Stránky

CO, JAK, PROČ s Erikou Partykovou z EMAGAME

Českých kvalitních hraček je jako šafránu. Těch cizích nevalné kvality, které nevydrží pro další generace je za to spoustu. Podle této nehezké statistiky pak vypadá herní vybavení většiny dětských pokojíčků. Naštěstí jsou maminky, které pro své děti hledají individuální kvalitu. Ta se natolik osvědčí, že začnou mít chuť a sílu šířit ji dál. A díky těmhle maminkám se do českých domácností zase dostávají hračky, se kterými si budou hrát i naše pravnoučata. 

K těmto maminkám patří Erika Partyková, která pro svou malou Emu navrhla dřevěný nábytek pro panenky. Tatínek truhlář mini pokojíček podle její představy vyrobil a Erice se pak v hlavě zrodil nápad vytvořit nábytek na zakázku v malých sériích. Tak vznikla značka Emagame, na jejíž zakladatelku se právě díváte:
Zakladatelka značky Emagame Erika Partyková
Rodilá Slovenka Erika Partyková vystudovala vysokou školu zaměřenou na oděvní design a návrhářství. Namísto dráhy módní návrhářky ale pracovala jako stylistka, kdy mimo jiné pomáhala při focení reklamních kampaní či módních fotek. Od loňského března Erika pracuje jako módní redaktorka časopisu Glanc. A od roku 2009, kdy Ema nábytek pro panenky dostala k Vánocům, se věnuje taky značce Emagame. Kolekce zahrnuje postýlku, gauč, stůl, židle, konferenční stolek, paraván a šatní skříň. V postýlce nechybí polštář a peřinka, ve skříni zase věšáčky. Já už začínám tušit, co Domi dostane ke 4. narozeninám.)
Židle stojí 550 korun, stoleček je o stovku dražší, všech sedm kusů nábytku včetně tří věšáčků a ložního prádla pak pořídíte za 6720 korun, zdrojem všech fotek je arhiv Eriky Partikové 
Nábytek vyniká obdivuhodnou precizností. Ta ramínka, to zrcadlo - jako malá bych se z takového dárku úplně zbláznila:)
Jak vidíte z téhle fotky, nábytek není vůbec malý. Do postýlky by se vešlo třeba i koťátko:)
Domácí pohodička u kafíčka, to by se líbilo Vivi.)
A teď už jsou na řadě otázky a odpovědi. Doufám, že si je opět užijete stejně jako já:)

CO nového v rámci kolekce Emagame plánujete pro letošní rok?

V Novém roce jsme v médiích odstartovali prezentaci nového kousku, a to kuchyňského příborníku. Taktéž textilní ramínka i tašku Emagame v nové barevnosti. Další produkty jsou ve vývoji, proto bych o nich ještě nerada nyní mluvila;-).

JAK těžké je skloubit vlastní výrobu hraček s prací módní redaktorky a péčí o malou Emu?


Opravdu to není úplně jednoduché, ale naštěstí všechno co dělám, je stále mým koníčkem (navíc má Ema je takovým mým malým spolutvůrcem Emagame), proto ať už dělám cokoliv, tak s tímto faktem se to vše dělá mnohem snáze.

PROČ jedna malá židlička pro panenky z kolekce Emagame stojí stejně jako židle pro "velké" v Ikea?


Ikea a ruční výroba rodinné firmy jsou dva naprosto nesrovnatelné pojmy. Ikea sází na produkty rychle vytvořené v ohromných množstvích, navíc vše se vyrábí z ne příliš kvalitních materiálu a spoléhá se na krátkou životnost samotných kusů. Tomu pak odpovídá i cena. Oproti tomu se pak staví rodinná firma s tradicí poctivé ruční práce, která sází právě na kvalitu jak vybraného použitého materiálu, tak i samotné výroby. Každý kus vzniká pod rukami profesionála s dlouholetou zkušenostím, vzniká s láskou ať už k samotné práci či s láskou k dětem, pro které je to právě vyráběno. Bohužel musím říct, že lidé se naučili nakupovat cíleně produkty/ hračky, které bez jakýchkoliv emocí po maximálně roce užívání vyhodí. Bohužel se zde vytratila tradice v předávání hraček z generace na generaci, hraček nadčasových a nestárnoucích, poctivě vyrobených. Snažíme se o to, aby již od raného věku dostávaly děti do rukou hračky, které mají právě tyto hodnoty a v neposlední řadě i ty vizuální/ designové. Třeba platí, že co se v mládí naučí,...:-)

A na závěr fotka nového příborníku, jehož dokonalost opět bere dech.)

6 komentářů

  1. To je nádhera! Jak autorka, tak nábytek :)). Pokojíčky pro panenky mě bavily jako malou ze všeho nejvíc! :) Mít tehdy tohle, nikdy bych nevyrostla! :)

    OdpovědětVymazat
  2. A teď se Ti nabízí skvělá příležitost, jak být znova malá:)

    OdpovědětVymazat
  3. To je krásné :) Podobný článek už jsem kdysi četla, myslím že v Žaž nebo v něčem takovém a obdivovala :)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem se do tohoto miniaturního nábytku zbláznila :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Je to nádherné! :-) U takových věcí si vždycky říkám, jaká je to škoda, že jsem už dospělá... :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné!
    Ale díky Kubovi dost ušetřím ... :o)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)