Stránky

Nevinné lži

Tenhle týden mě jako obvykle moje práce absolutně nebavila. Nejmíň stokrát mi přišlo na mysl, že s ní skončím a nejmíň desetkrát jsem to vyslovila nahlas. Většinou na záchodě.) No ale jak to tak bývá, vždy když si člověk řekne, že už to nemůže vydržet, utrpení většinou (aspoň) na chvilku vystřídá radost. Mně ji přinesla tisková konference České televize k novému televiznímu filmu Nevinné lži.
www.ceskatelevize.cz
Osmi dílná série Nevinné lži odstartuje v neděli 24. února ve 20:00 na ČT1 a já se na ni mimořádně těším. Komorní příběhy spojuje jedna malá nevinná lež, která (jak jinak) vyústí v obrovské potíže. Nejde ale jen o lhaní, se kterým jistě každý máme své zkušenosti, ale taky o současné společenské fenomény.

Trailer zde.

Hned v prvním díle s názvem Pod hladinou Aňa Geislerová hraje ženu, která váhá mít děti, ale bojí se to přiznat. A tak manželovi tají, že bere prášky, aby získala čas na rozmyšlenou. A manžel si mezitím láme hlavu, proč jim "to nejde". Pro mě, která o dětech sní od vlastního dětství, je to nepředstavitelná situace, ale o to víc mě téma zaujalo.
Nešťastná Aňa alias Eva, která neví, jestli chce mít děti, www.ceskatelevize.cz
Druhý díl, který se jmenuje Lež má rozbité auto, je mimo jiné zajímavý tím, že ho natočil Vojta Kotek. Ze spotu T-Mobilu "Pojď mi hop" si odskočil za kameru, aby zachytil rozvíjející se milostný vztah mezi Vojtou Dykem a Táňou Vilhelmovou, kteří tvoří pár i ve skutečnosti. Vojta (Kotek) se na tiskovce vyjádřil, že se mu na téhle epizodě líbí především to, jak se v ní střetávají oddaný optimista se zarytou pesimistkou. A lež je tu samozřejmě taky. Tereza v podání Táni potřebuje kvalitního lékaře pro své dítě, na kterého se ovšem stojí fronty. Zakouká se do ní bezstarostný Dan v podání Vojty, který si za účelem jejího sbalení vymyslí, že se s doktorem zná, a schůzku zařídí ...
Táňa, ehm Tereza je z Dana trochu nesvá, přece jen je o dost mladší.)
Teď rovnou přeskočím ke čtvrtému dílu Hvězdička, na který se těším nejvíc. Je totiž o naší blogové sféře:) ... Čtyřicetiletý novinář v podání Michala Suchánka si založí blog, který vede jako 17ti letá puberťačka. Návštěvnost roste, fanoušků přibývá a z blogu je rázem kniha. A s ní také potřeba představit autorku. A tak se na scéně objeví Tereza Voříšková, která má sehrát roli mladé bloggerky. Malá lež má ale nepředstavitelně velký dopad ... V tomhle díle se mimo jiné v roli sám sebe mihne i Vojta Kotek (který s Terezou mimochodem kdysi chodil.)
Hvězdička Tereza Voříšková
A to je ode mě prozatím všechno. O dalších dílech si můžete přečíst na webu ČT. Kdyby vám žánr a charakter témat připomínal Soukromé pasti, které v letech 2008 a 2011 běžely na Nově, tak se není čemu divit. Autorkou obou projektů je Tereza Vrabelová (dříve Kopáčová), která si dva díly Nevinných lží i sama natočila. Ale vlastně ještě úplně nekončím. Ještě vám musím ukázat dárek, který ČT pro novináře připravila. Je pro kafaře a to já nejsem, tak přemýšlím, zda ho dát jako give away - chtěly byste?.)
Malej a velkej (omlouvám se za kvalitu, můj sexy fotograf zrovna stávkuje.)

20 komentářů

  1. České seriály nebo filmy moc nemusím, jednak mi nepřijdou zajímavé a všechny na jedno brdo. Dle mě nejlepší český pořad je Partička :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když tohle je, Veri, právě něco mezi filmem a seriálem, takových osm mini filmů, můj oblíbený žánr co navazuje na dřívější TV inscenace.... ale nenutím, chápu:) Já zas právě moc nemusím Partičku, nechápu, co na ní lidi mají:)

      Vymazat
  2. Já mám naopak české filmy ráda :-) Hlavně s Aňou Geislerovou, takže první díl si určtě nenechám utéct. Já totiž TV téměř nesleduji, takže jde nějak mimo mě co nového za pořady běží, tak jsem ráda, že nás tady informuješ a díky za tip, Iri! Pěkný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím, že Aňa nezklame.) Ráda jsem informovala, uvidíme, co se z toho vyklube.

      Vymazat
  3. Zaregistrovala jsem nějakou upoutávku. Zaujalo mě to. O to větší radost mám z tvého článku, který mě navnadil zase o něco víc :-)
    Vzhledem k tvému báječnému vkusu předpokládám, že nebudu zklamaná ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, doufám, že se jim to povedlo, i ty další témata stojí za to. Stihli to natočit za rok, tak snad se ta krátka doba neprojeví na kvalitě:)

      Vymazat
  4. Taky se těším!
    Mám Terezu ráda, hodně se mi líbilo, jak v Instinktu popisovala svůj pobyt v porodnici (díky wifi dokončovala přípravné práce na výše zmíněném projektu; já se pár hodin po porodu snažila sehnat v Podolí páteční Lidovky - k naprostému šoku všech okolních).
    Já se budu určitě koukat, vlastně začínám mít takový nedělní večerní návyk ... že :o).
    Díky, že nám tu tak krásně píšeš. Připadám si děsně důležitá, že mám od tebe tyhle informace "pod rukou".
    A hrnky jsou boží! Co je ten vysoký vzadu?
    A kde najdu fotky tvého fotografa? ... :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tereza je určitě zajímavá, produkovali to spolu s manželem developerem (mchm velkým fešákem.)), který se kuli projektu vzdal na čas své činnosti - úžasný to muž:) A ano, taky počítám, že v neděli večer plynule navážu z jednoho návyku na druhý:)
      Jinak ten vyšší hrnek je z takové jedné barevné série, mám ještě další dva, na tomhle je takovej roztomilej eskymáček se zrzavou maminkou:) Až se můj sexy boy uráčí vzít do ruky zas foťák namísto mlácení alianů v podivný hororový sci-fi hře, tak je pro mě třeba nafotí:)
      Jinak jeho portfolio je zde:http://andrewphotos.eu

      Vymazat
    2. Krásné fotky, hlavně ty portréty!
      A tak jestli eskymáček s maminkou, tak prosím prosím - ano, jednu giweaway sem :o)

      Vymazat
    3. Jee, Roso, já se asi špatně vyjádřila. Na giveaway jsem myslela ty nový hrnky Nevinné lži, ten náš eskymáček už je pěkně opotřebovanej:)

      Vymazat
  5. Popravdě, na české filmy a seriály se moc nekoukám. Asi je to tím, že celkově docela nerada koukám na televizi :D spíš čučím furt do notebooku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to já taky:) Vyjímkou byly Ententýky a aktuálně Čtyři v tom.)

      Vymazat
  6. Ctyri v tom je super:) a za dalsi tip dakujem..esteze mame vase stanice...:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)) Já se teda přiznám, že vůbec netuším, co slovenská veřejnoprávní TV dává ...

      Vymazat
  7. Díky za tip, televizi sleduju nárazově, tak bych to určitě propásla. Česká televize moc netvoří a když něco vytvoří, tak to zapomene lidem oznámit, s reklamou se nezdržujou, viz Ententýky. Jinak ti přeju, aby tě práce absolutně bavila:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, děkuju:) Zatím to beru tak, že co mě nezabije, to mě posílí.)

      Vymazat
  8. Televizi taky moc nesleduju, ale první díl si poznamenám do kalendáře, byla by škoda jej prošvihnout, Aňu mám ráda : )
    Děkuji za tip.

    Katka

    PS: Jsem ráda, že jsem se přes komentáře proklikala na další zajímavý blog : ) Zahájím sledování : ))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Katko, ráda jsem Tě inspirovala a ráda Tě tu vítám:)

      Vymazat
  9. Děkuji za návštěvu na mém blogu. Tahle televiní serie by mě okpravdu zajímala. Na rozvleklé seriály se nedívám, ale osm dílů je myslím tak akorát. Jen ten čas... 20 hod je na mě příliš brzo. Ale podívám se, třeba bude nějaké pozdější repríza nebo něco na netu by se mohlo objevit. Děuji moc za zajímavý tip!

    OdpovědětVymazat
  10. Jasne chtely! :-) Adika

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)