Stránky

Rekonstrukce v rondokubistickém domě

Od módy zpět k designu. Interiérovému. Zaujala mě rekonstrukce bytu v Tusarově ulici v pražských Holešovicích. Líbí se mi decentní minimalistický základ, který zpestřují originální vzory, zajímavé barvy a osobitý nábytek. A fascinuje mě to množství úložných prostor a jejich čisté elegantní řešení.
Rekonstrukci provedlo architektonické studio SMLXL, jehož Facebook je zdrojem všech fotek, z pod pultu vykukuje zelená barovka Rioja od TONu.
Líbí se mi ty šedé geometrické dveře, které spolu s dalšími hranatými prvky vzdorují rondokubistickému domu (prvorepubliková architektura, která kubismu vysvětlila, že to jde i po oblém.)
Ten stůl mimo okno mi drásá nervy, ale zase je opatřen krásnou zelenou lampičkou od francouzské značky Jieldé. Za stolem je zasunuté ohýbané křesílko One od TONu.
Tak tohle chce odvahu, styl a vášeň pro kubismus.) Tapeta Labyrinth je od společnosti Cole&Son Wallpaper
A na závěr se podívejte, jak to tady vypadalo před rekonstrukcí. Obdivuhodný kus práce se tu odvedl.)
Vpravo je teď stůl a vlevo telka.)

12 komentářů

  1. Nádhera! Moje srdce plesá :-) Tohle se mi opravdu velice líbí a stěhovala bych se hned. Navíc TON je nestárnoucí klasika, kterou schvaluji, taky vybírám židle od této značky. Úplně jsi mě navnadila, decentní barvička tu udělala hodně. Ukládám do oblíbených záložek pro inpiraci. Díky a krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost, ráda jsem inspirovala a ohledně TON - naprostý souhlas:)

      Vymazat
  2. Úplně mi to vyrazilo dech! Nádhera v každém detailu a jsem o to víc nadšená, že to vytvořili české ručičky a česká hlava!Hezký víkend .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už při postování jsem myslela na Tebe - že to bude Tvoje gusto:) Hezký víkend i tobě!

      Vymazat
  3. Krásné, čisté, ale na mne docela neútulné. Byt odráží charakter obyvatele a tohle je na mě minimalistické až moc. No - moje děti by si s tím hravě poradily ;-)...
    Nicméně chápu, že se líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I Tobě rozumím ... ale třeba to fotili ještě před zabydlením a chrakter obyvatel se tak teprve otiskne.)

      Vymazat
  4. Krása!
    A pro mě má tenhle příspěvek ještě další podtext. Čtu ulici, zbystřím. Čtu rondokubistický dům - a jsem doma. Doslova. Skoro jsem slzu uronila:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, to je zajímavé.) Tak to jsem ráda, že jsem vzbudila i takhle podtextové emoce:)

      Vymazat
  5. What a lovely place to live. I wish I have a flat so lovely.

    OdpovědětVymazat
  6. Já už se taky těším, až budeme mít po rekonstrukci a budeme si zařizovat interiér, abychom to měli doma pěkné a útulné. Momentálně to je ale jedno velké staveniště. Manžel o víkendu dodělal teprve rozvod elektřiny, takže to na bydlení ještě dlouho nebude. Elektřinu měl ale udělanou celkem rychle. Objednal si šikovné příchytky kabelů , které mu dost pomohli. Ještě, že je dnes tolik vychytávek.

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)