Stránky

Velikonoční medvídci

 Všechno to začalo tak, že naše máme přivezla z pracovní cesty do Lucemburska marcipán. Takovou tu hutnou masu plnou skutečných mandlí, která je s chutí marcipánu z českých cukráren nesrovnatelná. Většinou ho ukusujeme jen tak jako čokoládu a užíváme si, jak nás pak z přemíry tuku bolí břicho. Tentokrát jsem ale dostala chuť zahrát si na cukrářku a stvořit něco po vzoru těch krásných obrázků na obalu, na kterých byl piškotový dort pokrytý zelenou marcipánovou vrstvou. Potravinářské barvivo jsem neměla, vajíčka, mouku a cukr ale jo, a tak jsem si vymyslela, že stvořím piškotovo-marcipánové figurky, které barevně doladím kuličkami na zdobení. Nejdřív mě samozřejmě napadli zajíčci, ale protože v rámci vykrajovátek máme jen "ZOO" řadu, sáhla jsem nakonec po medvídkovi. Pro tenhle motiv mám navíc teď nějak slabost - chtěla bych medvídkové talířky, hrnečky i sošky - jednu už mám:)
Upekla jsem piškot a pokryla ho rozváleným marzipánem. Vykrojila jsem medvídky a párátkem do nich udělala dírky, do kterých se zakutálely sladké barevné kuličky. Domi šílela:))
Zajíčkové formičky na pracičky dotváří velikonoční atmosféru.) 
A na závěr mevědí detail. Zjistila jsem, že nemám žádné hezké talíře, na které bych médi nadekorovala - potřebuju velmi nutně vyrazit na jarní designové nákupy!

17 komentářů

  1. jů meďoši jsou super! Já bych zas celý rok pekla jenom prasata:DD a nádobí s prasetem? to by byl splněný sen...už to vidím...bílý podklad a jednoduché černé obrysy prasat...divočák, prasnice se selaty, tlustý vepř....ááá:DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cham, chá...prasátka na mě zatím nepřišla, ale v černém obrysu to zní docela dobře, jdu je propinterestovat.)

      Vymazat
    2. No ty jo, ty ale jsou, to by mě fakt nenapadlo, že kreslený prase na talíři může vypadat tak dobře.) Třeba:
      http://www.etsy.com/listing/81766070/porcelain-plate-picnic-pig
      http://www.etsy.com/listing/78977695/hand-painted-side-plate-pig-plate

      Vymazat
    3. to vypadá dobře!!! já zas našla hrnečky na které si můžeš nechat vypískovat motiv a je tam na výběr i prase! http://www.darkovepredmety.cz/darkove-predmety-sklo-s-piskovanym-motivem-priroda/cat_6.html a nejsou vůbec drahé...škoda, že tam nemají černý to by vypadalo dobře!

      Vymazat
    4. Koník je pěknej, ten by se líbil Domi - miluje seriál Horseland:)

      Vymazat
  2. To se ti moc povedlo Iri:) Já marcipán taky miluji, a je to dobrý nápad udělat z něj figurky na velikonoce. A věřím, že Domi měla radost z tvoření s maminkou:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Jani:) To víš, že měla, jen byla netrpělivá, když jsem je ještě chtěla fotit, už je chtěla jíst:)

      Vymazat
  3. Jo tak na nákup talířů bych šla taky....a medvědi jsou supr, jen se bojím, že u nás bychom marcipán dřív snědli, než bych se dokopala k pečení:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) My zvládli i ujídat, byl toho pořádnej kus:)

      Vymazat
  4. Hrozně se mi líbí talíř z první fotky a medvídci jsou ňuňu. Já už bych taky měla upéct aspoň berana, jsem hrozná. Nemám ani kraslice!

    OdpovědětVymazat
  5. Teda ty jsi šikovná! Já jsem ještě s velikonočním pečením nezačala, zítra! Ale mám dva skvělé asistenty (toho mladšího ovšem budeme muset asi někam přivázat, abychom vůbec něco udělali), tak snad nám to půjde pěkně od ruky.

    OdpovědětVymazat
  6. lovely <3 <3 <3
    what about follow each other?
    let me know :)
    have a nice day!
    xx
    veronica

    OdpovědětVymazat
  7. haha iri ti jsou bozi!! real marcipan zavidim, ja na to nidky nebyla, ale marcipanovy ritter sport, to je objev tak dva roky zpet a kdyz vidim, beru aspon tri :)) a k tomuto vybornemu jarnimu pocasi se medove skvele hodi, obzvlaste v te bile barve .) my pekli na valentyna pernicky s kikim, aby nebyly jen nudne srdcata, delali jsme i medvedy, klasicke teddy. a nove talire - sem s nima!

    OdpovědětVymazat
  8. Iri, méďové vypadají moc dobře, asi budu kopírovat. Dík za inspiraci :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Méďové vypadají skvěle, kdo by nemiloval marcipán :)! Normálně jsme nakoupili suroviny a budem se o ně taky pokoušet, ať jsou ty Velikonoce pestré :D.

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)