Stránky

Voodoo králík

Občas mě přepadne hysterie, že bych měla víc šetřit. Většinou to souvisí s nějakou větší investicí do módního nebo designového vybavení. Tentokrát šlo o kabelku Goshico:

Značku Goshico založily v Polsku dvě sestry. Všechny kabelky se vyrábí ručně. Základní kolekce je inspirována národními folklorními motivy.
Do značky Goshico jsem tak trochu blázen. Od loňských Vánoc od nich mám kabelku se stejným motivem, ale místo popruhu má klasická držadla. Jenže ta je spíš pro okrasu, tenhle nových "chlebník" se dá pohodlně nosit každý den. A jaké s ním slavím úspěchy - hned v pátek, když jsem s novou kabelkou přišla ráno do práce, mi ji pochválil vrátný. Ten mě navíc překvapil tím, že poznal, že jde o polské lidové motivy - vskutku znalec:) Včera jsme pak  byli v kině, kde za mnou přišla nějaká paní s tím, že mi musí říct, jak krásnou mám kabelku. Milé:) A s tou první verzí se mi běžně stávalo, že se mě nějaká zcela cizí slečna/paní v autobuse/ordinaci/obchodě zeptala, odkud tu krásnou kabelku mám. Goshico je prostě skvost:) Zálusk si dělám ještě na tenhle elegantní kabelko-kufřík:

Na fotce je modelka Patrycja, které tenhle model vyloženě padne. Zdrojem je FB Goshico.

Ale zpět k šetření, ke kterému mám po podobných výdajích tendence. Projevuje se to třeba tak, že při nákupu míjím regál s časopisy a zakazuju si jakýkoliv bližší pohled. Přece teď nebudu utrácet, musím aspoň chvilku šetřit, říkám si. Jenže jsem to nevydržela a šla blíž. Vzala jsem do ruky Marianne bydlení s jarní obálkou, začala listovat a narazila na krásného DIY králíka z ponožek. Pak taky na návštěvu v bytě módní návrhářky a bylo rozhodnuto - časák už putoval k pokladně. A já si zahrála na švadlenku. Podle fotek se mi to zdálo jednoduché, bohužel jsem ale nevěnovala pozornost rámečku s praktickými informacemi o tom, jak dlouho králíka trvá ušít a jak moc je to náročné: 3,5 hodiny a jen pro pokročilé - je potřeba umět aspoň trochu šít. Vědět to, asi se do něj nepouštím ... No, nakonec zvířátko nějak vzniklo (při stříhání, plnění vatou a šití jsem přes net sledovala druhý díl Nevinných lží - moc se mi líbil:)), ale má láska ho okomentovala slovy: "To je nějakej voodoo králík,ne?" Hmm, trochu jo, no. Ale když jsem mu našila i pusinku, jeho scary look se aspoň trochu zněžnil. A slova Domi mě taky moc nepotěšila. Hned po větě, že je moc hezkej, totiž následovalo přání, že musím udělat ještě jednoho, ať má kamaráda ... Neeee, už nikdy! To jsem radši v pokojíčku absolvovala několik her, během kterých se ponožkový králík skamarádil s ostatními plyšáky.)

Tady jsem králíčka spolu s MB, díky kterému vzniknul,velikonočně  naaranžovala do nového kyblíku z Apropos.

12 komentářů

  1. Nádherná taška! A kabelka modelky Patrycje je taky skvělá.... A "šetření" znám...respektive vím o něčem takové, ale moc se toho nedržím :D. Děkuji, děkuji za další skvělé tipy díky nimž šetření zase posunu na pozdějš :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak to řekl Oscar Wilde: "Kdykoli jsem odolal pokušení, bylo to krásné, ale když jsem mu podlehl, bylo to stokrát krásnější." Takže, go for it and enjoy girl.)

      Vymazat
  2. Vem si ji dneska - chci se s ní aspoň pomazlit - je krásná!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Naprosto bezmezně miluju folklórní motivy a když jsou takhle v moderním kabátku, věřím, že si k nim najde cestu ještě mnohem více lidí:) a micák je dokonale praštěný:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na tu značku narazila právě v době, kdy jsem sepisovala článek na téma národního designu - jak designéři ve své tvorbě využívají odkazy na národní motivy, historii atp. Kabelkami jsem byla naprosto unešená a co teprve, když přišla a já ji poprvé držela v ruce:)

      Vymazat
  4. Náhodou králíček vypadá roztomile a k woodoo panence má opravdu daleko, jsi šikovná, já bych na něco takového asi neměla trpělivost :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. Děkuju, děkuju:) Při každé chvále se úplně tetelím.)

      Vymazat
  6. Iri ten odkaz na Goshico jsi sem neměla dávat, ty kočičí motivy...chytá mě tradiční záchvat nazvaný To musím mít! : )
    K.

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)