Stránky

I love work, fancy work


Abyste mi rozuměli, chystám se psát o vyšívání. Není to proto, že je to tak trochu můj nový koníček.), ale protože výšivky teď vidím na každém rohu. Jsou všude, kam se podívám. Na oblečení, kabelkách, botách a dokonce i brýlích. V kurzu jsou taky "fake" výšivky, kdy má natištěný motiv vzbudit zdání třeba křížkového stehu. Vyšívání je teď zkrátka hit. Vybrala jsem pro vás ty nejhezčí výšivky z nejhezčích. Lovila jsem přitom v aktuálních módních kolekcích i v DIY tvorbě. A teď se, prosím, nesmějte, ale já vážně uvažuju o tom, že se zapíšu do kurzu vyšívání. Říkám nesmějte se!!.))
Vyšívaný "honzík" na šatech z kolekce ruské návrhářky Ulyany Sergeenko
Křížkově vyšitý "venkov" na haute couture kolekci pro jaro a léto 2013
Ze stejné kolekce madam Sergeenko jsou i tyhle výšivkou zdobené brýle ...
... které tahle slečna umí vytvořit doma.
U kabelek Goshico moje láska k výšivkám začala.)
Tohle je prostě nádhera
A tohle taky. Asi se stavím do Manga
Pro tyhle se bohužel nestavím, protože i po slevě stojí  přes 500 euro , ale líbí se mi strašně.

Nejkrásnější dětská výšivka jakou jsem kdy viděla.
A do tohohle se chci pustit. Super cool taška na farmářské trhy, ne?.)
A takhle teď trávím večery.))

18 komentářů

  1. Ty dlouhý černý šaty..... Ach

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, prostě ach.) A jí navíc extrémně sluší.

      Vymazat
  2. Iri, pokud takový nějaký kurz objevíš, jdu do toho taky! Já si vždy myslela, že křížkovou výšivku umím, ale v poslední době, právě díky blogům, jsem zjistila, že je to něco víc, než "jen" pouhý křížek :( No, mám hodně co dohánět :) J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, blogy jsou inspirace i prokletí, neb člověk zjistí, jak vůbec nic neumí:)) Nějaké individuální kurzy jsem viděla na Fleru, projedu to a dám kdyžtak vědět.) Když jsem byla malá, dostala jsem od mámy knížku o vyšívání, tu taky musím vyštrachat a kouknout na ty návody.

      Vymazat
  3. Ten všudypřítomný návrat k činnostem, které nás zpomalují, uklidňují je úžasný. Potřeba hledat rovnováhu nám v tom zrychleném světě naštěstí zůstala. Iri na tvé výtvory se jednoznačně těším, tuším, že to pojmeš po svém a že to bude zábava:-) Krásný den, vyšívačko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, děkuju.) A máš pravdu, zpomalení je potřeba a lidi to konečně začínají tušit.)

      Vymazat
  4. To je ale úžasná inspirace! Díky! Koupím bavlnky a pojedu v tom ve velkym ;), jak se něco má dělat rukama, jsem první v řadě. A moje ručně vyšívané šaty z Mexika taky dostávají nový rozměr. Jupí :)
    Ty černé šaty jsou luxusní...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty máš ručně vyšívané šaty z Mexika?? Ty se ale máš? Máš je na blogu? Jestli ne, tak honem uka.)) A s Tvým výtvarným talentem mě brzy triumfneš, tak to s těma bavlnkama zase tolik nepřeháněj, ať mám náskok.))

      Vymazat
    2. Inu, mám. Před vchodem do Uxmalu fungovala celá manufaktura na vyšívání jednoduchých bílých šatů a v areálu naleziště to pak prodávali za mrzký peníz, až mi těch dobrých žen, co to vyšívaly, bylo líto. Ale jsou to jen jednoduché šaty pro turisty, i když mě se velmi líbí. Na blog je určitě dám, když je výšivka tak v kurzu ;).

      Vymazat
  5. Večerní kurzy pro dospělé - jakékoli, jsou skvělé!!!
    Já tam dycky potkala úžasné lidi, ano - trošku pošahané, kde je dneska normální ... :o)
    Určitě se přihlas,
    taky se moc těším na tvá dílka!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, ha, já budu jedna z nich. Si řeknou, ta je úžasná (nahlas), ale asi trochu pošahaná (potichu.))

      Vymazat
  6. Je to skvelé! Ak by si šla naozaj do toho,budem ti len a len fandiť ;) bez srandy!

    OdpovědětVymazat
  7. Wáu, tak já jsem asi zaslepená! Od tohoto okamžiku budu koukat po kolemjdoucích "výšivkách", protože to je vážně krása:D Třebas ty černé šaty, ááách ... :D Já snad naposledy vyšívala v pracovkách na základce:) Zapiš se!!! a pak nám tedy dej k pokochání Tvé výtvory! ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Do té tašky bych se pustila také... je chic a na nákupy jako dělaná... Doufám, že nám taštičku předvedeš na blogu :-) Moc se na ni těším. Hezký den. Monika

    OdpovědětVymazat
  9. Tak to se moc těším na tvoje výtvory, třeba až nám předvedeš vlastnoručně vyšívanou róbu na večer...Ty šedé šaty za pětset bych brala taky, ty teda jsou:-) pa a hezký první máj!

    OdpovědětVymazat
  10. Když jsem byla malá, vyšívala jsem jak divá (nejraději na kanavu křížkem :-D), minulý týden jsem si koupila ke kabátu nové knoflíky, páč jsem je někde postupně ztratila a do dnešního dne jsem nebyla schopná je přišít!! Obdivuju tě, že máš chuť zápasit s jehlou :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Krásné-mě se strašně líbí Ulyana Seg. - jak ona, tak i její dílo. Těším se na tvé výtvory! Já se zase chci výhledově naučit plést (a zdobit perníčky)

    OdpovědětVymazat
  12. Ty šedý šaty jsou naprosto ženiální! Před časem jsem si koupila vyšívací obruč, ale ehm, nějak to asi potřebuje odležet:D

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)