Stránky

Facebook není cool

To, že Facebook už zrovna netáhne, není žádná novinka. Móda rušit si profily proběhla před několika lety. A pro někoho Facebook dokonce nebyl cool nikdy.)

"Truly hip people have never been on Facebook"

Kdo z nás tohle může říct? Já ne:) Svůj FB profil mám asi od roku 2008, zřizovala jsem si ho tehdy - jak jinak - kvůli lásce. Byl v zahraničí a tam byl FB zrovna very cool. A tak jsem pár týdnů udržovali vztah na dálku - FB vztah. 
www.mynewhitmanwrites.com
To jsem byla ještě mladá. Ale dnešní mládež už Facebook nebaví. Aspoň tu českou. Dokazuje to průzkum agentury TNS Aisa, ve kterém se téměř 40 procent mladých Čechů ve věku 12 až 26 let otevřeně přiznává, že je Facebook začíná nudit. Mladí jsou přehlceni informacemi a navíc se bojí o své soukromí.
Pinterest
Tyhle pocity znám taky. Profil jsem ovšem nezrušila, ale přeorientovala ho tak, že ho používám jako zdroj trendů. Likuju zajímavé designéry, značky a hnutí. A oni mě informují, co se u nich děje nového. Na tohle je Facebook prostě skvělý. A v posledních dnech jsem ho začala potřebovat ještě z jednoho důvodu. Každý den zažívám stovky "malých zážitků", o kterých bych vám chtěla říct. Na post je to ale málo, na FB tak akorát. Proto jsem pro blog Můj dům, můj squat založila FB stránku, kde tyhle moje střípky můžete sledovat.) Samozřejmě tam budou upoutávky na to hlavní - tedy na to, co se děje nebo bude dít tady na blogu. Facebook beru jako podpůrný prostředek k tomu, aby moje blogové dítko co nejlépe prospívalo. Za ten skoro rok, co ho mám, jsem si k němu totiž vybudovala takřka mateřský vztah.)
Kafe nepiju, na stroji nepíšu, ale blogy miluju.)), Pinterest
Když jsem hledala ikonku FB, kterou na blog dám, docela jsem se zapotila. Ty simple pastelové obrázky jsou krásné, ale chtěla jsem něco extra special. Narzila jsem na skvělé FB šaty navržené i pro Google a spol.:

Jenže ikonka mi nešla zmenšit a tak jsem hledala dál. Chtěla jsem nějakou vintage, jenže ta mi taky nešla dostatečně zmenšit, tak teď napravo vidíte její obří podobu. Nakonec jsem se rozhodla, že si udělám vlastní, ale to až o víkendu, protože mi s tím musí pomoct má láska:)

22 komentářů

  1. Tak hodně úspěchů na FCB, Iri, už jsem si Tě lajkla :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Facebooku jsem nikdy nepropadla (u blogerky trochu divný a v podstatě sebedestruktivní, já vim), ale občas mě to i štve, právě z toho důvodu, že bych mohla mezi prvními získávat informace z oborů a od lidí, kteří mě opravdu zajímají.
    Každopádně přeji hodně FB úspěchů. Nebo spíš lajků :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, to je ta křehká duše umělců.) Budu to sledovat za Tebe, teda.)

      Vymazat
  3. take preji hodne uspechu!
    mimochode rada bych te pozvala na giveaway na muj blog o kozenou kabelku
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  4. Přeji hodně úspěchů a like tvých příspěvků:)
    Já FB nikdy neměla a asi ani mít nebudu, vystačím si s googlem. Jenom mě to limituje v účasti v různých soutěžích, kde se vždy požaduje být fanoušken na FB toho a toho, ale co...kvůli tomu si FB doopravdy zakládat nebudu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju.) No jo no, lidi liky honí, jak můžou:)

      Vymazat
  5. Já jsem si FB zřídila asi před dvěma lety a to jen z toho důvodu, že mě neteř a synovec pořát říkali , jukni se mám to na FB...mám tam opravdu jen pár přátel a některé ze zahraničí, je to jen pro to mít kontakt, ale navčtěvuji ho tak na 10min jednou za 14 dní a pak se asi třikrát do roka trochu zaberu a přidám i něco o sobě nebo s někým komunikuji, ale na chuť jsem mu nepřišla nikdy, zato blog mě baví a stačí mi :-)))
    Každopádně přeji hodně úspěchů na FB!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Lucie. Já tam s kamarádama už skoro nekomunikuju. Postupem času se kontakty stejně změnily spíš na práci a tak se to nějak přerodilo. Každopádně pro vztahy, milostné i rodinné.), je online kontakt fajn, ale dnes už existuje mnohem víc cest, jak na něj.

      Vymazat
  6. Šla jsem se schválně podívat, od kdy jsem na FB:-) Od roku 2009, teda, to to letí!
    Tak ať se Tvé stránce daří a lajkama přetéká! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky. Já někdy stalkuju sama sebe pročítáním starých postů a vzpomínám, jaká tehdy byla doba:))

      Vymazat
  7. Hned jsem si zalajkovala :-)
    Taky jsem uvažovala, že Optimistce zařídím FB profil, ale ještě jsem se k tomu nedostala. Tak se třeba nechám vést tvým příkladem :-) Ať se daří!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za like a budu se těšit na FB Optimistky.)

      Vymazat
  8. Veľmi pekný článok. Ja som istú dobu bola veľkým fanúšikom fb, hlavne v jeho začiatkoch. Postupne ma to prestalo baviť a teraz ho už využívam hlavne na prezentovanie outfitov. Ako reklama je to skvelá cesta ...

    http://www.margifashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Margi, hned se jdu na Tvoje outfity podívat:)

      Vymazat
  9. Iri, mám 18-ti letou neteř a mezi ní a jejími přáteli FB frčí na plné pecky. Ve vší slušnosti, humornosti... a já jsem ráda, že byť jsme od sebe téměř 400 km, mám aspoň trošičku přehled, jak žije... :)

    Nicméně na FB jsem si našla několik tvořivých duší, které také díky svému profilu upozorňují na své posty, na různé tipy... Je to moc dobrý nápad a tak se jdu hned juknout na tebe :)

    J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, má to spoustu pozitiv, ale jako všechno, když se to přežene, je to špatný. FB je jako oheň - dobrý sluha, ale zlý pán.)

      Vymazat
  10. Iri, taky jsem si Tě lajkla:-) Já ho mám jako vintagelover a jako reklama moc dobré, jen doporučuji .-) Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, díky a já Tvůj FB miluju.) Mám ho v oblíbených přes osobní FB profil Iri Novak, ale teď jsem dala like i za Můj dům, můj squat, abych nemusel přepínat:)

      Vymazat
  11. Já si FB založila také kvůli lásce. Či síše na její popud... Můj nynější ex mi v roce 2009 tvrdil, jak je to úžasná věc a ať si FB určitě založím. Upřímně řečeno...bavilo mě to ani né rok. Jenže kdybych ho neměla, tak nevím nic. Nemám výpisky, nevím o suplování, o testech... a o spouzstě událostí. Je to smutné, ale většina takovýchto věcí se řeší jen na FB. Souhlasím s tím, že na hledání různých značek apod. je to výborné. A na příspěvky na FB tvého blogu jsem moc zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to bohužel tak. Člověk se tam rychle dozví spoustu věcí, což je dnes k nezaplacení. Tak se těším na novou FB čtenářku.)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)