Stránky

Henkel Art.Award.

Všichni známe drogistického giganta Henkel, který patří k největším reklamním zadavatelů. Denně slyšíme, jak je prádlo skutečně čisté, jak se vlasy nelámou, zuby drží a pokožka je vláčná. Persil, Fa, Schwarzkopf ... To všechno je Henkel. Málokdo už ale ví, že tahle nadnárodní společnost se věnuje taky ušlechtilejším činnostem, než je jen výroba a propagace svých produktů. Henkel podporuje umění. Jak? Pořádáním soutěže Henkel Art.Award, které se mohou účastnit umělci z 23 zemí střední a východní Evropy. Vítěz získá odměnu 7000 eur (asi 182 000 korun) a možnost vystavit svá díla ve své zemi a v Muzeu moderního umění ve Vídni (Mumok).
Tady může být i vaše dílo.) Via Mumok FB
Tak, a teď praktické instrukce, co proto musíte udělat. Základem je umělecké dílo z oblasti malby, kresby, fotografie, videoartu nebo instalace. Pět až deset jeho ukázek ve formě fotky, katalogu (max. formát A3) nebo videa (max. délka 10 minut) pošlete do 7. června na adresu Henkel ČRPotřeba je přiložit také profesní životopis včetně detailů umělecké kariéry. Díla musí být vytvořena po roce 2010 a nesmí vám být více než 40 let:) 

Tuzemská porota, které předsedá Lucie Drdová, do konce června vybere jednoho českého umělce, jehož dílo pošle mezinárodní porotě. Jméno celkového vítěze zazní na slavnostním večeru, který se v listopadu uskuteční ve Vídni. Pozváni budou všichni nominovaní. Tak vám přeju hodně štěstí, potenciální vítěze tuším i mezi některými blogerkami ... .)

A ještě motivace na konec - v předchozích ročnících soutěže, která se letos pořádá už po dvanácté, uspěla fotografka Soňa Goldová a výtvarník Daniel Pitín:
Ideal Family by Soňa Goldová
Kancelář by Daniel Pitín

2 komentáře

  1. Pitín je skvělej, jsem jeho fanynkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A taky můžše být jeho kolegyní a vyhrát Henkel Art.Award.)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)