Stránky

CO, JAK, PROČ s Luciou z LUCIELA TASCHEN

Všechno to začalo v Berlíně, kde se znovu narodila česká síťovka. Unesla sedm lahváčů a dala se prakticky smotat do podoby hakisového míčku. Narozdíl od své originální předchůdkyně vyráběné z umělého hedvábí byla stvořena ze 100procentní bavlny. Cena 500 Kč. Značka Luciela Taschen.
www.lucielataschen.com
Autorka retro síťovek Lucia Jamrichová, www.lucielataschen.com
Háčkované tašky ale kreativní Lucii nestačily a tak k nim začala vyrábět kožené kabelky. Tou první bylo kulaté psaníčko s důmyslným překlápěním. S rozšířením kolekce o další kousky včetně rozměrnějších kabelek vznikla potřeba hledat prostor, který Lucia našla v Praze na Letné. Kromě její vlastní kolekce zde hostí i kousy jiných návrhářů. Od dubna si tu můžete prohlédnout i zakoupit "comicsové" tašky značky Jump from Paper nebo svůdně elegantní kolekci návrhářky Zuzany Kubíčkové.
Ne, opravdu nejsou jen nakreslené. Kdo nevěří, ať tam běží ... kam?
Sem:) Tram. zastávka Strossmayerovo náměstí, Veverkova 6, Facebook.com/Lucielataschen
A tady jsem se s comics kabelkou u Lucie v showroomu vyfotila i já.) Ale zatím na ni nemám odvahu:)


Překlopitelné psaníčko, které bylo začátkem ...
... pořádného kabelkového rozjezdu, www.lucielataschen.com
"Diamantová" kabelka z fleecu, na kterou naváže nová kolekce
Jak bude nová řada kabelek plavovlasé designérky vypadat? I na to se dnes ptám.):

CO je hlavní charakteristikou nové kolekce kabelek Luciela Taschen?

Nová kolekce "Diamond taschen" bude opět z kůže. Zatím pracujeme na vylepšení první verze - velmi elegantní kožené kabelky ve tvaru diamantu. Kabelka bude tentokrát více konzervativní, serióznější… Kratší kulaté ucha, zapínaní na zip, decentní přírodní barvy broušené dezénované kůže … Chystám i menší verzi - psaníčko, můžete se těšit v létě!

JAK se dá výrobou kabelek uživit?


Díky tomu, že mám vlastní obchod, kde mohu kabelky přímo sama nabídnout zákazníkovi, je vše jednodušší. Dokážu odhadnout, co komu sluší a taky mám na prodejně dost velký výběr různých modelů. Takže pokud někdo přijde s tím, že kabelku chce a potřebuje - většinou neodejde s prázdnou.

PROČ se síťovky prodávaly tak "draze"?

Každý, kdo někdy upletl svetr či ponožky, ví, kolik je to práce. Takže i za síťovkou nejsou minuty nýbrž hodiny času, materiál, know-how. Proto každá síťovka, která byla vyrobena pouze v jednom jediném kusu ručně a s láskou, nestála 50 korun jako ty, vyrobené strojně, v Číně…je to jednoduché…

10 komentářů

  1. No teda Iri, tomu říkám super tip! Určitě se tam mrknu. Hlavě ty hladký kožený tašky vypadaj, že něco vydržej a ještě jsou pěkný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda jsem inspirovala. Až je uvidíš naživo, zamiluješ se.) A vedle je super retro kavárna Bistro 8.)

      Vymazat
  2. Já mám už nějakou dobu vyhlídnutou jednu z těch velkých kožených kabel. Ale asi budu muset napsat Ježíškovi... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já pokukuju po tom diamantu, ale pokukuju už po tolika věcech, že asi taky něco bude muset počkat až na Vánoce.)

      Vymazat
  3. Tak po té komiksové zrovna netoužím, ale ty velké kožené jsou aaach! Teda Iri, co mě to děláš? Nejdřív deštníky, teď tohle :-) Já jsem si zrovna teď jednu koženou pořídila, tak musím zase trochu přišetřit :-) Krásný příspěvek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Baru a kožených tašek není nikdy dost:))

      Vymazat
  4. Síťovka, the best :D Ale ty kožené taky nejsou vůbec marné.

    OdpovědětVymazat
  5. Mě se mo zalíbily komiksovky - na mladé slečně bych je asi ale ocenila víc než na sobě, čas je nekompromisní a pro mě nějakou obr koženou a do ní ještě síťovky na mlíko a jogurty .)

    OdpovědětVymazat
  6. Supr! Mně se strašně líbí to psaníčko a ta komiksovka je fakt hustá, ale asi bych ji neměla kam nosit :-). Já teď taky jedu jen v obr kabelách - na plínky, pití, sváču ...

    OdpovědětVymazat
  7. K narozkam jsem tmave hnedou kozenou od LT dostala a nemuzu si ji vynachvalit! Je z opravdu bytelne kuze, takze verim, ze mi vydrzi mnoho let. A svaca, piti, plenky a vselijaky ty matersky a zensky serepeticky se tam krasne naskladaj. Jen stan se mi tam nevejde, to umi jenom Hermiona... i kdyz Typoska by se asi vubec nedivil, kdybych ho jednou z kabelky taky vylovila... :)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)