Stránky

Coca-Cola gets slimmy

Coca-Cola a její sladké drinky jsou pod neustálým tlakem, aby byly sladké o něco míň. V roce 1982 tak společnost uvedla na trh Coca-Colu Light, ve které podíl cukru zčásti nahradila umělým sladidlem Aspartam. V roce 2005 se pak zrodila Coca-Cola Zero, ve které cukr není vůbec. 

Jenže přišla další kritika. Uměla sladidla škodí zdraví. Nejsou nature. A tak americký kolos objevil stévii. Díky listům téhle jihoamerické rostliny se podíl cukru snížil o 30 procent. Zatím to ale ocení jen ti, kteří radši než Colu pijí Sprite

Obsah cukru v tmavém nápoji se firma letos rozhodla snížit bez přidání dalších látek. Nic nenahradila, jen zmenšila objem plechovek z 330 ml na 250 ml, čímž energetická hodnota klesla o 34 kalorií. Hotový terno.) Colu piju jedině s alkoholem, takže dost výjimečně.), ale proč o tom píšu -.protože mě, jak jinak, zaujal vzhled nových plechovek.) 

Slimy řadu Coca-Cola nabízí pro svojí klasiku i light verze. Grafika odráží spolupráci s poskytovatelem hudby Spotify.
I když to celé vypadá banálně, nápad se mi zdá fajn. Takováhle plechovka se líp vejde do kabelky a je fakt, že toho člověk vypije míň. V případě hubenější verze jde o 105 kalorií.) V Británii se na slim řadu můžou těšit v polovině července, to zda budou nové plechovky k dostání i u nás, zatím nevím. Chtěli byste?.)

18 komentářů

  1. Colu piju jenom když mám kocovinu. Plnotučnou verzi. Zabere vždycky :). Každopǎdně miluju starou malou skleněnou láhev od Coly a dokonce jí mám vystavenou v kuchyni na polici :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, ta je moc pěkná.) Jinak mě po kocovině kamarádka naučila pít zase Fantu a taky vždycky zabrala.)

      Vymazat
  2. Colu nepiju a když už bych si ji dala, tak raději s tím cukrem než umělým sladidlem. Ale design parádní! Takže líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šťastná Ty! Spousta závisláků Ti může jen závidět.)

      Vymazat
  3. Já se přiznávám,že colu piju denně většinou, jsem závislák hah :D Ten nový vzhled je fajn:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, a zrovna tady jednu roztomilou závislačku máme.) Ale ve dvaceti Cola k životu patří, myslím.))

      Vymazat
  4. jasně,že chtěla!!!plechovky vypadají perfektně!jednou za čas si ji taky koupím,prostě neodolám! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Design hezký, ale o větší spotřebě Coco-coly mě moc nepřesvědčí :-) Tu stévii už dává do jedné z verzí Pepsi (nevím, jestli se prodává v Čechách?), tak to Cola trošku zaspala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, ha, no to teda asi jo.) A co ta naše Kofola, taky existuje v light verzi, ani nevím..

      Vymazat
  6. Design je vážne super, stále sa čudujem, že vedia prísť s niečím novým,aj keď mňa cola priláka akorát tak na silvestra, aby sa nepovedalo. Som holt holka československa...kofolová.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, já musím říct, že Kofola mi tak nějak nikdy nechutnala. Líbily se mi její reklamy, ale stejně jsem ji kvůli chuti pít nezačala. Na mě asi málo sladká, nevím.)

      Vymazat
  7. Já se musím přidat k názoru, že design super, ale stejně mě k pití nepřesvědčí :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
  8. pekne balenie, super, ze skusaju nieco nove. Ja mam radsej Lightku ( nie kvoli tomu, ze je light) lebo mi pride sladsia. Colu si davam raz zacas a vzdy s velkym pozitkom :)


    Inak pozyvam ta na moju SUMMER giveaway o tasticku plnu darcekov! Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/07/summer-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  9. Ja jsem Colu, Kofolu a vsechno podobne sladke perlive a plne hnusu prestala pit s prvnim tehotenstvim (uz to budou 4 roky) a uz jsem je pit nezacala. Vyjimecne si dam jeden hlt od manzela v restauraci, abych se jako presvedcila, ze to chutna porad stejne:-) ale jinak k tomu mam docela averzi kvuli kyseline fosforecne, ktera se pridava do WC gelu (Kofola ji neobsahuje) a kdyz si do Coly ponorite spendlik, tak za tyden tam nebude a zachod vycisti taky suprove:-) Dobrou chut:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře jste udělala.) To ochutnání jednou za pár let je stejně nejlepší:)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)