Stránky

Je jim 40 a jsou krásné.

Jak to dělají? Nevím. Nevím ani to, jak vypadají zblízka. Ráda se na ně ale dívám a utěšuju se, že ve 30ti (pro mě příští rok) život nekončí.) Že být krásná jde i ve 40ti. No, jen se na ně podívejte.

Gwen Stefani (44) vyfocená letos v srpnu kdesi na americkém západním pobřeží 
Gwyneth Paltrow zachycená se svou dcerou v Los Angels loni v říjnu. To jí bylo čerstvých 40.
.
Topmodelka Christy Turlington na jedné komerční akci před dvěma lety, kdy jí bylo 42.
Stejně stará Jennifer Aniston se svým přítelem předloňskou zimu v New Yorku
Nestárnoucí Kate Moss v Londýně na procházce se svým psem. Topmodeka příští rok oslaví čtyřicátiny. Zdrojem všech fotek je web People.com.

To, jestli jde být krásná i v 50ti, nezjišťuju. Podle studie amerického ekonoma Davida G. Blanchflowera budu totiž s blížící se padesátkou zaručeně šťastná bez ohledu na vzhled.) Míra štěstí podle dat založených na životní, partnerské a pracovní spokojenosti pozvolna klesá, až se kolem 47 let dostane na nejnižší možnou úroveň. Tehdy se člověk cítí úplně nejhůř a výjimkou nejsou ani deprese. Pak už je to ale jen lepší a štěstí je opět na dosah.) 

Ke stejným výsledkům dospěla také studie vědců britské Warwick University, které se zúčastnilo více než 10.000 lidí z Británie a Spojených států. Tajemství podle nich tkví v tom, že se člověk s přibývajícími roky umí lépe vyrovnat s těžkostmi, které mu život přináší. Navíc na sebe klade menší nároky a nemusí se vyrovnávat s tlakem, který zažíval v mládí, kdy se soustředil především na vlastní úspěch. Stáří přináší příjemná léta a pohodu. No, nezní to skvěle?:)

P.S.: Asi jsem ještě pořád mladá, protože se bojím, že žádného úspěchu v životě nedosáhnu, a ve stáří mě to bude mrzet.) Jak jste na tom vy?

21 komentářů

  1. Iri, ve 40 zjistíš, že je to divné, ale nic se až tak nemění. :-) Možná pokožka není už to nej, ale vnitřně jsem nic moc nepozorovala. Naopak, říkám si, že jak v mládí si myslíme, že 30 je moc, 40 je moc, 60 je moc, ale toho mladistvého ducha nosíme v sobě, je to jen stav mysli. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě dodám, že mě bavilo mít 30. To jsem se cítila už jako žena, cítila jsem, nějak jsem pochopila, že už nemusím ani nic nikomu dokazovat. Někdo to pochopí dříve. :-)Tam jsem tu změnu cítila a moc mě bavila. :-)

      Vymazat
    2. Hurá, mám před sebou to nej.) Tak už se na tu změnu těším, potřebuju ji jako sůl.))

      Vymazat
  2. Je to zvláštní, ale podobné otázky jsem si nikdy nekladla, a když jo, tak se netrápila, ani nic nevyhodnocovala. Mě baví tiché pozorování sebe sama, ale spíš zevnitř než fyzická stránka. Připadá mi, že sama sebe neustále překvapuju a to mě baví. Ale nikomu se s tím většinou nesvěřuju. Možná to je tím, že mi vždycky dost málo záleželo na tom, co si o mně kdo myslí. Ale až jednou uslyším, že jsem hnusná ropucha, tak mi to asi jedno nebude. Věk: téměř 44. Paráda!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tuhle větu bych taky ráda řekla. Jenže já se názorem ostatních pořád (a zbytečně) zaobírám. Už od dětství. Snad mě to někdy pustí:)

      Vymazat
  3. bylo by k podivu, kdyby tyhle dámy ve 40 ti nevypadaly dobře, když mají za zadkem výživové poradce, osobní trenéry, vizážisty...proto se jimi neinspiruji, mnohem víc mě baví, když potkám starší ženu, která nemá takový hvězdný support a vypadá báječně, spokojeně...V osmnácti jsem se bála třicítky jako čert kříže, čím víc se to ale blíží, tím víc je mi to fuk...my kozoroži s přibývajícím věkem mládnem (duševně) a nemůžu jinak než souhlasit...jsem čím dál víc prdlá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Tobě se to mluví, když jsi krásnější než ony všechny dohromady:) Ale určitě máš pravdu - spokojená duše zaručuje tu největší (a přirozenou.) krásu. To funguje i za mlada:)

      Vymazat
  4. Žádnou z nich nemusím,ale pravda, fakt vypadají dobře! Pokud to dělá příroda a ne plastické operace, klobouk dolů:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná to dělají ty drahé sluneční brýle.), kdo ví, co všechno se za nima schovává:)

      Vymazat
  5. No tak to se na těch 47 fakt těším, aspoň že pak to bude lepší :-) Plánuju totiž báječný stáří a nechci se utápět v depresích. Ke všem dámám, které jsi tady vyobrazila taky celkem vzhlížím, přijdou mi až na Gwen hezky přirozené a krásné. Ale my jim natřeme p...l, protože budeme ještě hezčí (úspěšnější asi ne, ale šťastnější třeba jo ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Iri.Mam moc rada Vas blog.Jste krasna,vnimava,stihla,vzdelana,jste maminka,zena,tak se neshazujte takovymi blbostmi.Je to strasne povrchni.Kamila Vranova,prvne odpovidajici.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Vás Kamilo a moc děkuju za krásná slova. Jinak tohle je takový odlehčující post, možná to vyznělo vážněji, než jsem zamýšlela. A povrchnost není vždycky na škodu, jako občasný relax si ji docela ráda dopřávám.) I když samozřejmě všeho moc škodí a v tomhle případě obzvlášť.

      Vymazat
  7. Milá Iri, žena zraje jako víno. Za tři měsíce a šest dnů mi bude třicetsedm a je to krásný věk! Neměnila bych (teda kromě křečové žíly po dvou dětech, ale tu dám pryč v zimě). Na svoji čtyřicítku se opravdu těším! V tomto věku už si umíš spoustu věcí mnohem víc užít a spoustu věcí tak neřešíš (např. nějaké to kilo navíc než když mi bylo 25), takže se máš na co těšit :-) A i vrásky jsou krásné, když je umíš nosit. Jak napsala Olive, mladistvého ducha nosíme v sobě. A když je člověk věčně nespokojený, věčně si stěžuje a skuhrá, tak potom taky tak vypadá.

    OdpovědětVymazat
  8. Veľmi pekný príspevok. Ja som mala tento rok tridsať a vždy sa v drogérií zastavím pri krémoch proti vráskam a rozmýšľa či áno, alebo nie. Zatiaľ používam rovnaké ako pred rokom. Snažím sa jesť zdravo, žiť zdravo a zatiaľ sa stále cítim mlado :)

    http://www.margifashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se o to samé:) Občas ale mám potřebu "sklouznout!, pár dní si dám punkových a pak je to zas ok.)

      Vymazat
  9. Iri o Tebe strach nemám. Já šedivý vlas ještě vytrhnu a naštvala mě teda po Vánocích v Marionnaud kosmetička, když jsem šla vyměnit dárek od manžela. Že prý na první vrásky, puberta mi spíš ještě neskončila a žádné teda nevidím, přece je už od 25+ nebudu používat automaticky až dosmrti! Ale zdravý duch ve zdravém těle je pravda odvěkká, paradoxně čím jsem starší, tím se cítím lépe;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drzá prodavačka.) U mě je to tak porůznu jako na houpačce, střídá se velká spokojenost s velkým smutkem a to je myslím ještě pozůstatek doznívající puberty. Postupně to ale slábne, tak třeba se jednou dočkám převážné spokojenosti:)

      Vymazat
  10. Iri,hmmmm.Smekam.Jste dama.Kamila Vranova

    OdpovědětVymazat
  11. Jo, tohle taky resim. Ke ctyricitce mam preci jenom o par let bliz, nez ty. Urcite je to o duchu a postoji, ale telo se taky nesmi zanedbavat. A styl se musi tribit. A to delas, takze se o tebe nebojim! :)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)