Stránky

Kam s nimi?

Kuchyňská houbička a hadřík jsou beze sporu dvě věci, bez kterých se žádný dřez neobejde. Bohužel ho ale zrovna dvakrát nezkrášlují. Kam s nimi, aby byly po ruce, ale zároveň kuchyň nehyzdily? Do chytře řešených odkladačů, historického porcelánu i ptačích nožiček! Možná to teď vypadá, že tak trochu mluvím z cesty, ptačí nožičky, co?? Tak radši přejdeme k fotkám, které všechno vysvětlí.)

Hezké a praktické combo řešení od Joseph Joseph, které kromě hadříku a houbičky pojme i kartáč
Podobně prakticky elegantní je i magnetický držák od Magisso
Tady jsou ti zmiňovaní ptáčci.)
Kolíčky ve tvaru vlaštovek jsem koupila v Pylones
A na závěr houbička a kartáč uložené ve švédské porcelánové panence z blešího trhu. Fotka je z bytu švédské ilustrátorky Jenny Brandt

A teď mi řekněte, jak otázku "kam s nimi" v případě houbičky a hadříku řešíte vy?.)

19 komentářů

  1. Tak nejdřív....miluju Pylones a tyhle vlaštovky jsou nejvíc roztomilá věc na světě! Nápad z poslední fotky je hrozně vtipný, asi se vypravím na blešák ;). A já mám houbičku úplně trapně neoriginálně položenou na skleněném tácku spolu s mycím prostředkem a tekutým mýdlem, které mám ale originálně v hezkých dávkovačích! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musíš ale do Švédska.) A hezké dávkovače, to je základ:)

      Vymazat
  2. ta poslední je cool :-). Já mám hacker z IKEA - lahvičku a misku na mýdlo z koupelnových doplňků :-) pěkně na jednom místě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žejo.) A koupelnové doplňky v kuchyni jsou náhodou taky cool:)

      Vymazat
  3. Já mám ráda věci zn. Umbra. Například tady: http://www.ifantazie.cz/produkty/umbra/67650336_doplnky-do-kuchyne -- doporučuji projít, některé věci jsou vážně pěkné a vkusné. A tady se mi líbí, že z mokrých houbiček nezůstává voda uvnitř, ale vyteče: http://www.ifantazie.cz/produkt/44369100_drzak-na-dratenku-houbicku-lattice-nerez

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ted koukam na Pylones - a teda pááni - to je nádhery:-)

      Vymazat
    2. Díky za tip, vypadá to skvěle. Mimo dřez mě zaujal držák na kuchařku.) A Pylones - radši tam nechodit moc často, bych tam všechno skoupila.)

      Vymazat
  4. V Pylones už delší dobu pokukuju po zarážce po dveře a skřipcích do vlasů. Je to všechno tak krásně barevný a to já můžu :)
    Houbičku a hadřík mám zcela nekreativně položený na dřezu. Měla bych se stydět :). Ale uplně nesnášim, když si ten hadřík někdo věší přes vodovod a vlaje to pak nad dřezem. To je nejvíc ekl :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já tam minimálně koukám po další retro slepičce, jenom škoda, že už ji nemají v těch oldschool barvách. A taky tam mají pěkný zrcátka, lopatky, košťátka a tak.)

      Vymazat
  5. Tak to děkuji pěkně, další věc, kterou musím domů pořídit :-) Toto právě moc vyřešené nemáme :-) Díky za tipy!

    OdpovědětVymazat
  6. Ja pouzivam tescomu, drzak na uterku je sice plastovy, ale ve drezu se skryje. A houbicku ukladam vedle davkovace na jar, take od tescomy - ma na ni specialni misto - a vypada jako davkovac na mydlo, bily jednoduchy, vsichni si ho s nim pletou. Ja mam tescomu hrozne moc rada, mame od ni treba talire Rondo a ma spoustu ruznych vychytavek jako nuz na meloun :-)
    Ale krasne tupy Iri, dik!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, to mám radost, že se líbí. Tescoma je fajn, ty její "dřezové" věci se mi taky líbí.

      Vymazat
  7. Já mám houbičku vždycky nad dřezem, spolubydlící ji rád hází pod hromadu nádobí:/:D Takže nějaký ten držák by se mi hodil, super nápady.

    OdpovědětVymazat
  8. Vlaštovičky, úplne super super, no krása. U nás doma odpočíva hubka a drátenka v keramickej miske v tvare zebry. Skoro ako tvoja posledná fotka, ale len skoro :)

    OdpovědětVymazat
  9. Vlaštovky jsou dokonalé! Vskutku originální a elegantní řešení. Já schovávám ve speciální přihrádce v kuch. lince :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je ovšem dokonale minimalistický přístup přesně ve Tvém stylu.)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)