Stránky

Lacláče jsou zpět

Devadesátky jsou zpátky a s nimi i džínové lacláče. Do své nabídky je zařadily přední módní řetězce v čele se značkami Topshop nebo Asos. Horkým letním hitem byly především kombinace s krátkými topy, která ale není zrovna pro každého. Vlastně jen pro ty, co jim něco chybí. Špeky na břiše.)



Plísňová verze od River Island, prodává Asos

To je pro obchodníky naštěstí příliš úzká cílová skupina, a tak je znovu zrozený trend lacláčů mnohem širší. Kypřejší tvary krásně vyniknou v šatových sukních s laclem nebo se schovají do volnější verze lacláčů z tmavší džínoviny. Zajímavou alternativu pak představují elegantní lacláče z tvídu nebo hedvábí, které se hodí hlavně teď na podzim.


Něžná šatovka, MOTO, prodává Topshop
MANGO outlet


Nosit lacláče s vtipem a elegancí není nic jednoduchého. Základem je v každém případě sebejistota a cit zkombinovat kalhoty s vhodnými doplňky. Podívejte se, jak kalhoty s laclem umí nosit ženy, které udávají módní trendy. 


Přítelkyně Louise Tomlinsona z kapely One Direction Eleanor si na show značky TOPSHOP v rámci londýnského Fashion Weeku oblékla tvídové kalhoty s laclem. Její outfity jsou důvodem, proč ji na Instagramu sleduje více než milion fanoušků. Zdroj.
Kiera Knightley a její nenucené pohyby vedle manžela Jamese Rightona.) Zdroj
Víte proč Alexa Chung vypadá elegantně i v lacláčích? Protože si k nim vzala kabát Burberry.) Zdroj

A na závěr trochu nostalgie. Ikonická Kate a nezapomenutelná Diana.


Kate Moss pro časopis Harper’s Bazaar v roce 1994, zdroj

Princezna Diana v roce 1980. Její nejzajímavější outfity v jednotlivých letech zrekapitulovala britská Vogue

Sehnat lacláče u nás je docela těžké. Aspoň já jsem na ně v pražských obchodech skoro nenarazila. Za to zahraniční e-shopy mají nabídku širokou. A tak si asi ještě před Vánoci udělám malou lacláčovou radost.)

28 komentářů

  1. lacláče s mojí postavou? nikdy.... :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale no tak, je přece víc typů.)

      Vymazat
    2. no leda bych chtěla být zase jako těhotná... :D měla jsem je jako puberťačka a k tomu velké kulaté brýle.... vypadala jsem strašně, tak asi proto ten odpor... stejně jako ke kopru... :D

      Vymazat
  2. Ach jo, zase jeden hit, ktery je jen pro nekoho. Bohuzel jsem na tom stejne. Laclace fakt slusi jen tem ultra stihlym holkam a ne nam, co jsme tzv. bez pasu:) To pak jsme jeste vic krabicoidni...O kratkych trickach se radsi ani nezminuju :)))))) P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já taky zrovna nemám vosí pás, no.) Ale když nebudou ultra těsný, tak proč ne, hmm?.)

      Vymazat
    2. Ten pas v tom stejně zanikne. Tam o vosí pas vůbec nejde, přes ten je volný lacl, takže pas není potřeba :)

      Vymazat
  3. Jojo, když se umí nosit, vypadají skvěle :-) Díky za tipy, kde je sehnat, taky jsem je v Pze nikde neviděla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to divný, proč je ty český obchody nezařadily. Asi výzkum trhu:)

      Vymazat
  4. Mám z Asosu a jsou perektní :) Doporučuju!

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tahle módní záležitost jde mimo mě :-) Líbí se mi, ale opravdu na štíhlounkých ženách. Kate Moss i Alexa Chung palec nahoru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Kate v tý době bylo taky nějak 20, to se nepočítá.) A Alexe se ten outfit povedl fakt hodně, to souhlasím!

      Vymazat
  6. A já jsem letos dvoje lacláče vyhodila, ale stýskat se po nich nebude, mj. i kvůli těm narážkám doma, jestli jdu na pole... Zrovna jsem měla opačný problém, že jsem do těch svých téměř nenošených byla moc hubená a třeba jako Keira jsem vypadat nechtěla. Devadesátky měly zůstat v propadlišti dějin.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A s tím já zas nesouhlasím, jsem asi jedna z mála, ale mám radost, že jsou zpět:) A hubené tělo do lacláčů - to je přece sen (ne v podání Kiery, to souhlasím.)). Křehkost zaručena.)

      Vymazat
  7. :)) ja jsem mela cukani si je jako for koupit v HM kdyz jsem byla tehotna, (jakoze laclace je prece zaklad tehotenske garderoby, ze .)), tehdy se tam objevily asi jako predvoj navratu 90tek ,)) nakonec jsem to nedala, ale ten trend me stejne bavi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem o tom coby těhotná přemýšlela a coby netěhotná jich pár vyzkoušela, ale vadí mi, že lacláče zrovna nedělaj moc hezkej zadek.)

      Vymazat
  8. Já lacláče fakt miluju,konečně jsem je sehnala :)) sice zrovna z daleka neám ideální tělo, ale co už. Hrozně e mi po nich od pubertálních let stýskalo :p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to gratuluju:) A lacláče pár nedokonalostí krásně schovaj:)

      Vymazat
  9. Ahoj, já jsem si taky laclace sehnal a to jsem kluk.. Je mi v nich fajn😃 stačilo se podívat na amazon, protože tady ty české obchody jsou tragedie. Tom

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, to je bohužel pravda. Nejlepší by asi byly nějaký na míru. Třeba takový Chatty by určitě navrhly moc pěkný.

      Vymazat
  10. Já jsem taky kluk a lacláče miluju. Nosím je až na vyjímky pořád už asi 10 let a za tu dobu se staly mojí neoddělitelnou součástí, nemohl bych bez nich existovat. Za tu dobu jsem měl možnost vyzkoušet spoustu stylů, ale nejoblíbenější se mi staly lehce uvolněný sk8 a kupodivu "vintage 90s". V současné době mám 16ks, z toho 4x kraťasové. Pravdou ale je, že u nás se nedají koupit žádné, které by se mi líbili, myslím pro nás kluky. Nakupuji tedy zásadně v zahraničí. S lacláči mám docela dost zkušeností, jak po stránce vhodných shopů k nákupu, tak jak dobře kombinovat s ostatním oblečením a doplňky(pásek kšiltovka, atd.). Vzhledem k tomu, se vše kolem lacláčů stalo mým velkým koníčkem, uvažuji už delsí dobu o založení nějakého blogu, nebo www stranek a take o založení obchodu a e-shopu. Ten by měl být určen hlavně pro kluky, kteří milují tento styl, jako já. Nabízet by měl především nejrůznější styly a značky lacláčů, ale i oblečení a doplňky k nim. Jen Nevím, kolik je u nás fandů lacláčů a zda by se obchod uživil. Co myslíte?
    Latzboy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj tak to je pěkná sbírka já mám 3 laclace klasický a 1 kratasovy a kde je nakupuje? Pošli fotky😃 ještě taky nějaké sháním... Ale ten blíž by byl dobry.tom

      Vymazat
    2. Wow, opravdu pěkná lacl kolekce:) No, já bych začala tím blogem, otestovala zájem a podle toho bych se rozhodovala o spuštění eshopu. Kdyby tam bylo i něco pro holky, určitě bych se zařadila k prvním zákaznicím:)

      Vymazat
    3. 1. odkaz je spatny, posilam jeste jednou spravne: http://latzboy.blog.cz/galerie/latzboy-gallery/streetwear-united-carrot-fit-dungarees-vintage#

      Latzboy

      Vymazat
  11. A prvni clanek je na svete :-)

    Latzboy

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj,

    ja lacláče mám velice rád a to jsem kluk..nikde nic netáhne, nepada a jsou suprové ted jsem si koupil nějaké nové:


    http://www.streetwearunited.com/g-king-extreme-arc-crotch-engineered-dungarees#display

    http://www.topman.com/en/tmuk/product/clothing-140502/mens-jeans-140508/black-faux-leather-dungaree-3530954?bi=1&ps=200

    OdpovědětVymazat
  13. ahoj laclace jsou super. ja i manzelka nosime laclace mame jich neco kolem 25 ks. je fakt ze se spatne shaneji ale kdys clovek sleduje inzertni servy tak obcas narazi na zajimavy kousek za super cenu. fajn blog tesim se na dalsi prizpevky

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)