Stránky

Pro děti to nejlepší. V rozvojových zemích aspoň to základní.

Očkování je u nás běžná věc, se kterou se miminka setkají už v prvních měsících života. V rozvojových zemích už děti takové štěstí nemají. Dětský fond OSN (UNICEF) se jim snaží pomoct projektem "Adoptuj panenku a zachráníš dítě", který v České republice funguje od roku 2001. Každá panenka představuje skutečné dítě z rozvojové země, které bude v rámci kampaně UNICEF proočkováno proti šesti hlavním smrtelným dětským chorobám. Ty zahrnují spalničky, záškrt, černý kašel, tetanus, tuberkulózu a dětskou obrnu. Jedna panenka stojí 600 Kč, což odpovídá nákladům potřebným na očkování jednoho dítěte.

A právě tenhle projekt v rámci třídenní kampaně, která začíná právě dnes a potrvá až do čtvrtka 19. září, podporují čeští tvůrci ve spolupráci s webem Fler.cz. Téma je přirozeně zaměřené na dětské zboží, které prodejci nabídnou s 11ti procentní slevou. Fler se pak vzdá své provize, takže dalších 11 procent z ceny zboží prodaného v rámci kampaně půjde na konto "panenkového" projektu UNICEF.

Fler.cz

Abych to shrnula, dnes, ve středu a ve čtvrtek můžete na Fler.cz nakupovat pro své děti se slevou a ještě přispět na dobrou věc. Lepší už to být nemůže.) Na Fleru je pro děti spousta úžasných věcí. Mám velkou radost, že se do akce zapojily značky UNLIMITED DESIGN a Lepeeto, od kterých určitě něco pořídím.  

Kreslící tabule s abecedou od UNLIMITED DESIGN 
Nalepovací puntíky a písmena od Lepeeto

3 komentáře

  1. Již jsem se zapojila :) Doufám, že to bude k něčemu dobré :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty panenky už máme doma :-) Na tom Fleru mají taky hezké věci :-)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)