Stránky

Tak už jsou doma. Polštáře od Society 6.

Čekala jsem na ně dlouhých pět týdnů. Taky přiletěly až z Ameriky.) Než vám je ukážu, trochu vám představím jejich pozadí. Society 6 je web, přes který umělci, designéři a grafici z celého světa vkládají svoje motivy, jež se pak následně tisknou na trička, obaly na iPhony, tašky a třeba taky i polštáře.) Ty můžete vybírat v různých rozměrech, jejichž cena začíná na 20ti dolarech. Já jsem využila jednu z nedělních akcí, kdy je poštovné zdarma, takže jako bych je kupovala v Praze.)

Z českých umělců se Society 6 spolupracuje třeba Dana Svobodová, od které mám dva skvělé plakáty, nebo Markéta Jinochová alias Myyna. Od té už mám taky dva obrázky. Japonku jste viděli tady, ten druhý je zatím tajný.)

A teď už zpět k polštářům. Povlaky bohužel nejsou z bavlny, takže doporučuju objednávat motivy, u kterých převažuje černá a bílá. S pastelovou mapou jsem to bohužel moc nevychytala. Vypadá to poněkud levně. Cena 20 dolarů se týká jen povlaků bez výplně, na které se navíc nevztahuje úleva od poštovného. Výplň z USA jsem tedy oželela a objednala ji přes e-shop Stoklasa.

Panda vypadá v reálu skvěle. To byla dobrá volba.) 
Pastelové mapy už na tom tak dobře nejsou, ale jde to.) 
Násobně větší radost mi nedávno udělal polštář od francouzské designérky Anne Hubert,  o kterém jsem psala tady.

Shrnuto a podtrženo, Society 6 je skvělý koncept, ale polštáře si u nich už nekoupím.) Ovšem nevylučuju, že na "Happy Sunday" usednu k počítači, a objednám si třeba tričko nebo obal na iPhone. Jeden motiv mi tam totiž stojí za hřích.)

Secretly in love. Kdo viděl film Wese Andersona Taková zvláštní rodinka, tak mi musí dát za pravdu. Tajná láska mezi dvěma sourozenci (Gwyneth byla adoptovaná) prostě vzala za srdce.)

Na druhou stranu, proč podporovat americký e-shop, když skvělé obaly na iPhony navrhují i čeští umělci. A taky v Čechách prodávají. Třeba v obchodě Vajco.

Zuzka by Antimultivitamin

23 komentářů

  1. Díky za článek. Měla jsem tam taky něco vyhlídnuté, ale po této "recenzi" polštáře raději vynechám. Možná to risknu s nějakými postery.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ta panda je třeba dobrá, ale ten matroš .. fakt to není ono.) Tak ať vybereš nějakej pěknej:)

      Vymazat
    2. a z ceho to tedy je vyrobené? taky jsem si myslela, že je to bavlna...dík! marcela z paneláku

      Vymazat
    3. Polyester. Na omak i na pohled zkrátka umělý.)

      Vymazat
    4. To je fakt mrzutý. Těžko říct, v jaké kvalitě pak jsou i ty ostatní věci... moc díky za vyzkoušení!

      Vymazat
  2. Jé, děkuji za tip. Nádherné polštáře, i ten obal na iPhone by se šiknul. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Koncept je to opravdu skvělý, ovšem já ze své zkušenosti tam zase nemůžu doporučit jiná, než bílá trička. Na bílé barvě je potisk ok. Viděla jsem šedé, červené a zelené v reálu a fakt to není dobrý.
    Potisk jsi vybrala krásné, Iri!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju.) A to s těma barvama je zajímavý, díky za recenzi.

      Vymazat
  4. Panda je nádherná! I slečna na houpačce :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Iri, máš nádhernou sbírku polštářků! To musí být hned jiné posezení :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně pěkný pokoukání, slečny jsem se nejdřív bála skoro dotknout, jak je krásná. A hlavně fakt precizní zpracování, zapínání na dřevěnej knoflík, prostě luxus:)

      Vymazat
  6. Panda je dokonaly! A obal na iphone me dostal, zas neco do vanocniho seznamu :-), dik!

    OdpovědětVymazat
  7. Nejdriv jsem se zaradovala, vybrala na jejich webu asi deset vzoru, pak docetla tvoji recenzi a stranku zase zavrela. Asi se naucim sit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještěže Amíci neumí česky, by mi to vytmavili.) Polštářů je tak obrovská nabídka, že bych to šití nebrala moc vážně.)

      Vymazat
  8. díky, za ullidnění.. já v půlce 5. týdne začínám vyšilovat, že dárek - malý print - ještě nedorazil.. a díky, za uklidnění, jinak jsem do budoucna taky měla v plánu polštář, nebo tašku..

    OdpovědětVymazat
  9. Ty obaly na iPhony - Vajco jsou krásný. Moje objednávka vždycky ztroskotá, protože se nemůžu rozhodnout mezi třema :D

    OdpovědětVymazat
  10. Já můžu doporučit hrnky od Society 6. Jsou sice poněkud robustní, ale potisk je velmi kvalitní a i po dvou letech běžného provozu a mytí v myčce vypadají jako nové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super zpráva, díky Renato. Akorát za další hrnky bych asi doma dostala hodně vynadáno.))

      Vymazat
  11. Dobrý den, mohla bych se zeptat, zda bych ještě někde sehnala polštář s motivem pandy a kde? :) děkuji za odpověď

    S pozdravem
    Leona Elišková
    email: leona.eliskova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)