Stránky

Objev roku letošního Designbloku.)

Láska na první pohled existuje. Minimálně ta designová. Když jsem včera v Openstudiu Designbloku v Kafkově domě spatřila komodu a stůl z nové kolekce značky CBY (CreatedBy), okamžitě jsem se zamilovala. Hravý nábytek inspirovaný světovým designem 50. a 60. let je přesně to, co mi na českém trhu chybělo. Autory designového snu jsou Jan Skácelík a Libor Bazala, který mi hezky zapózoval u pracovního stolu Workspace (škoda, že už jeden mám.).

Libor Bazala u stolu Workspace z nové kolekce CBY na letošním Designbloku, cena 19.900 korun
Součástí nové kolekce studia, které funguje čtyři roky, je také jídelní stůl, knihovna a komoda, jež je na Designbloku vystavena spolu s úžasným konferenčním stolkem. 

Komoda Expo 1, cena 18.900 korun
Odkládací stolek Coffee Leave, cena kolem 5000 korun

Na závěr přidávám oficiální fotky, které jsou o poznání hezčí, než ty moje z Designbloku (které jsou ale o to autentičtější.) Pokud vám stůl něco připomíná, vaše tušení je správné. Jak Libor hezky řekl, jde o "přiznanou inspiraci" stolem Home Desk od George Nelsona. Inspiraci skvělými věcmi z minulosti já jen tleskám a znovu musím říct, jak moc jsem nadšená, že se něco tak krásného zrodilo právě u nás.

Nová kolekce CBY, zdrojem fotek je designový e-shop Indielabels.cz

21 komentářů

  1. Super objev! Na Designblok se dostanu až v neděli a tohle teda nesmím vynechat. Tohle v Česku vážně chybělo. Díky za tip, Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já věděla, že zrovna Tebe potěším. Myslím, že máme stejný "design feeling".)

      Vymazat
  2. Zajděte také do expozice Zlatice na cheesecake ThinkFood.cz :)...

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera!!! Ten by se mi tuze líbil! Jdu koukout na cenu, ať to se mnou nesekne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se mnou taky :D :P Ale kousky jsou to opravdu nádherné ♥ :)
      TWF Kami*

      Vymazat
    2. Já se přiznám, že nemít teď nový stůl a doma muže design-hatera, tak o Workspace vážně uvažuju ... fakt se mi strašně zamlouvá. Ale nejlépe do dalšího bytu:)

      Vymazat
    3. Do nového bytu, do nové pracovny ... to bude ještě za dlouho. Mě se taky zamlouvá, stůl je parádní, ta cena už méně :-)

      Vymazat
  4. A mám koukat na nábytek nebo na autora? Nějak se ztrácím:)))

    OdpovědětVymazat
  5. No teda! Týpek je sympaťák převeliký! :) A ten design, to je přesně moje gusto. Chci ještě jeden byt, abych si to tam mohla koupit :). A ten druhý tvůrce, to je TEN Skácelík, co dělá ty super grafiky?
    Českému designu velmi fandím. Však ono se to všechno vrátí a lidi to budou zase kupovat, já tomu věřím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to je on. Má geniální talent využít vintage inspiraci nejlépe, jak to jde.)

      Vymazat
  6. Iri, na to jsem se včera taky koukala, jedna z mála expozic, která mě na DB zaujala :-)

    OdpovědětVymazat
  7. wow tomu řikám retro!! Myslím, že kdybych zapátrala na půdě a po baráku stopro bych nějaký podobný kousek objevila. Přetřít a designový retro je na světě! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, nechci podceňovat vaši půdu, ale Nelsonův stůl bys tam asi nenašla.)

      Vymazat
  8. inspirací již hotového výrobku se říká plagiát. Když nemáte na Pařížskou,nakoupíte u rákosníků. Ale bez cheesecake a "design feelingu" . Hlavně,že je tam sympaťák převeliký Vy husy. JB

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, plagiát je od originálu do detailu okopírován. A jestli vás rozčiluje inspirace minulostí, musíte se rozčilovat docela často. Skoro všechno už tu bylo a každá věc je zároveň něčím inspirovaná, jen to třeba ani netušíte. Nejoriginálnější je ale někoho urážet a neuvést ani jméno. To tu vskutku ještě nikdy nebylo.)

      Vymazat
  9. Retro nemusím, ale do tohoto nábytku jsem se zamilovala. Kombinace barev je úžasná a i když je to inspirace retrem, přitom to vypadá velmi moderně a nadčasově. Ale na druhou stranu chápu, že né všem se designer svými díly zavděčí a to ještě k tomu v Česku, jelikož jsme poněkud konzervativní národ a jak tak vídávám nemáme rádi barvy, což absolutně nechápu. Svět není jen z černé, šedé a bílé . Více takovýchto designérů, aby to tu trochu oživili a osvěžili :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak ten psací stůl je naprosto dokonalý :-). Miluji zajímavé kousky. Škoda že mi letos Designblok nevyšel :-(

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)