Stránky

Pracovna už se rýsuje ...

Poslední týdny nebo spíš měsíce jsem věnovala spoustu času prohlížení fotek z kategorie Home Office. Na internetu, v knížkách i časopisech. Sem tam jsem různě zařízené kanceláře omrkla i naživo, abych si udělala představu, jak si ten svůj pracovní koutek vybavit co nejlíp. Chtěla jsem mít co nejkrásnější stůl, nejstylovější židli a co nejkreativnější doplňky od stojanu na tužky až po vylepené plakáty. Tak nějak jsem ale pozapomněla na tu nejdůležitější věc. Co u toho stolu budu dělat a jaké z toho pro mě plynou potřeby. 

První pracovní noc u nového stolu byla zvláštní. Nějak jsem se nemohla pořádně "usadit" a byla jsem nesvá. Pracovní plocha je fakt velká, a tak jsem si říkala, že nebude problém, když na ní bude taky hodně věcí. Časopisy, sem tam knížka, papíry a poznámkové bloky. Hodně bloků. Stůl má sice dva šuplíky a ještě vnitřní poličku, ale zdálo se, že to nestačí. Chyběl mi pořadač, který pojme všechy ty magazíny, prospekty a katalogy, ze kterých při psaní i kreslení čerpám inspiraci. Dál jsem zjistila, že potřebuju HEZKOU krabici, do které naskládám všechny ty svoje deníčky, pastelky, gumu a další nezbytnosti, které potřebuju, když na mě přijde "inspirace".) 


Zní to jednoduše. Krabic a pořadačů je v nabídce firem i drobných tvůrců tolik, že si člověk připadá jako v papírové cukrárně. Jenže já jsem stejně pořád nemohla narazit na ten pravý krabicovo-pořadačový pár. Přemýšlela jsem i o vlastní tvorbě, ale polepených a pomalovaných krabic máme doma už tolik (zcela plných.), že jsem si chtěla dát tvůrčí pauzu, a oboje pořídit nové. Trendy. A zároveň jemné a osobité. A našla jsem. Moje představy dokonale splnila řada Geometric od dánské značky House Doctor, kterou nabízí Bella Rose

Kartonový box s úžasným knoflíkovým zapínáním a ručně vyrobený pořadač na časopisy z řady Geometric. 

Když už jsem vám konečně odtajnila první fotku nového pracovního koutku, hned vám přidám další.) Spousta věcí mi ještě chybí, ale už se to začíná docela rýsovat. Nevím, jestli je to reálné, ale mini koutek bych chtěla ještě rozdělit tak, abych pravou část používala jako kosmetický stolek plus miniaturní šatnu. Beauty nezbytnosti bych chtěla dát do pravého šuplíku (ok, budu potřebovat minimálně ještě jednu krabici.), a vedle zrcadla chci dát nějaké háčky a poličky. Už tak se ale v ložnici kvůli stolu nedá skoro hnout, tak uvidíme, jak to dopadne (respektive projde u muže.))

Tady to máte v plné kráse. Snažila jsem se vám to trochu naaranžovat, ale když jde do tuhého, a já opravdu začnu pracovat, na stole to vypadá úplně jinak, respektive stůl není skoro vidět.)

Tenhle krásný plakát od Dany S. jsem musela sundat ze zdi, abych uvolnila místo jedné dřevěné jihokorejské masce (moje není.) Moudřejší holt ustoupí:), a tak se mi obrázek zatím válí na stole, než pro něj najdu nové místo.

A to je konec přátelé.) Tak zase příště.

14 komentářů

  1. Rýsuje se Ti to moc pěkně, jen mi připadá, že tam máš málo úložného prostoru, poněvadž já mám kolem sebe nad pracovním stolem spoustu polic a poliček a všechny jsou samosebou plné, takže Tvůj nápad na háčky a poličky určitě prosaď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, ale už na tom pracuju. Nahoře nad stolem (hned vedle Tvých obrázků, který mi takhle na mobil nešly vyfotit, tak budou příště.) plánuju delší poličku. Pod stolem bude stojan na časopisy. A ještě tam chci dát pojízdný "kontejner". Jako nechci tam toho mít moc, ale asi se tomu nevyhnu.)

      Vymazat
  2. Inspirativní prostor :-)
    Ale asi by mě taky zničil nedostatek úložného prostoru. Každopádně hodně štěstí při zvelebování a prosazování! A ať se ti tam pěkně pracuje:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju.) Já toho zas tolik k práci nepotřebuju, něco málo úložného chci přidat, ale nechci to přehnat.)

      Vymazat
  3. V papírové cukrárně, takové spojení slyším prvně, to je hezké:)) Máš to pěkné, moc, líbí se mi takový jednoduchý, ale zajímavý nábytek. Těším se na finální verzi:)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné inspirativní místečko, tak ať se Ti tam dobře pracuje!

    OdpovědětVymazat
  5. Moc se mi líbí ten stůl! Akorát ten svůj administrativní nepořádek bych do něj nenacpala :-) Asi bych se měla zamyslet a udělat si opět řádný úklid.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, on má ty dva šuplíky a prostor uprostřed, kterej toho pojme víc, než se zdá.)

      Vymazat
  6. Pěkné místečko! :) Moc se mi líbí židle a stůl ♥ Ty kovové podnože jako je u židle vypadají vždycky super!
    TWF Kami*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, židle je můj sen a stůl v omezeném rozpočtu nejlíp splnil mé představy.)

      Vymazat
  7. Naprosto úžasnej stůl... právě zařizuji také pracovnu a nikde nic, co by se mi líbilo, ale ten tvůj mě nadchnul...Mohu se zeptat, odkud je? Ať se ti u něho krásně pracuje! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se, nějak mi tenhle komentář unikl. Snad to tedy není moc pozdní odpověď - je z XXXLutz.

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)