Stránky

American Pop

Letošní Vánoce si hodlám opravdu užít. Dárky řeším s předstihem, takže už mám docela velkou část vyřízenou, a zbyde mi tak spoustu času na pořádný pečení, uklízení a dekorování.) 

Letošní Vánoce mám v merku.) Zdroj

Loni jsme Štědrý den vlivem rodinných okolností slavili s předstihem o dva dny dřív a já jsem zároveň musela pracovně psát o finále StarDance. Takže v šest večeře, v sedm rozbalování dárků a před osmou honem k televizi a zapisovat, jak to celebritám tančí, a jak je hodnotí porota. Uff, hrůzný zážitek. Letos přes svátky rozhodně pracovat nebudu, ale na finále taneční soutěže se ráda kouknu, pro závěrečné večery mám slabost:) 

Asi to není zrovna originální, ale můj favorit je Ondra Brzobohatý. Kromě toho, že má krásný jméno (moudří vědí, ha, ha.), to umí parádně rozjet a má milý, vtipný a kultivovaný projev:)


Na Štědrý den budu sice trošku ve stresu, aby se vše zvládlo, to je jasný.), ale pak ... pak už se budu jen flákat u televize a rozmazlovat se pravidelnou dávkou cukroví. Já se totiž na televizi moc často nedívám, protože prostě není kdy. Většinou spíš sjíždím i-vysílání České televize a dívat se na něco "live" je pro mě takový malý svátek.) A ČT má pořádně bohatý archiv. V prosinci se třeba těším na animovaný film American pop, který 29. prosince poběží na ČT art. Americký animátor Ralph Bakshi v něm sleduje čtyři generace rodiny rusko-židovských imigrantů v USA, kteří se snaží prosadit v hudebním světě. Film je zároveň výpovědí o proměnách americké populární hudby během dvacátého století. Zazní v něm hity od Boba Dylana, Janis Joplin, The Doors, The Mamas & the Papas nebo Lou Reeda, kterého fanoušci nedávno oplakali. I když film vznikl už v roce 1981, já ho poprvé uvidím až letos a moc se na to těším. 



Z flmu American Pop, zdrojem fotek je web České televize.

V prosinci se na ČT těším taky na filmy Mrtvá nevěsta, Modrý tygr nebo záznam Labutího jezera v choreografii pro baletní soubor Pařížské opery. Veškerou vánoční a novoroční nabídku ČT najdete v tomhle pdf, kde jsou na konci i vystřihovánky pro vytvoření betlému. My se na ně chystáme a třeba je brzy na blogu předvedeme.)

15 komentářů

  1. juj....milujem tanec a nikdy si nenechám ujsť žiaden prenos...
    ...tak si tie tohtoročné Vianoce preži v pohode...

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, to jsou podrobné plány! Tak držím palce, ať všechno vyjde podle Tvých představ! :) American Pop taky neznám... Musim si doplnit vzdělání, díky za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, rádo se stalo, myslím, že se nám to bude líbit :)

      Vymazat
  3. Iri, toho Modrýho tygra budou dávat kdy? Kdysi jsem na něj viděla ukázky a celkem mě ten film lákal :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Štěpána na ČT1. My jsme to s Domi viděly a docela se nám to líbilo právě. Koupila jsem pak i knížku, ale na tu je ještě malá.) A chtěla jsem strašně pořídit modrýho tygra - plyšáka, ale nějak jsem nedopátrala, že by ho prodávali.

      Vymazat
    2. Hmm tak to budem pryč, snad to bude někde ke stažení :-)

      Vymazat
  4. Obdivuju, že už máš nakoupené dárky. Dávám si vždycky předsevzetí, jak je nakoupím v průběhu listopadu, a pak to řeším stejně až týden před Vánoci .)
    Loni to byl takový shon, že jsem o tom musela napsat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě ne všechny:) A stresovat stejně budu, se znám.)

      Vymazat
  5. Mrtvá nevěsta Tima Burtona ? Ou jé, tak to teda budou Vánoce :-) můj ♥ film !!!

    OdpovědětVymazat
  6. Teeda tak to jsme na tom uplně stejně:) tento rok se na Vánoce těším už snad od léta:D takže mám taky ty hlavní dárky už vyřízené:)) a ty zbyle koupím co nejdřív:)) a pak budu už jen zdobit a péct a dělat všechny ty věci, co k Vánocům patří:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsme si to pěkně zařídily, tak doufám, že to dopadne.)

      Vymazat
  7. Tenhle post se mi mooc libi...uz kvuli tem tv tipum...diky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost:) Díky ČT art je letošní vánoční nabídka fakt zajímavá.)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)