Stránky

Nadčasový dětský pokojíček

Mojí malé Domi už jsem zařizovala tři pokojíčky. Ten první, miminkovský, jsem chtěla mít velmi luxusní. I když mi moje ekologií posedlá máma přivezla dřevěnou postýlku, ve které jsme spala já i moje dvě sestry, brzy jsem ji nahradila prvotřídní postýlkou s koťátky z masivního dubu od italské značky Mibb. Velice potřebná investice pro dítě, které váží pár kilo, a z postýlky brzo vyroste.) V té době jsem byla posedlá těmi krásnými katalogovými pokojíčky, kde se stejný motiv na postýlce opakuje i na přebalovací komodě, skříni a poličkách.Tolik peněz jsem ale neměla, tak byla aspoň ta postýlka, a zbytek různá improvizace. Hodně času jsem ale trávila prohlížením fotek krásných pokojíčku, milovala jsem třeba katalogy Mothercare.)

Pokojíček od značky Pali aneb dokonalá ukázka toho, o čem jsem čerstvě po porodu snila.)) Fotka je z webu Alax

Druhý pokojíček v dočasném pronájmu už pak byl improvizací plný. Krásnou dřevěnou postýlku vystřídala kovová postel z Ikey obklopená starým nábytkem majitelů bytu. V té době jsem kromě mateřské musela zvládat taky práci a na zařizování pokojíčku tak neměla moc čas. I když postýlka ve švédském řetězci vypadala na místě hezky, v reálu už to takový terno nebylo a navíc byla děsně studená. 


Tuhle postýlku z Ikey jsme měli v bílé verzi a nebyla to moc dobrá zkušenost ...

No a pak přišlo velké stěhování do nového bytu, kde měl být pokojíček v duchu moderního nadčasového designu. Hodně, opravdu hodně jsem se o to snažila, pořídila jsem třeba slona od Vitry, že?.)) Ale hádejte, jak to dopadlo. Nakonec jsme koupili takovou tu klasickou holčičí patrovku s růžovým domečkem, závěsy s Disney princeznama a kobereček s Hello Kitty. Uvědomila jsem si totiž, že pokoj byl měl být zařízený tak, jak si jeho malá obyvatelka přeje. Máme tak dokonale sladký růžový pokojíček, ze kterého příchozí kamarádky šílí, a moje designové srdce pláče. Ha, ha, dělám si legraci, i mně se to náhodou už líbí, protože si tak vynahrazuju svoje dětství, kdy jsem přesně o takovém pokojíčku vždycky snila, ale moje přírodně laděná mamka ho zařídila úplně jinak:)) A Hello Kitty už tehdy sice byla na světě, ale já jsem o ní rozhodně nic netušila.)

Ne že by Domi pokojíček vypadal přesně takhle, ale hodně se k tomu blíží.)

Moje touha zařídit nadčasový pokojíček, který s Domi poroste, ale pořád trvá. Velkou inspirací je mi třeba tahle proměna. Pokojíček je prostorný, světlý, praktický, elegantní, ale stále dětský. Tak třeba, až Domi půjde do školy, bude další proměna, a třeba tak nějak tímhle směrem.)

Tomu říkám povedená proměna.)

Knížky na zemi se mi moc nelíbí, ale fotka je moc pěkná.)

Ty poličky ... to je vynález.)

Hezký topení, co?.)

18 komentářů

  1. Zrovna včera jsem prohlížela příšerný počmáraný pokojíček naší Stely, kde vládnou monster high, králík okousal už i novou postel, všude se něco válí, šuplíky jsou ulámané a je to rozhodně nejhorší pokoj našeho domu. JENŽE - Stela je v něm spokojená. Z každé police (a že jich je) vyrobila pokoj pro monster high a její přání je být bytovou designérkou. Nechávám jí tedy žít v jejím bordelu a doufám, že i ona jednou nechá žít mě tak, jak se mi líbí a nebude mi nic nařizovat. Role nad/podřízený se totiž vždycky aspoň jednou za život otočí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je roztomilý:)) Scénáristka po mamince tedy nebude?.) Jinak Monster High u nás začínají taky, tak vidím, že tato mánie může trvat až do puberty.)

      Vymazat
  2. Hezký pokojíky, to topení asi k ničemu nebude :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je trochu malý.)) Ale myslím, že topit bude:)

      Vymazat
  3. My se ségrou měly pokojík vyloženě hnusnej :), o to víc si to teď vynahrazuju, jak to jen pronájem dovoluje. Avšak naprosto marně sním o dřevěné bílé podlaze. To je sci-fi... Bohužel :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale víš, že bílá podlaha je tak pro depresi?.) Světlá zem totiž vede k pocitům nejistoty a podlaha by stejně jako půda měla být tmavá a strop stejně jako nebe naopak světlý. To jsem ti to vysvětlila, co?:))

      Vymazat
    2. Dobře, že to teď vím, alespoň po tom přestanu tak toužit :)

      Vymazat
  4. Iri, krásná inspirace, my taky dětskej pokojíček pořád ladíme, ale spíš tak, aby se tam Sáře líbilo, jako z katalogu rozhodně nevypadá :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, těším se, až Sára bude v sobotu řádit v tom Domčiným:))

      Vymazat
  5. Supr článek :) Já jsem zatím víceméně u bodu číslo jedna, ikdyž pár věcí se už od narození naší malé změnilo. Ubyl přebalovací pult, přibyly hračky a kuchyňka a taky různé dekorace a obrázky. Ale třeba rostoucí postýlka a bílý nábytek z Ikey jsou nadčasové věci, které poslouží ještě hodně dlouho :)
    TWF Kami*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se vyberou ty správný, tak určitě:) A přebalovací pult jsem strašně moc chtěla a velmi nutně potřebovala:)), až jsem zjistila, že stůl, pračka, postel nebo prostá zem ho snadno nahradí.)

      Vymazat
  6. Krásné pokojíčky. Ten první bych pro miminko hned brala :-)
    Ale poslední dobou po katalogových pokojíčcích pro děti toužím vždycky jen pár minut...pak si tam naše děti představím a dojde mi, že tudy cesta nevede :-)
    Momentálně je tedy dětský pokoj šílená změť všeho možného. Zdi zdobí Matýskovy originální kresby letadla, robota, obří zmrzliny a titěrných postaviček Matýska a Amálky. Nesourodé police obsahují včetně hraček a knih též nářadí zcizené z tatínkovy dílny a z krásného klenutého stropu visí ikeácká vakohoupačka :-) Ale děti jsou spokojené a já jim ráda přenechávám vlastní prostor :-)
    Uvidíme jak se to bude vyvíjet dál :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obří zmrzka mě pobavila, je vidět, na co hoch klade důraz.)) A obrázky jsou ta nejhezčí dětská dekorace. Konečně jsme do pokojíčku pořídili i nástěnku (růžovou:)) a tak pravidelně vystavujeme.)

      Vymazat
  7. Iri, hezky jsi to popsala. Hlavně tu fázi pokojíčku pro miminko - tu jsme měly velmi podobnou. Teď jsem tvrdě zabojovala za vlastní představu - každý odchází z pokojíku s puntíkem. Ale je mi jasné, že v další mezifázi už budu muset víc poslouchat /dle staršího dítka všechno musí být černé - jeho oblíbená barva - takže se mám na co těšit/.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je můj kluk:)) Já taky miluju černou.), ale občas mu tam nenápadně podstrč i něco bílýho, ať se to vyváží:)

      Vymazat
  8. Zajímavá geneze :). Já jsem zařizovala poslední pokojíček neteřím a nějak jsem to ještě ubalancovala s lesní tématikou, nicméně už teď vím, že Kitty je běžná lesní šelma a je jí potřeba. Poličky na knížky v proměně jsou držáky kuchyňských utěrek z Ikea, taky jsem je instalovala a velmi se to osvědčilo. Holky si knížky vybírají samy podle titulních stran.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to je úžasné info, děkuju:)) A Kitty jako lesní šelma, ha ha, to mě fakt pobavilo a samozřejmě naprosto souhlasím, Kitty je totiž šelma do každého prostředí:)

      Vymazat
  9. Pokojíček,který jsem si pro naše miminko vymyslela a zrealizovala, spokojeně užívám/e a i přes několik skeptických hlasů v mém okolí /včetně mého muže/, jsem ráda, že to,do čeho jsem se rozhodla investovat, plní svůj účel skvěle a rozhodně nejde o nic zbytečného...ale také si moc dobře uvědomuju, že miminku je šumák, v jaké postýlce spí a jak má vymalovaný pokojíček :-). Až do toho naše holčička začne mluvit, možná také dojde na styl "Kitty všude". Pak jde o to, kde jako rodič nastavit limity - aby se dítko cítilo ve svém pokojíčku dobře a zároveň bylo nějak nenásilně vedené k určité estetice...:-).

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)