Stránky

Nejkrásnější diáře na rok 2014

Na úvod musím říct, že plánování je jedna z mých nejoblíbenějších činností. Moje sestra mi kdysi vyčetla, že neumím žít přítomností, ale pořád jenom řeším minulost, nebo plánuju budoucnost. Bylo mi tehdy 16, ale dodnes jsem se to nenaučila jinak. Moje myšlenky jsou zkrátka stále někde jinde. Plánuju ale jenom v hlavě, diáře sice miluju, ale psát do nich moc neumím, respektive jsem na to příliš líná. Občas mě chytne zápisníkový záchvat, kdy si do detailu vypíšu, co mě příští týden čeká. Pak ale diář zapomenu doma, nebo se mi válí na stole v práci a já tak stejně musím spoléhat jen na to, co jsem si zapamatovala. Proto jsem občas někde jinde a někdy jindy, než mám správně být.) Příští rok to ale bude všechno jinak. Pořídila jsem si totiž dva diáře, které mi změní život:) 

1) Mammadiář od Patagonie

Je v něm všechno, co pracující matka potřebuje. Školní prázdniny, rozvrhy na kroužky a citáty na každý den. Třeba: 


"Pokud děti něco nechápou, neberou to prostě na vědomí." Shirley Muck

nebo

"Budeš-li pozorně naslouchat dětem, budeš se pořád smát." Steve Allen

Ze tří barevných variant je modrá prostě nejhezčí a tak ji mám.) Lístečky samolepky na založení důležitých poznámek jsou součástí balení, prodává Patagonie.

2) Kulturní diář od Papelote


Týdenní diář se 170 tipy na různé kulturní akce vznikl ve spolupráci s portálem kulturissimo.cz. Mně se nápad moc líbí, ale minulý rok jsem ho nějak nestihla zaregistrovat. Letos to tedy napravuji a už teď se těším, že 12. ledna (na svátek mého táty.) třeba navštívím Festival íránských filmů nebo se na jaře vydám na Fun Fatale - mezinárodní festival nového cirkusu v podání žen:)

Kulturní diář od Papelote

A když už jsem byla v tom Papelote, kde bych snad chtěl i bydlet, jak krásný ten jejich obchod je, vybrala jsem si tam ještě skicák z limitované edice Arcto Iris. Deset autorů z různých oblastí navrhlo skicák podle svých představ, ze kterých mě nejvíc zaujal nápad od grafických designérů tvořících pod značkou 2013 designers. Ti vymysleli obálku plnou skutečně zajímavých otázek jako třeba: "Jaké je zaměstnání vašich snů?" nebo "Jak se jmenovala vaše nejoblíbenější hračka?" No, prostě cool.)

Skicák z kolekce Arcto Iris od Papelote, autorem obálky jsou grafici z 2013 designers

Na závěr přidávám tipy na další krásné diáře, které bych chtěla taky, ale nemůžu mít všechno, že?.)

1. Diář Cesty domů od Papelote 2. Diář od letošního září do příštího prosince od Papier Tigre 3. Měsíční plánovač z Poketa 4. Diář Maminátor z Paragraphu, který vznikl ve spolupráci s Alicí Kavkovou z blogu Maminátor.cz  5. Tomorrow Planner z Poketa 6. Cestovní diář od Typo

19 komentářů

  1. Iri, věříš, že jsem zrovna včera, když jsem si objednávala náhradní náplň do Filofaxu, myslela na Tebe, že určitě nějaké pěkné tipy na diáře brzy dáš? Mě se nejvíc líbí Diář Cesty domů od Papelote.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ono fakt jo, co?.) Děkuju Baru, že na mě takhle hezky myslíš, a souhlasím, že Cesty domů od Papelote jsou krásný ...

      Vymazat
  2. Krasny vyber, Iri. Ten Mammadiar me zaujal, ale jeste toho se Sarou nemame tolik, abych si kvli krouzkoum porizovala diar :-) ten svuj ale na pristi rok uz mam, tak jsem zvedava, jak mi to poctive zapisovani vseho duleziteho vydrzi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Ty si Ali, myslím, celkem dost organizační typ, takže se v tomhle směru o tebe fakt nebojím:)

      Vymazat
  3. Jů Iri, taky heldám ten nej! Poketo a Papelote vypadají nej. Můj drahý mi tuhle říkal, proč si vše nepíšu rovnou do počítače a musím to mít na stole před sebou napsané v diáři. Kdo nemiluje, nepochopí ;-) Zdravííím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, zapisování do počítače a do mobilu úplně nesnáším, ale stejně to často dělám. Bohužel častěji než do "pravého" diáře. Ale příští rok to bude jiný:)) A ty skvělý diáře z Poketa jsem neobjednala jen proto, že už mám ty dva:)

      Vymazat
  4. Krásné diáře, nejvíc se mi líbí ten cestovní <3 hledám nějaký denní diář pro sestru ale nemám tolik peněz abych mohla koupit nějaký za 500kč.. Potřebuje mít jeden list na den a je nemůžu nikde sehnat :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach ano, ten cestovní je naprosto snový, škoda, že posledních pět let nikam necestuju:) Jinak denní diáře mají třeba v Neoluxoru, vyrábí je značka Presco Groups. Mají buď jen barevné nebo s rostlinnými motivy a stojí kolem 200 korun: http://www.pg-kalendare.cz/cs//kategorie/diare-denni-a5/page/1

      Vymazat
    2. Díky za tip, ale stále to není ono..je sice dospělá ale stále miluje proužky,puntíky a romantické vzory.. Vím, v nelouxoru mají ale chtěla jsem sehnat nějaký, který ještě neviděla :)

      Vymazat
  5. Zdá se, že by se mi nejvíc šikl cestovní diář od Typo :). Vybrala všechno moc pěkně! Já každý rok čekám na diář v Elle, ale asi se na to vyprdnu a koupim něco stylového. Už je na čase a já bez diáře nemůžu existovat :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si taky vždycky pořizovala diář Elle, ty byly skvělý, vždycky měly nějaký společný téma, a bavily mě. Ale jak teď Elle moc nečtu, tak jsem pozapomněla i na ty diáře.)

      Vymazat
  6. Nádherné sú všetky, mala by som aj ja problém si vybrať :D diáre milujem ♥ Diár n budúci rok mám už samozrejme kúpený asi od leta :D

    werushberry.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  7. Tak ty jsou opravdu nádherné! Používám jen diář na mobilu/počítači, ale když to vidím, vážně začínám uvažovat o změně!

    OdpovědětVymazat
  8. Nejkrásnější kalendáře jsou tyhle: http://www.deafmessanger.com/shop/zbozi/37/Diary-2014

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jede od nich mám, kdysi jsem ho od sestry dostala k narozkám. A teď nedávno jsem je viděla v mamacoffe, myslím, a jsou stále krásné, ano.)

      Vymazat
    2. Mrkla jsem na ně. Jsou fakt nádherné. Kdybych neměla objednaný na zakázku přímo pro sebe, vážně bych zauvažovala. Diáře a notesy miluju a používám, jenže to potřebuju dva v jednom. Měsíční kalendáriu, spousta voných listů na psaní a aby to vypadalo..... Prostě náročná kombinace.

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)