Stránky

Flip Flap

Když Domi dorostla do věku, kdy už nejen sama seděla, ale taky kreslila, začala jsem se shánět po dětském stolečku s židličkou. Nechtěla jsem hned skončit v Ikee a tak jsem se rozhlížela po hezčích a kvalitnějších variantách. A taky o poznání dražších. "Vždyť z toho za chvilku vyroste, vem si ten od nás," přemlouvala mě má šetrná matka, abych si od ní přivezla oprýskaný zelený stoleček, u kterého jsem sedávala já i moje dvě sestry. Přidala i židličku a na pár let bylo vystaráno. Jinými slovy jsme díky našim vintage zásobám obešly díru na českém trhu, kde kvalitní dětský nábytek za rozumnou cenu zkrátka není v nabídce. Aspoň jsem si to myslela do doby, než jsem objevila novou kolekci nábytku pro děti Flip Flap od EP studia, o jehož produkci se stará výrobní družstvo invalidů v Proseči. Minimalistický design, kvalitní bukové dřevo, vzdušná, ale zároveň pevná konstrukce. Lokální výroba se sociálním rozměrem. Z nového projektu jsem měla opravdu radost. Byl v tom ale háček. Nábytek zatím není k prodeji, řekli mi jeho designéři Štěpán Barták a Eva Štásková. Utřela jsem slzu a probudila v sobě novinářskou zvídavost, abych zjistila, kdy v prodeji bude. Chvilku mě napínali, ale po pár dnech jsem se dozvěděla skvělou zprávu: V plánu je startovací malosérie určená k přímému prodeji. A takhle vypadá:

Jako první se do dětských pokojíčků dostane židlička (790 korun) a stoleček (1090 korun). Ceny jsou včetně poštovného. 
Detailní fotka, která ukazuje zaoblené hrany.



Židličky s výškou sedáku 30 centimetrů a stolky vepsány do krychle se stranou 50 centimetrů jsou vhodné pro děti zhruba od tří do sedmi let. "Tedy je to první nábytek dětí poté, co začnou trochu chodit, běhat, zkrátka zajímat se o svět," popsal mi Štěpán Barták. Součástí kolekce je také stolička, polička a věšák, které si ale na uvedení na trh ještě musí chvilku počkat. 


Líbí se mi simple pojetí, které lze snadno kombinovat se vší tou divočinou v podání barevných plyšáků, oblečků, pastelek a spol.)
Židličky a stolky by měly být k dispozici po půlce února. Objednávat je lze na mailu EP studia design@epst.cz.

15 komentářů

  1. Naozaj vydareny nabytok... Mne sa velmi paci.... I ked aj stare drevene osuchane veci maju dusu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě mají, ale i ty nové jsou potřeba, obzvlášť když vznikají touhle skvělou cestu, a třeba taky jednou budou vintage.)

      Vymazat
  2. Jednak se mi moc líbí, jak je to nafocený (ty stíny a tak) a jednak je to super provedení. Jednodušší už to být nemůže. Jen mě napadlo jedna věc - nemá to ostré hrany? Skoro to z těch fotek vypadá, že jo. Ale předpokládám, že ne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JJ, ty fotky jsou moc pěkný a taky se mi líbí ty příčky u stolku, kam se dá ledacos zavěsit, nebo já si to aspoň představuju.) A děkuju za poznámku k hranám, přidala jsem teď do postu detailní fotku, kde je vidět, že jsou zaoblené.

      Vymazat
  3. Vďaka za tip, náš Timčo sa už začína pri tom Ikeáckom stolíku krčiť takže by sa hodilo práve niečo takéto:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo.) Jen myslím, že co do výšky jsou ty stolky z Ikea podobný. Jen Mammut je možná o něco menší. Nebo máte nějaký úplně mini?

      Vymazat
    2. Máme LACK ten úplne malý jednoduchý ale už nestačí:)

      Vymazat
    3. Aha, tak nejvyšší čas na výměnu.)

      Vymazat
  4. Skvělý! I za rozumnou cenu, tomu se říká design ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. tak toto je top :) minimalistický dizajn plný čara :)

    http://camomille-sign.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  6. Odpovědi
    1. Přesně - až děti odrostou, rodiče využijou.)

      Vymazat
  7. Vypadá opravdu pěkně:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)