Stránky

Porcelánový lední medvídek a další přání

Tenhle týden oslavují nejen všechny děti, které mají jarní prázdniny, ale také lední medvědi. Na čtvrtek 27. února totiž připadá jejich mezinárodní den. Zoo Praha ho už připomněla v neděli díky akci Od pólu k pólu, která odpoledne vyvrcholila malým medvědím představením. Lední medvědi v pražské zoologické zahradě dostali speciální dort z mražené zeleniny a také nové hračky ve formě bójek, se kterými předvedli roztomilé kousky. Jako velké milovnice ledních medvědů jsme u toho s Domi nemohly chybět a taky jsme si to hezky vyfotily.

Zoo Praha, 23.2. 2014

Lední medvědy máme taky doma. Bydlí s Domi v dětském pokojíčku, ale maminka si je občas půjčuje. Někdy jen tak pro radost, protože jí připomínají příběh o lední medvědici, který zná od své babičky, jindy proto, že jsou tak fotogeničtí. Díky tomu se třeba jeden z nich připojil k focení nové židličky a stoličky z kolekce dětského nábytku Flip Flap, které máme od pátku doma. 

Jako první zákaznice jsem od EP studia dostala k židličce bonus - stoličku zdarma.)

Nějakého toho medvěda by ale maminka chtěla i do své šperkovnice. Konkrétně  náhrdelník s porcelánovým ledním medvídkem od britské značky And Mary, která dělá krásné vintage šperky. Medvídka jsem si dala do seznamu soutěžních přání, která v případě výhry dostanu od Dejmidarek.cz. Konkrétní pravidla soutěže, ve které se hraje o dárky ze Zoot.cz najdete tady

Od And Mary si přeju řetízek se sedícím medvídětem, nevadil by mi ale ani ten prstýnek nebo porcelánový medvěd při chůzi.

A na Dejmidarek.cz si v rámci soutěže přeju ještě jednoho medvěda. Tentokrát jde o tašku s potiskem ikonického popelníku od společnosti Ditmar Urbach vyrobeného v polovině minulého století. Inspirací pro jeho vznik byla medvědice Nora, která do Zoo Praha přišla v roce 1932 z cirkusu Karlas. Já po tomhle popelníku toužím, ale než si ho pořídím z nějakého bazaru, tajně doufám, že se u nás v rodině někde najde. Zaúkolovala jsem všechny možné rodinné příslušníky, ať se snaží, dokonce jsem zjistila, že podobný skleněný popelník měl kdysi můj táta, ale kde je mu teď konec, samozřejmě nikdo netuší. 

Taška s medvědem z kolekce Dobro pro Vánoční bazar Ani Geislerové ze Zoot.cz, skleněný popelník je z Retrohome a můj vysněný keramický skvost odsud.

12 komentářů

  1. Iri...minulý víkend som bola na burze..http://janee33.blogspot.sk/2014/02/co-som-nasla-na-burze.html a mali tam toho medveďa. Keby som vedela, že ho chceš, už by bol Tvoj. Cenu síce neviem, ale určite menej ako tých 190 CHF..tipujem zopár €. ...Na budúci mesiac tam idem zas....rozmýšľaj...jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, dekuju, ja ho videla dneska ve starozitnictvi, stal tisícovku, to mi přijde moc, tak tam zůstal. Ale zdá se, že moje příspěvky čte někdo, kdo mě má rád, a medvídka asi budu brzo mít.) Každopádně moc děkuju!

      Vymazat
  2. Iri, krásný výběr medvědů! Jsou nádherní! A už jsi viděla ten pandí polštář na Bonami??? Ten je dobrej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju a na Bonami jsem koukala, to jsou teda hodně splašený polštáře, bych chtěla vidět, v jakým stavu je designéři navrhovali:)) Ale ten pandí je pěknej, to zas jo.)

      Vymazat
  3. Ten keramický medvěd byl dekorací u nás doma po celé mé dětství :) koukám, že nikdy nevyjde z módy.

    http://plysovyslon.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Iri, tak ale ten keramický popelník s ledním medvědem poměrně snadno a za ne tak hříšný peníz najdeš na Aukru. Jsou tam pořád. Stačí to tak měsíc sledovat, najít si nějaký pěkný, neponičený a nepředražený...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za tip, já tam nějaký viděla, ale zdálo se mi, že jim vždy něco chybělo, třeba kus ucha nebo tak.), ale možná se na mě právě z aukra brzo usměje štěstí:)

      Vymazat
  5. Mne se libi ta taska! A i ten nahrdelnik, ale nosim spis zlate...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, tak to ja na zlato vůbec nejsem, naštěstí.) A taška je parádní, dostupná stylovka.)

      Vymazat
  6. Jéé tak to musela být skvělá show v tý zoo, já ty medvídky tam obdivuju vždycky :-) A vidíš, ani jsem nevěděla, že slaví svůj mezinárodní den, díky za novou vědomost :-)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)