Stránky

Iri vyšívá

Je to už celkem dlouho, kdy jsem na Pinterestu objevila krásný obrázek vyšívaného jednorožce, do kterého jsem se hned zamilovala. Dala jsem si předsevzetí, že ho pro Domi musím někam vyšít, ale než jsem se k tomu dostala, uplynula hodně dlouhá doba. Vlastně bych se k tomu asi nikdy nedostala, pokud bych se nenechala přemluvit od Myyny, ať s ní jdu na kurz vyšívání k Evě z Love Revamp. Přiznám se, že se mi moc nechtělo, měla jsem před očima další povinnost a taky obavy, že mi to nepůjde, a budu akorát naštvaná.) Naštěstí jsem se ale přemluvit nechala a kůň je na světě respektive na Domčiných letních šatičkách. Než vám je ukážu, musím se podělit o radost a šťastné chvíle, které mi kurz dává:)

Tak zaprvé: Naše lektorka Eva je naprosto skvělá. Trpělivá, ochotná a pedagogicky zdatná, což my ne úplně šikovné velmi oceníme.) Navíc díky studiu designu oděvů a profesních zkušenostech v oboru má o módě (a lidech co v ní pracují.) spoustu informací, o kterých jsem dosud neměla tušení, a dost mi rozšířily obzory. 

Za druhé: Skvělé jsou i ženy, které vyšívají po mém boku. Milé, vtipné a když přijde řeč na vztahy a životní zkušenosti tak taky neuvěřitelně moudré.) Ano - i při rozhovorech s nimi jsem si rozšírila obzory:)

Za třetí: Vyšívaní je úžasný relax. Baví mě to a uklidňuje. 

Ráda bych to tímhle svatým triem ukončila, ale musím přidat ještě čtvrtou výhodu, a to báječné obědy v Kidó, Bistru 8, autentické vietnamské restauraci u Strossmayerova náměstí a dalších skvělých podnicích, kam se s Myynou chodíme po každé odpracované "hodině" vyšívání posilnit.)

A teď už foto report, jak to všechno začalo, a kam to zatím vedlo ... (nějaké hodiny mě ještě čekají).

Na začátku byly stehy. Ty základní.) Foto By Myyna
Pak přišla i slova. Cvičná.)
Jednorožec nanečisto. Fixa i fixační fólie po kontaktu s vodou mizí ... Domi vám potvrdí, že to je hotové kouzlo.)
A tady už je koník vyšitý naostro. Na fotce je zachycen ještě před vodní lázní ... 
A tady už po vyprání. Těšíme se s Domi na léto:)

19 komentářů

  1. Přesně jak píšeš, Iri, je to prostě božsky strávený čas! Příští týden mi to bude chybět.
    A jsi moc šikovná, šatečky budou v létě krásně originální.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujem, už se těšíme, až je vytáhneme:) A taky mi to bude chybět, bylo to moc fajn.

      Vymazat
  2. úplne perfektné....a keby Ti niekto pred 10-timi rokmi povedal, že budeš vyšívať????? asi ho pošleš niekam, že?
    ručné práce sú úžasná terapia...jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já jsem vyšívala v dětství, ale ve dvaceti tedy opravdu ne:) To bych se asi fakt docela zasmála. A ano, terapie je to úžasná, naprostý souhlas.)

      Vymazat
  3. Už jsem četla u Myyny a neměla čas komentovat, ale už musím. Jste šikovné. Obrázky se vám povedly oběma a koukám, že máš i stehy stejně dlouhé, zvlášť u těch větších. To se mi nedaří. Já vždy jednou velikostí začnu a jinou končím, přestože to oko vidí, tak to ruce nedokáží. :-) Vyšívám opravdu zřídka, skoro vůbec, ale souhlasím, že je to neuvěřitelný relax. Před dvěma roky jsem na polštář vyšívala jen nápis a vločky a hlava vyčištěná.
    A ty šatičky, ty jsou. Domča je určitě nadšená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jen doufám, že budu pokračovat, a šatama to neskončí, ale na čas je to tedy náročné. Moc děkujeme, Domi z nich má velkou radost a já tím pádem též:) A co se týče stehů mám hodně co zdokonalovat, ale naštěstí nejsem ani trochu perfekcionistka a k vlastní spokojenosti mi stačí málo.) (Aspoň teda co se ručních prací týče.)

      Vymazat
  4. To je perfektní, kolik je teď kurzů, že člověk se může naučit co ho baví. Až bude nějaký tento kurz v podvečer tak se hned přihlásím. Já momentálně mám v plánu oprášit šití a naučit se háčkovat. Doma se mi trochu posmívají, že jsem důchodce, drzouni! Nesmysl!.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, mně se taky smějou:) Domi teda ne, té se to líbí, ale ten velkej, co tu s náma bydlí, ten se může smíchy zbláznit.)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Tak už jsem se přihlásila a moc se těším :)

      Vymazat
  5. vypadá to perfektně na těch šatičkách! :))

    OdpovědětVymazat
  6. Tyvado vysivani! Ja umim tak max prisit knoflik a vetsina mych pokrocilejsich diy dopadlo neak nemastne, maximalne cvockovani ;) obdivuju te a zavidim kreativni cinnosti kterym se venujes :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za obdiv:), ale musím se přiznat, že mě rukodělný práce taky moc nejdou, ale s pozitivním přístupem můžou ve výsledku vypadat i hezky. Občas.)

      Vymazat
  7. Jsi šikovná,já jsem v tomhle asi anti-ženská. Když jsme měli hodiny vyšívání na škole, tak mi učitelka řekla, že větší pako neviděla.:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba nejsi, záleží, kolik Ti bylo. Moje ségra například vzpomíná, že u vyšívání ve škole taky trpěla, ale bylo jí nějak sedm, osm a to je podle naší lektorky moc málo. Spíš až takových deset jedenáct je optimum.

      Vymazat
  8. Iri, ten nosorozec je fakt krasny, musi z nej mit Domi radost :-) A celkove to vysivani musi byt super relax, ja vysivala jako mala a siline me to bavilo! Zkousela jsi do toho i Domi zapojit? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, to je jednorožec.) Z nosoržce by Domi tak nadšená nebyla:) A na zapojení je právě ještě malá, ale baví ji koukat, jak vyšívám já.)

      Vymazat
  9. Gratulujem, tak to je úžasne, skvelý nápad na dobre strávený čas..A to tričko prekuklo jedna báseň, originál jak má byť.

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)