Stránky

Italská kráska v newyorském loftu


Athena Calderone, Američanka s italskými kořeny, žije v New Yorku se svým mužem a desetiletým synem Jivanem v atypickém loftu, jehož krása bere dech. Bývalá modelka, příležitostná herečka a současná interiérová designérka, která je známá pro svůj jedinečný vkus v módě, hudbě (aby ne, když je jejím mužem Victor Calderone - uznávaný producent a DJ, který remixoval písničky pro Madonnu, Stinga, Beyoncé a spol.) a samozřejmě v designu. K tomu interiérovému se propracovala jak jinak než přes zařizování vlastních domů a bytů, kterých nebylo zrovna málo. Spolu s manželem vždycky nějaký koupili, pár let v něm žili, a pak ho zase prodali. Řekla bych, že s tímhle přístupem člověk v oblasti interiérového designu získá docela praxi. Zkusím to navrhnout doma.) Svůj současný obor Athena vystudovala na Parson The New School of design a soudě podle jejích projektů ji tam asi něco naučili. Svůj um ale uplatňuje i při zařizování vlastního bydlení, kterým je aktuálně zmíněný loft v super cool čtvrti Dumbo (zkratka pro Down Under the Manhattan Bridge Overpass). I když je dnes na byt krásný pohled, na začátku Athena moc nadšená nebyla. Pro březnové číslo britského magazínu Livingetc se svěřila, že dvoupatrový byt s ultra vysokými stropy se spoustou kovu na ni působil příliš drsně a pustě. Dokonce tak moc, že ho po koupi dala zase k prodeji. Našla i kupce, ale pak se rozhodla sebrat síly, využít svoje schopnosti designérky, a byt proměnit v útulné místo k životu. V tom ji podporoval i manžel, který jí poradil, ať si představí, že renovuje byt pro klienta. A povedlo se. Výsledek je navzdory kontrastům dokonale harmonický, dostatečně šik a příjemně protkaný uměním.

Sametové sofa Athena koupila přes Ebay. Nad ním je velkoformátový obraz od Luciena Smithe.

Jemnost dřeva a látek je příjemně narušená kovovými prvky.

Obývák je spojený s ne úplně velkým kuchyňským koutem, který by Atheně nevadil větší, ale i tak je v něm všechno, co potřebuje pro naplnění své kulinářské vášně. Tu sdílí na svém blogu eye swoon, který je spolu s webem její interiérové firmy Rawlins Calderone zdrojem všech fotek.

Snová ložnice s postelí ... z Ikey.) Docela překvápko, co?:) Nutno ale podotknout, že výsledný dojem zlepšuje rám postele natřený v přesně stejné bílé jako jsou zdi.

Pokoj malého Jivana, který miluje skateboard a graffiti.

Pohled na obývák ještě před zabydlením.

Sbírka bot v šatně bývalé modelky.)

Kovové schodiště chtěla Athena původně celé vyměnit, ale bylo by to moc drahé. Tak aspoň opatřila dřevěné zábradlí, které spolu se sametem a vintage kobercem z Maroka dodává industriální chodbě jemnější atmosféru. Vintage svítidlo Sputnik, jehož autorem je Gino Sarfatti, rodina bere z každého bytu sebou, protože všude vypadá dobře.) 
A takhle byt vypadá zvenku. Kromě obří terasy v dolní části bytu je ještě jedna menší nahoře, kde je zároveň ložnice, šatna a Victorovo nahrávací studio. 
A na závěr ještě jedna vábivá fotka na blížící se teplé časy. Athena si je se svou rodinou užívala v lednu v Mexiku. Až mi bude 38 jako jí, chci vypadat přesně takhle:)

22 komentářů

  1. Teda, to je krása nesmírná a stylová! Uplně něco jiného, to mám ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak - něco jiného (a naprosto skvělého:)

      Vymazat
  2. No krásně jsem se po ránu pokochala! Úžasné bydlení, krásná ženská ... Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, nemáš zač, Baru:) Já už jsem měla skvělou náladu včera večer, když jsem to začala psát:)

      Vymazat
  3. Nádhera !!!! Překrásný loft !!!! Marki

    OdpovědětVymazat
  4. Na mě je to už moc, jak bych to popsala....luxusní?....mám přece jen raději skandinávský design s prvky DIY.
    Každopádně ten loftový prostor je nádherný a Athena s tou rudou rtěnkou dokonalá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luxusní dojem je, myslím, hlavně zásluhou Athenina dobrého oka. Ve skutečnosti neměli obrovský rozpočet, ale chytře uměli ušetřit, aniž by to bylo vidět. Viz třeba to schodiště, kde namísto drahé výměny, opatřili jen nové dřevěné zábradlí, nebo se spojili s místními řemeslníky - viz třeba ten kovový stolek v předsíni. A prvky DIY tam taky najdeš - mimo jiné ta Ikea postel nebo skateboardová "polička" u malého v pokojíčku. A pak tu je spoustu úlovků z trhů a Ebay - ten gauč, lustr, koberec v hale ... Prostě to ta ženská umí:) (A s rudou rtěnkou jí to taky jde.)

      Vymazat
  5. No taky bych jednou takhle ráda dopadla:D

    OdpovědětVymazat
  6. Odpovědi
    1. Ty bys ho taky uměla krásně využít. Chtěla bych uspořádat takovou challenge - kdo líp vybaví prostorný loft v New Yorku:)) Kdo vyhraje, byt je jeho.)

      Vymazat
  7. A já ještě dodám - to břicho v ní:)

    OdpovědětVymazat
  8. Iri tak jsem se začetla, to je fakt dokonalý, kéž by měl člověk i takovou odvahu u nás! O penězích nemluvím ;-). Já bych takhle mohla vypadat i teď :-D. Krásný den a díky ;-)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)