Stránky

Magická krabička

Nedávno jsem dostala milý mail, zda bych neměla chuť vyzkoušet nový projekt zaměřený na tvoření s dětmi. Jako vnučka učitelky s dětmi tvořím moc ráda, takže jsem nadšeně kývla, a poštou přišla Magická krabička. Její kouzlo spočívá v tom, že v ní najdete všechny nezbytnosti na vytvoření tří dětských výtvarných projektů. Zdá se mi to jako skvělý nápad, protože mám zkušenost s obíháním obchodů a sháněním barevných papírů, stužek, třpytivých kamínků a dalších věcí, které byly potřeba pro výrobu různých dětských DIY, a žádný obchod je nikdy neměl pohromadě. Zároveň si ale musím malinko povzdechnout, aniž bych se chtěla dotknout tvůrců, že by projekty mohly být vymyšleny s  větším důrazem na kvalitu a estetiku. 

V aktuální edici Magické krabičky, která se každé dva měsíce obměňuje, najdete "suroviny" pro výrobu pohádkové knížky, lampičky se stínítky a mozaikového rámečku.

Jako první jsme s Domi chtěly vyzkoušet dotvoření knížky O třech prasátkách. K dispozici byla mimo jiné sláma pro vytvoření domečku, který vlk hravě sfouknul, pak pedig pro nalepení domečku ze dřeva a na konec barevné kostičky pro vytvoření domečku z cihel. Nápad moc hezký, ilustrace už méně a ten text ... no trochu mě tahal za uši. Potom bych ještě vytkla zavazování na zalepené tkaničky, které zrovna moc dobře nedrží. Ale když se nápad na dotvoření knížky doladí, bude super:)

Knížka O třech prasátkách z Magické krabičky 

Ozdobení rámečku nás zatím ještě čeká a do prasátka alias stínítka jsme se pustily včera. Lepidlo jsme na nafouknutý balónek natíraly štětečkem, který v balení nebyl, ale nechtělo se nám to patlat rukama, jak je to v ukázkovém videu. Ale možná jsme jen moc z cukru.) Teď čekáme do druhého dne, až nám prasátko vyschne, tak uvidíme, zda se nám povede vytáhnout balónek, a zůstane jen stínitko. Trošku se toho bojím.) V balení je ještě kočička, ale tu už jsme nezvládly ... je to moc náročný (=lepivý.)

Prasátko čeká a schne.)

Tak abych to shrnula: Znovu musím zopakovat, že nápad je to skvělý, jenom bych do edic vybrala i projekty, u kterých se nepracuje s lepidlem, což tyhle všechny tři vyžadují. Třeba nějaké to skládání, věci z washi, možná jednoduché šití nebo nějaké kreativní malování. A navázala bych spolupráci s talentovanými ilustrátory, výtvarníky i textaři (samozřejmě nemusí jít nutně o profesionály), kteří by Magické krabičce přidali na kvalitě i estetice.

Ale to je hodně subjektivní pohled novinářky a blogerky, která každý den tráví sledováním krásných věcí.) Jako maminka můžu říct, že to byla skvělá zábava, bavilo nás z krabičky postupně vytahovat věci a Domi se na projektech z velké části podílela. Celkově měla z krabičky obrovskou radost a to je vlastně to nejdůležitější.

Magickou krabičku s aktuální edicí koupíte za 249 korun tady.

Pokud máte nápady, co by v Magické krabičce mohlo být, těším se na ně v komentářích.

11 komentářů

  1. Jee taky jste delaly prasatko? :-) ja mela jeste potom asi 3 dny ruzovy ruce, jinak jsme si s krabickou skvele vyhraly!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda i s malou Sárou? To jste fakt šikulky:) Nám všude teklo lepidlo i nervy:)

      Vymazat
    2. Sara trhala a strihala papir a ja lepila. Mas pravdu, ze ale lepidlo bylo vsude a navic ruzove :-)))

      Vymazat
  2. Iri, díky za typ. Nápad je to opravdu fajn. Já teď doma chystám výrobu divadélka na špejli. Myslím, že by to mohlo zaujmout, ale jak píšeš, jen sehnání vhodného materiálu je dost náročné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, to je hrozný. Divadélko na špejli zní dobře:)

      Vymazat
  3. Iri, že oni by potřebovali nějakou ilustrátorku?? :)))
    Ale jinak teda musím říct, že mi to přijde stokrát užitečnější než kosmetické krabičky a krabičky s chemickým jídlem a pitím, co teď tak letí. Nebo alespoň letěly minulý rok. Už to nějak nesleduju, protože se mi to zdá jako nesmysl :))).
    Jste hrozně šikovné a doufám, že to s prasátkem dopadne dobře, protože vypadá hrozně legračně!
    Hezký víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že jo:)

      Beauty a Food krabičky mě minuly, tohle bude prospěšnější:)

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Osobně jsem sice Magickou krabičku nezkoušela, ale trošku ve mně vyvolává pocit, že jsme u nás zkusili nápad v zahraničí fungující, ale nějak nemá stejnou kvalitu provedení... :( Zahraniční varianty zde: http://www.artterro.com/index.php/eco-friendly-arts-and-crafts-kits/, http://www.greenkidcrafts.com, http://www.kiwicrate.com

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)