Stránky

Aurore de La Morinerie

Francouzská ilustrátorka Aurore de La Morinerie má tak krásné jméno, že mi přišlo škoda přidávat do dnešního nadpisu cokoliv dalšího. Aurora znamená svítání a v některých verzích se tak jmenovala princezna v pohádce Šípková růženka. Krásným jménem to ale v případě talentované Francouzky nekončí. Krásná je i její tvorba, při které nejčastěji pracuje s akvalerem. Tématem bývá móda, což souvisí s jejími klienty z řad módních časopisů i značek jako je Elle, Harper's Bazaar, Hermès nebo Issey Miyake i její původní profesí. Aurore, která se v roce 1962 narodila v Saint-Lô v Dolní Normandii, totiž po absolvování pařížské školy umění Duperré (L’école supérieure des arts appliqués Duperré) začala svou kariéru jako módní návrhářka. Pak ale strávila dva roky studiem čínské kaligrafie, která ji naučila soustředění a umění zkratky. A právě tahle dovednost určila její styl, který zformovaly cesty do Číny, Japonska, Indie a Egypta. Od té doby Aurore de La Morinerie působí jako módní ilustrátorka, která ve své volné tvorbě utíká od módy a designu do přírody, kde zachycuje krásné obzory, rostliny a zvířata. 

Módní ilustrace od francouzské ilustrátorky Aurore de La Morinerie 
Loňská ilustrace pro britskou mutaci časopisu Harper's Bazaar u příležitosti 60. výročí rtěnky Dior 
Tohle je ilustrace pro Ikeu. Nebylo v mých silách odolat. 
Aurore trochu jinak. Nature z výstavy pro stockholmskou galerii BON.
A na závěr můj nejoblíbenější obrázek tygra. Když jsem byla malá, můj strejda, co umí krásně kreslit, mi jednoho akvararelového tygra vytvořil. Hrozně moc chci ten obrázek najít. O víkendu budu muset vybrakovat všechny skříně a poličky.

6 komentářů

  1. Nádhera, nechápu ,že to vypadá tak jednoduše , jako že to ani nedá moc práce , ale ono to asi práci dá, ale obrázky jsou fakt nádherný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, myslím, že právě tohle je úplně to nejtěžší. Pro vytvoření dokonalé zkratky je potřeba znát každý detail. Asi jako když někdo počítá v paměti a dojde ke správnému výsledku a jiný k němu dojde, až když popíše stohy papíru.) Třeba ten tygr, tuším u něj každý sval.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Ale taky určitě měla tvůrčí krizi. Třeba když se hledala jako módní návrhářka.) Strašně bych si s ní chtěla popovídat:)

      Vymazat
    2. Já sice tvůrčí krizi nemám, ale popovídat bych si s ní šla někam moc ráda :).

      Vymazat
  3. Škoda, že nemají v ikeas toho tygra! :P Jinak akva zkratky = miluju, nikdy neumím a vše přeplácám, ten kurz kaligrafie by se mi hodil. A Aurora, hmm, krásné. píšu si do deníčku pro mé budoucí ilustrátorské dítě!

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)