Stránky

Designblok 2014, Superstudio Evropa

Na tomhle místě jsem byla trochu zklamaná. Jednu z nejpovedenějších instalací tady měla Ikea, což o prezentaci Superstudia zaměřeného na současné trendy světového designu v mých očích neříká nic dobrého. Ale na druhou stranu, jak by kolekce PS 2014 mohla být špatná? Vždyť na ní spolupracují nejlepší designéři z celého světa a jsou do ní vetkány atraktivní nápady, které u zákazníků nemůžou propadnout. Odpovídají tomu, co se poslední roky objevuje na webech o bydlení a designu. Konkrétně jde o pastelové tóny, geometrické motivy a multifunkčnost ideální do malých prostor, na které je Ikea mistr. 


Součástí Ikea prezentace byla taky výstava fotek českých blogerek, které kousky z kolekce PS 2014 nafotily u sebe doma. Třeba Olívka z mode de boulangerie, Anička z La Petite Anne nebo Monika z Vintaglover.
Zelenou variantu tohoto lustru má Domi v pokojíčku a je samozřejmě nadšená. 

Pastelově krásná byla taky expozice Křehký - galerie, kterou v roce 2008 založili Jana Zielinski a Jiří Macek. Tedy deset let po té, co dali život Designbloku. Neodolala jsem a trošku se zhoupla na kožené houpačce od Jana&Henryho a stejně jako na Artsemestru jsem se kochala krásou barevných kaktusů od Adély Fejtkové.

Něžnou dřevěnou hračku, která se dá poskládat do různých varinat, Adéla Fejtková vytvořila podle vlastní série ilustrovaných rostlin. V ní interpretovala masožravou kytku z filmu Adéla ještě nevečeřela, která je ale v jejím pojetí mírumilovnou vegetariánkou.
Třpytivé skleničky a karafa z českého křišťálu od dua Gastarbeiter. Za mě pohádková krása.
A pohádková byla i instalace od Preciosy
Další fotky opět najdete na Facebooku Můj dům, můj squat

4 komentáře

  1. Tuhle expozici jsem dnes nestihla, ale moc ráda jsem ji viděla skrz tvé fotky :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ráda jsem to zprostředkovala.)

    OdpovědětVymazat
  3. Les s jelenem od Preciosa je nádherný, hrozně se mi líbí :) Navíc tak hezky pasuje k plakátu letošního Designbloku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jelenů je tu letos fakt hodně.) Nejen u Preciosy:)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)