Stránky

Designblok 2014, Superstudio Hra

Bývalá základní škola Mikulandská se do neděle mění v kreativní prostor plný her a návratu do dětství. Miluju ten pocit, kdy konečně naživo uvidím to, o čem jsem zatím jen četla. V tu chvíli se chvěje mé designové srdce a tluče nadšením.) Tentokrát jsem si to ale užila ještě o něco víc. Vzala jsem s sebou totiž Domi a musím vám říct, že to dítě je naprosto po mně. Design ji fakt baví a ten dětský obzvlášť. Nejroztomilejší byla na výstavě wojna i pokoj, která je pojatá jako souboj českolovenského a polského designu 60. let. Vyžádala si ode mně papír a tužku a dělala si poznámky k československým a polským výrobků. Vyšlo ji to prý nastejno a několik porcelánových zvířátek si objednala k Vánocům.) O výstavě jsem nadšeně četla loni na blogu Klárky a jsem šťastná, že jsem ji konečně viděla naživo. Za mě zatím nejlepší počin z celého Designbloku. Uvidíme, jak dlouho mi to vydrží. Dnesku jdu do Superstudia Evropa a Radka z blogu Kusanec mě pozvala na skvělé výstavy šperkařů a mladých módních návrhářů v Českém centru, tak je snad zvládnu taky. Další fotky ze Superstudia Hra najdete na Facebooku Můj dům, můj squat.


Z výstavy wojna i pokoj (Válka a mír)
Vintage hračky v instalaci Elite Bath.
V pracovních dílnách si můžete uplést svetr. 
Najděte pět rozdílů.) Panáčci a figurky Playmobil slaví 40. narozky.
Konečně jsem naživo viděla betonové mísy Gravelli. Jsou krásné a já je chci:)
Značka Lavmi představila něžnou kolekci Kempink.
Výstava ametérského designu byla zajímavá, ale čekala jsem trochu něco jiného. Potěšila mě ale účast Tomáše z Gregiho dílna, který na výstavě Pokoje vedl skvělý workshop na výrobu draků.
V Superstudia Hra jsou k vidění i krásné švédské hračky. 
Designblok poprvé vydal vlastní časopis, který jsem tam nemohla nechat. Je pořádně velký, ale naštěstí se tak akorát vešel do Designblok tašky.

A protože milujeme suvenýry, tak jsme koupily taky plakát s jelenem, zrcátko s jelenem, dva bloky a porcelánový kelímek od Maxima Velčovského. Prostě šetříme před Vánoci.)

8 komentářů

  1. Kde jinde sledovat Designblok, když ne u tebe :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Chystám se tam a už se moc těším! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty porcelánové sošky! To je nejvíc pro mne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, pro mě taky Markét, musím říct, že za mě vyhrálo Polsko. Lištičky a kočičky:)

      Vymazat
  4. Iri, děkuji tip! Myslela jsem, že letos Designblok vynechám, ale nakonec jsem ráda, že jsme do studia Hra vyrazili, Hugo si to vážně výborně užil! Nejvíc se nám líbilo cvrnkání kuliček ve tmě a střílení pytlíky písku .-)). A samosebou jsme neodešli bez plakátu jelena a bloku s králíčem :-). Petra W.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)) Tak to mám velkou radost, že jste si to takhle hezky užili!

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)