Stránky

Nové centrum Pohyb Dětem je plné českého designu.

Jednoho krásného podzimního odpoledne jsme s Domi vyrazily okouknut nové centrum pro děti, ve kterém si na své přijdou i jejich maminky. Když děti cvičí, mohou si totiž v krásném prostředí plném českého designu, vychutnat kvalitní kávu nebo čaj a domácí moučníky. V útulně zařízené kavárně se ale samozřejmě myslí také na děti. Když docvičí, můžou si ještě pohrát v koutku, kde mají k dispozici stavební kostky a kuličkové vaky. A taky magnety s ilustracemi od Andrey Tachezy, která se společností Pohyb dětem, jež nové centrum ve Vokovické ulici v Praze 6 vytvořila, dlouhodobě spolupracuje. A její maminka pro děti dokonce ušila látkového draka, který se zapojuje do společných her. Čtěte dál a uvidíte.)

Do nového centra Pohyb Dětem se dostanete příjemnou procházkou směrem na sever od tramvajové zastávky Nádraží Veleslavín.
Odložíte si s dětmi svršky a vstoupíte do příjemné kavárny. 
Renovovaná Halabalova křesla jsou z Antiku Spomyšl, kostky na míru vyrobili čalouníci z rodinné firmy.

Zakladatelka kurzů Pohyb Dětem Katka Bílková na vytvoření nového centra pracovala celý loňský rok. Splnila si tak sen o pohybově hravém zázemí pro děti, které nebude plné plastu, barev a večerníčkových postaviček. "Mým cílem bylo vytvořit prostor, kde se bude po skončení pohybového kurzu pro děti, kterým se věnujeme už několik let, líbit také jejich rodičů," říká Katka a já můžu jen dodat, že se jí to povedlo opravdu výborně. 

Na stěnách v kavárně jsou básničky, které si děti říkají při cvičení. "Maminky mohou u kafe trénovat," říká s úsměvem Katka.  
Vaky vyrobila na míru česká značka Tuli.

Ochutnaly jsme úžasné špaldové sušenky od Zdravé mámy, která vám tady uvaří taky skvělou kávu nebo čaj. Obrázky zvířátek vznikly použitím nových razítek Delícia od Tescomy, po kterých jsme hned zatoužily. Zdá se, že je to letošní hit, ve své kolekci je má i Veronika z blogu Where tigres live.

Interiér nového centra spojeného s kavárnou navrhli architektka Mirka Tůmová a designér Jiří Gulbis ze studia Cupido. Oříšek pro ně bylo vyřešit akustiku v tělocvičně, aby se děti s lektorkou dobře slyšeli, a nerušil je hluk a dozvuk vznikající při cvičení. Mirka s Jirkou nakonec přišli s chytrým řešením v podobě stropních mráčků vyrobených ze zvukopohltivého materiálu. Dětem se samozřejmě moc líbí. "Jedna holčička mi nedávno říkala, že až budou předělávat pokojíček, že by mráčky taky chtěla," směje se Katka.


Mráčky působí jako krásná dekorace, která ale zároveň umí pohltit zvuk. Foto: Pohyb Dětem
Pod mráčky jsou schované zářivky.
A tady už je v úvodu zmiňovaný drak, který ušila maminka Andrey Tachezy. 

V novém centru Pohyb Dětem jsou připraveny kurzy pro miminka, batolata i větší děti ve věku čtyř až pět let, pro které tady funguje taneční přípravka. Přehled všech kurzů najdete tady a já pro vás mám na závěr jednu dobrou zprávu. Katka pro vás připravila tři dárkové poukazy. Jeden je na libovolný kurz z nabídky a další dva jsou v hodnotě 1000 Kč a 500 Kč. Pokud o ně budete chtít soutěžit, stačí, když mi do komentářů do konce listopadu napíšete, jaký kurz byste si vybrali, a já pak z odpovědi vylosuju tři šťastné výherce.


Dárkové poukazy do kurzů Pohyb Dětem s grafikou od Andrey Tachezy. 

31 komentářů

  1. Velmi pekne. A Tuli je dokonca zo Slovenska.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné, tam by se mi líbilo. Mráček je dobrý nápad :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc povedené. Jako mimopražská matka dvou dětí závidím ten prostor, protože mimo Prahu jsou prostory a interiéry pro děti zatím dost flustrující. A jako architektka závidím i tu zakázku - kavárna s hernou pro děti...to bych si taky chtěla někdy zkusit.

    OdpovědětVymazat
  4. Jůůů... Takovové prima místo a téměř za rohem ho máme, no toto!
    To bychom si uměly představit...
    Tak kdyby štěstí přálo, tak bychom rády nakoukly do kurzu pro rodiče s dětmi od 18 měsíců.
    Těšíme se na viděnou :)
    Pavla a Jorika

    OdpovědětVymazat
  5. To je fakt úžasný tělocvičný prostor s kavárnou, kdyby takové byli tady a i pro dospělé, chodím hned! :)

    OdpovědětVymazat
  6. moc se mi líbí ten nápad vytvořit k tělocvičně i příjemnou kavárničku! takových míst je stále málo... a k procvičení těla by pro nás byl nejvhodnější kurz pro děti od 18měsíců :-) tak si rádi zasoutěžíme!

    OdpovědětVymazat
  7. Supr podnik. Já bych brala pohádkovou jógu (teda pro dceru). V.Belikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. opravdu příjemné místo,osobně vyzkoušeno vždy dvakrát týdně, tak pokud i my můžeme si zasoutěžit,baví nás Tanečky...a ty mráčky si neskromně přála naše Anička:-)) básní o nich často....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedávno proběhly pokusy o sestřelení mráčku míčem, ale Anička to hned hlídala, prosazovala opatrnost vůči mráčkům, protože jinak by to "nebylo tak hezký" :-)) Děkujeme, Ani

      Vymazat
  9. To je skvelé miesto, tam by sa nám s deťmi páčilo, asi by sme tam boli varení pečení:)

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuju za zajímavý a inspirativní text! Můj syn by si určitě v těchto prostorách připadal jako v pohádce a všechno by to musel prozkoumat :-) Rádi se soutěže zúčastníme - nejlepší by pro nás byl kurz pro děti ve věku 8 až 12 měsíců. Díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, ozvěte se mi prosím na mail irrinovak@gmail.com ohledně výhry, díky.

      Vymazat
  11. Krásné prostory :-) Rádi bychom chhodili na cvičení pro děti od 8 do 12 měsíců. Klára Černá

    OdpovědětVymazat
  12. My bychom radi poukaz na dalsi "navazujici kurz", ted chodime k Bare do Tančírny, do skupinky 21-27m ;-)

    OdpovědětVymazat
  13. Je to nádherné místo a dcerka to tam doslova miluje :-) chodíme do skupinky 24-30měsíců, oceníme poukaz na navazující kurz :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leny, ozvi se mi prosímtě na mail irrinovak@gmail.com ohledně výhry, na blogu nevidím Tvůj mail, díky.

      Vymazat
  14. My chodíme na Palmovku do nejmladší skupinky 3-5m., škoda, že to nemáme blíž i na tuhle novou pobočku, je krásná! Poukázku bychom určitě uplatnili na navazující kurz ;)

    OdpovědětVymazat
  15. Veronika Švecová6. listopadu 2014 v 14:41

    Moc krásné a inspirativní prostory :-) Rádi bychom navštěvovali se synem kurz pro děti 8 až 12 měsíců.

    OdpovědětVymazat
  16. Moc krásné prostory, zatím chodíme na cvičení na pobočce na Praze 8, určitě ale zajdu do centra aspoň na kávu. Poukázka by se nám hodila na další kurz, na který se chystáme od ledna, 8-12 měsíců.

    OdpovědětVymazat
  17. Už pár týdnů se k vám chystáme, zlákaly nás fotky zveřejňované na FB. Díky tomuto článku se těšíme ještě víc, tolik krásných nápadů!!! Pohyb dětem známe, chodíme cvičit do Tančírny k Báře, 15-18m a od ledna chceme určitě pokračovat, jsme moc spokojené. Eva Vrabcová

    OdpovědětVymazat
  18. Na kurzy Pohyb dětem chodíme se synem už nějaký ten čas... vyzkoušeli jsme za tu dobu prostor na Praze 5 v Juklíku, na Praze 4 ve squash centru a na Praze 1 v OD Kotva. Musím ale přiznat, že podle fotek prostor na Praze 6 všem zatím vévodí :) Určitě se k vám chceme zajít podívat, takže proč to klidně nespojit s navazujícím kurzem od ledna pro věk 12-15m :) Máme rádi změnu. Martina Prášilová

    OdpovědětVymazat
  19. Je to náderné a inspirativní místo. Bezpečná zóna pro dětskou duši :) Osobně bych si přála nakouknout do kurzu pro děti od 18 měsíců...

    OdpovědětVymazat
  20. Krásně se nám zde cvičí, je to opravdu nádherně vymyšlené, bezva cvičitelky i lidičky na recepci. Aktuálně bychom si vybrali kurz 12-18 měsíců. Děkujeme. Jiřina Křívová

    OdpovědětVymazat
  21. Chodíme k vám na Prahu 5, ale nové centrum už jsme také byli vyzkoušet a je super...náš každodenní stres s oblékáním a nahánění 9 měsíčního zde úplně odpadl a já si ještě vychutnala dýňové latte ;)
    Určitě u vás budeme pokračovat s kurzem 8-12 měsíců. Díky že jste!

    OdpovědětVymazat
  22. Už o Pohybu dětem nějakou dobu přemýšlím a tenhle článek mě zase nakopl o kousek blíž. Chodila bych na cvičení s dětmi 15-18 měsíců :).

    OdpovědětVymazat
  23. Moc pěkné prostory, celkově se nám moc líbíte a uvažujeme o vás. Hodil by se nám kurz 8-12 měsíců :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Iri, shodou okolností jsem se ještě před přečtením tvého článku dívala na jejich pobočku v Praze 7. Spolupracují s Tančírnou, o které se už taky nějakou dobu chystám psát. Nás by se od jara týkal taneční kurz pro děti od 21 - 27 měsíců. A vážně o něm uvažuju. Tajně totiž doufám, že budu v příštím životě tanečnice v Paříži. Takhle bych si ten sen aspoň trochu přiblížila... Díky za soutěž!

    OdpovědětVymazat
  25. Prostor je moc krasny, chtelo by to vice takovych. Ja bych urcite uvitala moznost chodit na kurz pro deti od 18 mesicu :-)

    Katerina

    OdpovědětVymazat
  26. Je to úžasné místo a koncept cvičení nemá chybu - potvrzuji z vlastní zkušenosti:) Nám by se nejvíc hodilo cvičení pro děti 2,5 - 3 roky. Děkuji za super soutěž! Martina (m.hulova@email.cz)

    OdpovědětVymazat
  27. Vyhlášení soutěže je na Facebooku Můj dům, můj squat. Vylosovala jsem V.Belikovou, Lenny ze Sweet Life a Evu Kličkovou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všem děkuju za krásné komentáře a vítězkám gratuluju:)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)