Stránky

Prague Design Week

Tak jsem se dočkala. První ročník festivalu Prague Design Week je od pondělí v plném proudu a já mám opět hlavu plnou designu. Moje první dojmy jsou takové, že většina z více než 60ti zdejších designérů byla mnohem sdílenější a komunikativnější než byli ti, kteří se účastnili říjnového Designbloku. Vstřícnější atmosféru si vysvětluju tím, že organizátoři aktuální akce chtěli zachytit design nejen jako přehlídku krásných věcí, ale popsat celý tvůrčí proces od první myšlenky přes načrtnuté návrhy až po finální výsledek. Součástí řady prezentací tak byly také nástroje a skicy, které vedou k hotovému výrobku. Na festivalu jsou pro každý den zároveň připraveny přednášky a promítání videí z tvůrčího světa. Dneska se můžete těšit na vystoupení skupiny Posedlí, která ve spolupráci s návrhářkou Josefinou Bakošovu představila projekt od babi, kdy nastříhané šaty navržené Josefinou ušily a dotvořily české babičky. V neděli večer pak V Domě U Minuty, kde se Prague Design Week koná, babičky šaty spolu s modelkami předvedou. 


Naprosto jsem se zamilovala do skleniček Jana Falty, kdy každá představuje jedno roční období. Já bych si přála tu zimní bruslící.)
Konečně jsme naživo viděla věci od Roksor jako styl, které se mi moc líbí. Rozhovor se sestrami Monikou (na fotce) a Ivetou Čermákovými, kteří za projektem stojí, si můžete přečíst na Bonami.
Stoličky a koupelnový nábytek od designového truhlářství Matela Original Furniture na mě dýchal skandinávskou atmosférou. Nádherná podívaná.)
Do lachtaní skládačky jsme se s Domi zamilovaly. Autorka Andrea Fišarová v ní navazuje na českou tradici dětských dřevěných hraček, její provedení je zároveň inspirováno tvrobou holandského grafika M.C. Eschera.
Grafika od Tribros
Od Papírny jsme si koupily dva bločky. 
A Domi by si nejradši odnesla i pastelkovou stoličku od Jakobsen Design.)
A zabydlela se ve stanu Devoto. Novinkou značky je kolekce pro malé námořníky a indiány a taky nábytek a a doplňky pro miminka. 
Módní polotovar odbabi, který skupina Posedlí poprvé představila v roce 2012, v letošním podání obsahuje nastříhané šaty podle návrhu Josefiny Bakošové a vše potřebné k jejich ušití. 
Skleněná žvejka na prstýnku od Michaely Měrtlové

7 komentářů

  1. Díky za report, příští rok se už musím vydat! Ta kolekce od Devoto je krásná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obzvlášť naživo:) A Ali, ještě to stihnete, je to do neděle. Opět spoustu věcí pro děti, Domi byla nadšená.

      Vymazat
    2. A v Devotu mají omalovánky:)

      Vymazat
  2. Děkuju!!! Je mi tak líto, že tam nemůžu být...tak aspoň prostřednictvím tvých fotek a reportu. .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mám radost, že jsem Tě tam aspoň takhle přenesla.) Tak třeba příští rok naživo:)

      Vymazat
  3. Nádherné věcičky...hned bych něco vybrala.

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)