Stránky

Vánoce s Ljus.cz

Mladý eshop, který nabízí krásné a kvalitní věci s příběhem, připravil svůj první katalog plný nádherné vánoční inspirace. Z Ljus.cz toho máme doma už docela hodně a teď před Vánoci k naší sbírce pár věcí ještě přibylo. A pravděpodobně ještě přibyde. Nově se tam totiž objevily také balící papíry s ježky a jezevci, do kterých mám obrovskou chuť zabalit dárky pro naši Domi. Odkaz na katalog najdete tady, a než se pustíte do prohlížení, můžete se podívat na můj osobní výběr toho nejlepšího ze současné nabídky Ljus.cz. 

Balící papír s jezevci, dózy se zvířátky a kočička Ema vyrobená v Čechách podle návrhu Marie Mrňávkové, která tvoří a píše o hračkách alias Břichopas.
Elegantní šaty pro dokonalou postavu, taška Lunch, elipsový prstýnek
Rybičková tapeta, Labutí puzzle (kterému jsem prozatím odolala, ale uvidíme, na jak dlouho) a velká sada pro malé doktorky
A co naše předvánoční nákupy? Hebká deka s klasickým vzorem potěší naši babičku a škrabku jsem si jako malý praktický předvánoční dárek dopřála já.) Předplatné Kinfolku mi k narozkám nadělili Evi s Matějem z Dejmidarek.cz, ale vy tohle číslo zaměřené na Nedokonalost můžete stále pořídit. Misku na mýdlo jsem na Ljus koupila už někdy před létem a posloužila mi mimo jiné při focení DIY razítek:) 
Zakladatelka Ljus.cz Lenka Smith do svého obchodu vybírá věci, které vynikají krásou i poctivým zpracováním, a nejčastěji vznikají v rodinných dílnách a malých továrnách. Ljus zároveň pracuje na vlastní kolekci, která je už zčásti v prodeji. Z Ljus portfolia pochází látkové hračky od Marie Mrňávkové nebo terárium a ve spolupráci s talentovanými českými tvůrci se už plánují další věci. "Základní myšlenkou naší vlastní kolekce je podpora malých českých tvůrců, zejména šikovných maminek. Momentálně jsou v přípravě textilie s vlastním potiskem, ze kterých se budou šít tašky, zástěry a další doplňky," říká Lenka a dodává, že jde o celkem náročný proces, kdy příprava nového produktu zabere až několik měsíců. "Tím, že jsme většinou ženy, které podnikají, a zároveň mají rodinu, vše se více méně odehrává po večerech, nebo když jsou děti ve školce," uzavírá Lenka. A já dodávám, že takové krásné projekty si vyžadují velký obdiv a podporu. Souhlasíte?

6 komentářů

  1. Tak to je parádní eshop o kterém jsem neměla ani tušení, díky moc za tip! Teď před Vánoci se obzvlášť hodí :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mám radost, že se líbí, a přeju hezké chvíle při vybírání dárků:)

      Vymazat
  2. Můj oblíbený eshop, ráda tam nakupuju. Začala jsem zmíněnou mýdlenkou, taškami na třídění odpadu, samozřejmě Kinfolk a další. Chystám se tam nakoupit i vánoční dárky. Takže za mě palec nahoru.

    OdpovědětVymazat
  3. Och, i na kočičku zbylo místečko. Děkuji.

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)