Stránky

Nudný otec

Být na volné noze a mít děti se skvěle doplňuje. Díky tomu může Domi často chodit "Po o" a vyrážet s maminkou do víru odpolední zábavy. Teď jsme si jednu užily na Letné v kavárně Nudný otec, kterou jsme objevily úplnou náhodou v ulici Dobrovského. Původně jsme sem totiž šly jen do papírnictví Voala vyzvednout balící papír s tučňáky (mmch, už se nemůžu dočkat letošního balení dárků.), ale jak jsme ulicí pokračovaly směrem nahoru, narazily jsme na tuhle úžasnou restauraci s koutkem, která funguje v duchu jednoduché filosofie - více nudných otců, více zábavy! Pokud se tedy na mateřské nudíte, bez ohledu na to, zda jste matka nebo otec, vyražte sem. O zábavu tady opravdu není nouze. Domi si tu navíc našla kamarádku, jejíž maminka v Nudném otci vaří všechny zdejší dobroty. Takže jsme měly skvělou průvodkyni a já si zas jednou užila pocit, jak úžasné by bylo, kdybych měla dvě podobně staré děti. Jak krásně si spolu vyhrají... :)

Škoda, že jsme kavárnu neobjevily už v létě. V Nudném otci je skvělá zahrádka s loďkou plnou kuliček.
V restauraci můžete posedět a dát si něco dobrého. Stejně tak si to ale můžete odnést s dětmi do koutku. 
I love this old school skříňku.)
Koutky jsou tady hned dva. Tahle potápěčka na suchý zip je v baby koutku. 
A nápoje na sucháč (vše z dílny Ušito) v herně, která patří větším dětem. Ty tu mají k dispozici stolečky a židličky od Flip Flap
Když si holky dohrály dole, šly jsme o patro výš, kde je takový vintage pokojíček s šuplíkem plným stolních her. Zároveň je tu výstava obrázků od Elišky Podešvové. 
A to nejlepší nakonec. Vedle "herny pro dospělé" je vintage obchůdek, který je plný neuvěřitelných pokladů. Mini hračky alá poníci, sloníci a další cute zvířátka tu stojí jen 15 korun, takže si holky mohly cokoliv vybrat.) No a já? Měla jsem co dělat, abych se udržela, a celé to tu neskoupila. Spoustu věcí mi připomíná dětství, některé znám jen z fotek a hlavně - mají tu nejlepší retro slepičky na vajíčka, které jsou v Praze hodně těžko k sehnání. 

Úžasný pokojíček. Prostě úžasný.
Slepičky. Bohužel tu přede mnou byla paní, která si jich pár vzala včetně mé vytoužené pastelově modré.)
Tenhle hrneček mi nápadně připomíná tvorbu Emmy Leonard. Asi se inspirovala v Československu:)
A z tohoto hrnečku s malou pradlenkou jsme pila ve školce. A teď z něj bude pít Domi.)
Na závěr pro vás mám dvě pozvánky. Dneska se v Nudném otci pořádá Zábavná besídka s nudným Mikulášem a v sobotu tady je mikulášský bleší trh. Tenhle víkend je tedy o zábavu v Nudném otci dokonale postaráno. 



11 komentářů

  1. Odpovědi
    1. Ano, ano, bylo to napsané v jejím portfoliu, že je z Ostravy:)

      Vymazat
    2. To je naše Eliškaaa :D FAU jde do světa :D

      Vymazat
  2. ...já měla ten hrneček s lyžaři.... úplně mě to dostalo, jsem na něj už zapomněla.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten jsem vzala taky:) Nejsem si jistá, odkud ho znám, ale odněkud jo.)

      Vymazat
  3. Iri, tak já čtu Tvůj příspěvek s nadějí, že se dozvím něco pikantního z Tvého rodinného života (soudě podle titulku) a ono ne :-)

    Měla jsem to plastové zelené jablko, dávala jsem si do něj bonbony... A taky jsem už na něj dočista zapomněla :-) a ten hrníček s pradlenkou jsem měla také!

    kdyzmamchut

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jabko je taky super, to možná vezmu příště:) My ho tedy neměli, ale taky ho odněkud znám. A pikantnosti třeba budou někdy příště:)

      Vymazat
  4. :-) jo a ještě jak píšeš o té old school skřínce tak tu bych mít nemohla. Pamatuju si ji z různých ordinací dětského lékaře. Měli tam vždycky za tím sklem všemožné strašidelné nástroje a ampulky s tajemnými přípravky. Brrr :-) to domů nechci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo takhle, no u doktorek asi byla, ale mně v dětství nijak netrápili, tak na ně mám i dobré vzpomínky. To přišlo až ppzději, v porodnici:))

      Vymazat
  5. Jak jako za 15 korun? I to hřibové světlo? To chci! :D To je super náhoda, v tomto závidím Prahu, musí tam být super toulačky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za 15 korun jsou jenom ty mini hračky :) Jinak se tam dá utratit fakt hodně peněz, jak jsem psala, musela jsem se dooost krotit.) A jo, Praha je do co počtu zajímavých obchodů opravdu skvělá, s radostí Tě někdy provedu :)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)