Stránky

5 nejkrásnějších kalendářů na rok 2015

Kalendáře jsou skvělou možností, jak hezkou cestou propagovat vlastní značku. Pro ilustrátory a designová papírnictví jsou doslova vizitkou a tak není divu, že jejich kalendáře bývají ty nejkrásnější. Vybrala jsem z nich pět, které se mi líbí úplně nejvíc. Tenhle výběr zároveň startuje novou rubriku, která má název 5 věcí. Pravidelně do ní budu vybírat pět věcí/myšlenek/tipů/zajímavostí/atd..., které se vážou k jednomu tématu. Volně tak navazuju na rubriku 5 otázek pro..., kterou každý týden píšu pro magazín Bonami. Zajímavých osobností ze světa módy, umění a designu se v ní ptám na pětici stejných otázek a hrozně mě to baví.)

Teď už ale k výběru kalendářů, mezi kterými jsou pro mě jasným letošním vítězem kočky od americké ilustrátorky Stacie Bloomfield. Možná znáte její polštářky ve tvaru zvířátek, stylové utěrky nebo krásná papírová přáníčka, která tvoří pod značkou Gingiber. Vlastní značku Stacie založila v roce 2009 a jednou z hlavních motivací pro ni byl fakt, že nemohla sehnat dostatečně krásné obrázky do pokojíčku své malé dcerky. Dnes se její věci prodávají v designových obchodech po celém světě. U nás samozřejmě ještě ne.), ale koupit je můžete třeba přes Etsy. Stacie všechno vyrábí ručně a pro tisk používá ekologický inkoust. 

1. Kočičí kalendář od Gingiber




Kočičí kalendář od Gingiber 
Lednovou siamku má Stacie i na utěrce, která se mi hrozně líbí... 

2. Mráčkový kalendář od Donny Wilson

Musím se přiznat, že jsem moc ráda maminkou malé holčičky. Díky tomu totiž můžu popustit uzdu svému infantilnímu já a užívat si spoustu roztomilých věcí.) Třeba tenhle kalendář ve tvaru mráčku od britské designérky Donny Wilson, o jejímž hravém a útulném bydlení jsem před časem psala na blogu



Kalendář od Donny Wilson
3. Dětský kalendář s ilustracemi od Andrey Tachezy

Tenhle kalendář Domi dostala k Vánocům a moc se jí líbí. Na každý měsíc je totiž pro děti připraven malý výtvarný úkol, při kterém cukrářce pomáhají dozdobit dorty, kadeřnici učesat zákazníky, architektovi navrhnout domy nebo malíři namalovat obrazy...



Dětský kalendář vydává vydavatelství ScrumAge, které má na svědomí také časopis s Dětmi v Praze

4. Módní kalendář od Garance Doré

Francouzská iustrátorka, blogerka a fotografka se proslavila svým stylovým blogem plným krásných módních ilustrací. Výběr těch nejlepších najdete v jejím autorském kalendáři, který můžete koupit přes autorčin eshop.


Kalendář Les Femmes od Garance Doré

5. Nekonečný kalendář od Little Birdy Design


Tenhle kalendář můžete používat rok co rok a nikdy vám nezestárne. Je totiž stvořený z mramorových kostek, na kterých jsou napsané jednotlivé dny, čísla a měsíce. Jednoduše si nastavíte konkrétní den a zároveň si budete užívat krásu ilustrovaných ptáčků od britské designérky Lindsay Atkinson, která tvoří pod značkou Little Birdy Design.

Permanentní kalendář od Little Birdy Design

10 komentářů

  1. óóó, ten Gingiber se mi tuze líbí... :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Všechny jsou krásné, ten poslední je parádní nápad :)
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi moc líbí a je to zároveň tip na hezké DIY.

      Vymazat
  3. Garance Doré má krásné ilustrace... mně teď dělá radost malý kalendář od M&S
    http://www.marksandspencer.com/fun-faces-calendar-2015/p/p22316582
    Dagmar

    OdpovědětVymazat
  4. Ten módní kalendář je dokonalý <3 <3 <3
    Děkuji za tip a prima den,
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  5. Mráčkový a módní, to sú moji favoriti! :)

    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    OdpovědětVymazat
  6. Juu, ten dětský kalendář asi potřebujeme:) L.

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)