Stránky

Jednorožec jako téma letošního Designbloku

O víkendu máme s Domi takový malý kulturní rituál. Protože ráno nemusíme nikam vstávat, nechávám jí dokoukat déčko, a když doskáčou všechny ovečky, smí se ještě chvilku dívat na čt art. To většinou znamená, že spolu sledujeme Události v kultuře. V těch sobotních ji zaujal bílý jednorožec, který se procházel po ulicích Londýna. Dávali totiž reportáž z Festivalu krátkých filmů Praha, během kterého se promítal také britský snímek Cool Unicorn Bruv. Hned se zajímala, jestli teda jednorožci existujou, když takhle chodí po městě.) Tak jsme si to vysvětlily, Domi statečně přijala realitu, ale stejně si začala představovat, jak skvělé by bylo, kdyby mohla cestovat po Praze na hřbetě jednorožce. 



Záběry z krátkého filmCool Unicorn Bruv, který natočil super talentovaný režisér Ninian Doff. 

A snít jsem začala i já. Napadlo mě, jak krásně by se jednorožec vyjímal na plakátě Designbloku, a celá přehlídka by se nesla v duchu fantasy... wow, to by byla nádhera. Hned mi prolétla hlavou jména designérů a umělců, jejichž práce by se do takového konceptu hodila. Panenky a loutky od Ozlem Akin, ilustrace a instalace Veroniky Jirouškové, tapety Paper Joe od Evy Hanzalové, něžně krásné krásné věci od Durch Duo nebo snový porcelán od Simony Janišové...


Český a slovenský Fantasy Design: Durch DuoOzlem AkinSimona JanišováPaper Joe, ArtKiosk
Pokud jste se pro tuhle myšlenku nadchli stejně jako já, mám pro vás jeden tip. Na plakát Designbloku s jednorožcem vás sice neodkážu, ale skoro.) ZOOT má totiž v nabídce různé plakáty, skicáky a další doplňky z téhle designové akce, na kterých se v roce 2005 pyšnil bílý kůň. A z něj jednorožce snadno vytvoříte. Ať už ve vaší hlavě nebo na papíře. Na závěr vám tedy dávám stejnou radu, jakou jsem řekla Domi. Že když něco neexistuje, tak to vůbec nevadí, protože si to přece vždycky můžete představit nebo nakreslit.

Plakáty, bloky, ale třeba taky tašky nebo zrcátka z Designbloku můžete koupit na ZOOT. A když po jednorožci zatoužíte opravdu hodně, pořiďte si triko z kolekce ORIGINAL nebo jednorožčí unisex mikču.

1 komentář

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)