Stránky

Svatební šaty z Berlína

Když jsem se v roce 2010 vdávala, měla jsem jasnou představu o svých šatech. Chtěla jsem takové, které bych mohla nosit i po svatbě. Hezké, ale civilní. Barva bílá, střih jednoduchý a cena přiměřená. Nakonec to ale dopadlo úplně jinak. Náhodou jsem se ocitla ve svatebním salónu, kde byl zrovna obrovský výprodej. Pořídila jsem tedy šaty zcela svatební - dlouhé až na zem a zdobené korálky. Byly ale krásné a tak levné, že jsem neváhala. Trochu jsem si je upravila, převázala stříbrnou stužkou a ozdobila bílou květinou a byla jsem spokojená. Nikdy znova jsem si je ale neoblékla a tak stejně zpětně lituju, že jsem si tehdy nekoupila šaty, které bych nosila i teď. Vzpomněla jsem si na to při prohlížení nové svatební kolekce berlínské návrhářky Ettiny Berrios-Negrón, jejíž šaty vynikají nadčasovými střihy a provtřídními materiály. Jsou jednoduché, ale přitom dostatečně slavnostní. 

Svatební kolekce 2015 značky Thone Negrón, kterou tvoří berlínská návrhářka Ettina Berrios-Negron.
Ettina se k vlastní značce dostala tak trochu oklikou. V roce 2003 otevřela v Berlíně butik Konk s alternativní módou od lokálních designérů, který se stal kultovní záležitostí. O pět let později se na zdejších ramínkách vedle avantgardních kousků od nezávislých tvůrců začaly houpat také její hedvábné šátky a košile. Ty mladá designérka navrhovala pod značkou Thone Negrón, která se o pár let později rozšířila také o sukně, kalhoty a každoroční kolekci svatebních šatů. V roce 2012 Ettina Konk opustila, aby se mohla věnovat pouze vlastní tvorbě. 

Berlínský butik Konk
Pohled do designérčina bydlení. Na fotce je její muž Luis Berríos Negrón (Portoričan), který vyrábí tyhle krásné barevné koberce. Kolem krku má hedvábný šátek od své ženy. 
A tady je samotná Ettina. Fotka v jejím butiku Thone Negrón je z rozhovoru pro německou Vogue
Tvorba berlínské návrhářky se mi líbí svým jednoduchým, ale velmi výrazným stylem. Je totiž střídmý, ale zároveň jasně daný. Barev není moc, ale když už jsou, tak pořádně syté. Střihy jsou nadčasové, ale ani trochu nudné. Výběr materiálu je velmi kvalitní a výroba lokální. Kdybych si mohla dovolit utratit za šaty 300 euro (a více), určitě je s radostí investuju do kolekcí Thone Negrón.  

Šaty berlínské značky Thone Negrón

2 komentáře

  1. Moc hezké modely. Některý bych brala i já..ale možná jsou jen na štíhlounké dívky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle fotek to tak vypadá, ale to jen kvůli těm modelkám. Na webu je má občas focené na "normálnějších" postavách.)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)