Stránky

5 nápadů pro malé kuchyně

Nevím, jak vy, ale já bych byla rozhodně šťastnější, kdybych měla větší kuchyň. Stěhovat se ale v dohledné době nebudeme a tak si musím vystačit s tím, co mám. Zvětšit ji neumím, ale naštěstí existuje mnoho chytrých nápadů, jak malý prostor v kuchyni efektivně využít. Podívejte se na pět z nich:

1) Mikro kuchyňka LOLO

Krásný nápad od ruského studia Aotta reaguje na potřebu mobilní kuchyně, kterou lze využívat v různých částech bytu nebo kanceláře. Součástí kolekce jsou tři modely, které jsou přizpůsobeny konkrétním spotřebičům jako je mikrovlnka nebo třeba kávovar. 


Mikro kuchyňka LOLO
2) Chytré doplňky

Vybírat se hodí takové, které zároveň nabízí víc funkcí, nebo se dají jednoduše složit tak, aby zabraly co nejméně místa. Třeba jako geniální skládací podložka, silikonový vál nebo mísy a misky zapadající do sebe. 

Silikonová podložkaRozkládací podložkasada misekuniverzální třítko, lopatka a smetáček 2 v 1

Možná se na první pohled zdá, že tahle věc místo naopak zabírá. Ale opak je pravdou. Když zrovna nebudete péct, dáte pod poklop ovoce, sýry, a další věci, které je potřeba déle uchovat, ale nemusí se dávat do ledničky. 

Skleněný poklop z Butlers
4) Rozkládací stůl

Praktický kousek nábytku, který se přizpůsobí počtu hostů. 

Ikea
5) Maximální počet skříněk

Čím víc jich bude zavřených, tím lépe bude malý prostor vypadat. Sem tam otevřené se ale hodí taky a navíc pak samy o sobě vytvoří vtipný detail, který hezky naruší uzavřený celek. 

Ikea

3 komentáře

  1. ta první varianta je zajímavá a vtipná ;)
    SISTERSHOODS

    OdpovědětVymazat
  2. Měla bych pro tebe tip, jak být spokojená s velikostí tvojí kuchyně-vyzkoušej na týden tu mou :))). Ale souhlasím, že žádná není dost velká. Julie

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)