Stránky

Ani-Muk

Před časem jsem dostala milý mail od Kateřiny Piliarik, která stojí za projektem kreativních krabiček Ani-Muk. Nabídla nám, ať si s Domi vybereme, jakou krabičku bychom chtěly společně otestovat. Těžká volba, všechny sady jsou plné krásných ilustrací od Emmy Vrbové a schovávají v sobě spoustu skvělých nápadů. Nakonec to vyhrál historicky první Ani-Muk na téma čas. Našly jsme v něm dokreslovací hodiny, dřevěnou káču, kterou jsme mohly samy dotvořit, a hru na hledání čísel. Ideální aktivity pro naši předškolačku. 

Kateřina (vlevo)  a Emma - dvě tvůrčí duše, které stojí za projektem kreativních krabiček Ani-Muk
Vystudovaná pedagožka Katka inspiraci na výrobu kreativních krabiček našla v Německu, ve kterém tráví spoustu času. Cestuje totiž mezi Norimberkem, Frýdkem-Místkem a Prahou, kde dokončuje studium na Katedře produkce na DAMU. Když má volno, nejradši ho věnuje své malé Emě a společným hrám.  A ráda si hraje i Emma se dvěma "M". Talentovaná výtvarnice, která studuje Ilustraci a volnou grafiku na Vysoké škole výtvarných umení v Bratislavě, se podílí nejen na vymýšlení a vyrábění Ani-Muk krabiček, ale je také autorkou vizuálního návrhu značky včetně krásného webu


Ani-Muk každý měsíc pro děti připravuje novou krabičku zaměřenou na určité téma, ve které najdou tři kreativní úkoly. Krabičky jsou určeny pro věkovou skupinu od šesti do 11 let, ale vše je vymyšleno tak, aby si tvořivé hraní užily děti, kterým je míň i víc. Anebo už dokonce ani dětmi nejsou. Já můžu potvrdit, že mě to coby maminku bavilo dost.) Kdybych ale třeba odešla vařit do kuchyně, jsem si jistá, že naše pětiletá Domi mě při objevování krabičkových kouzel nebude ani moc postrádat.

Ani Muk na téma čas: Dokreslovací hodiny, dřevěná káča a hra na hledání čísel 

Ke káče byly přiložené pastelky a papírová kolečka, která byla z jedné strany potištěná a z druhé bílá, aby si je děti mohly dotvořit. Domi nakreslila svého kamaráda Míšu ze školky a oblíbeného tučňáka.
Ciferník hodin potažených tabulovou barvu se kreslil pomocí kříd. Součástí balení je i baterka, takže se po dokreslení můžou rovnou rozběhnout. 
Součástí hry se hledáním čísel byly i prázdné obrazce, do kterých si děti můžou schovat čísla samy, a vytvořit si tak vlastní  hru. 
Časový Ani-Muk se nám s Domi moc líbil. Strávily jsme s ním příjemné sobotní dopoledne a navíc získaly nové hračky do pokojíčku, které navíc můžeme časem.) různě obměňovat. Vzhled hodin se dá měnit v podstatě pořád, ke káče se můžou vystřihnout a pokreslit nová kolečka a hra s čísly se dá hrát také s písmeny, schovanými zvířátky nebo třeba jmény... 

Závěrečné shrnutí: 

Ani-Muk je vážně povedený projekt, který díky hezky vymyšleným nápadům a krásnému výtvarnému provedení dělá radost dětem i rodičům. Jedinou výtku bych měla k pastelkám, které kreslily příliš slabě. Ale pochybuju, že v nějakém dětském pokojíčku pastelky chybí. U nás je spíš přepastelkováno. Je ale fajn, že jsou součástí balení, protože se budou hodit těm, kteří si krabičku vezmou třeba na dovolenou. Aby si děti měly s čím hrát, když rodiče spí.)

8 komentářů

  1. Povedený nápad s moc hezkým zpracováním! Škoda, že doma nemám nikoho v cílové skupině :))

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherný!Hned se pídíme po vaší krabičce:)moc moc díky za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo, hodně se nám líbí taky "Moje planeta".

      Vymazat
  3. Ano ano, Iri, chtělo by to krabičky i pro dospělé =). Je úžasné vidět, jak do toho tvůrci dávají své srdce <3

    Krásný den,
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  4. Krásny nápad, ktorý deti dokáže zabaviť ale i naučiť...jednoducho nepočuť ani-muk:)

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)