Stránky

Iri stylistkou

V rámci své profese převážně píšu, hodně komunikuju, občas něco vyfotím a taky hledám krásné věci. Nedávno jsem ale dostala příležitost rozšířit své portfolio o novou aktivitu - styling. První fáze byla skvělá. Kromě toho, že jsem se ohromě těšila, mě taky moc bavilo navštěvovat obchody a vybírat věci, které se budou hodit do přírodně laděného tématu. Když ale najednou byly všechny společně vedle sebe, střídala se ve mě euforie s depresí. Bylo úžasné všechnu tu krásu vidět pohromadě, ale najít pro ni společný koncept, který povede k dokonalé vizuální harmonii, je docela bolestný proces. Naštěstí jsem na to nebyla sama. Velký dík patří fotografovi Jirkovi Hurtovi a jeho ženě Jitce, kteří mi pomáhali s produkcí i dekorem. 

Styling s názvem V souladu s přírodou najdete v aktuálním čísle časopisu Bydlení stavby reality


Samozřejmě vám ale taky ukážu, jak výsledek dopadl a přidám i nějaké fotky ze zákulisí. Dekor se připravoval v showroomu dánské značky BoConcept ve Vodičkově ulici, ve kterém je spousta krásných zákoutí. Přírodně laděné věci jsme si mimo jiné vypůjčili z galerie Harddecore, Zahrady na niti, z hračkářství Hugo chodí bos nebo z HNST.LY. A něco jsme dodala i z mého vlastního design archivu.) Třeba medvědici Noru nebo vintage budík, který mi darovala stylistka Petra Weissová




Díky téhle práci jsem zjistila zajímavou věc, kterou mi fotograf Jirka jen potvrdil. Ať už píšete, fotíte, kreslíte, stylujete nebo děláte jakoukoliv jinou tvůrčí činnost,  nevyhnete se mučivé fázi hledání, jak procesu dodat řád a smysl. Potřebujete najít hlavní myšlenku, která se bude postupně rozvíjet od prvního základu až po konečné detaily. Na začátku je to težké, protože se vám může zdát, že tenhle úkol nemá řešení. Pak ale začnete zkoušet různé kombinace, objevovat společné rysy a najednou víte, že takhle to má být. A dál už je to jen samá radost. Ladíte detaily, hrajete si s kombinováním různých materiálů, vzorů a struktur a po několika hodinách si můžete konečně říct, že to celé dokonale funguje.)

Jirka při práci
Medvědice s budíkem zatím odpočívají na place. Vpravo jsou keramické pohárky z HNST.LY.

16 komentářů

  1. potvrdzujem, že byť stylistom je vcelku ťažké...dostala som možnosť vypomáhať ako stylistka-aranžérka jedného obchodu v nákupnom centre. Keďže ide o celkom luxusný obchod, zodpovednosť je veľká a po mojom počiatočnom nadšení prišlo tvrdé vytriezvenie...bojím sa, že sa to nebude páčiť...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Strach je zbytečný, důležitá je odvaha a cit.) Přeju, ať se nadšení vrátí!

      Vymazat
  2. Jé, Iri, to je paráda. Styling by mě taky bavil! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Evi. No jako každá správná zábava to sebou nese i kus utrpení. Ale stojí to za to.)

      Vymazat
  3. Už som časopis dala zháńať aj u nás...:)
    Naberám odvahu pozvať Vás aj k nám
    http://osblove.blogspot.sk/
    ...neviem či sa nemýlim,ale zaregistrovala som Vás aj v pôvodnom Marianne bydlení ?
    ...teším sa na tento časopis !...už úvodná stránka je lákavá,farebná :) , a tá lampa :)
    Prajem všetko dobré !
    ..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, na vybírání titulních fotek má šéfredaktorka Radka Holubcová dokonalý talent. A děkuju za pozvání, ráda k vám mrknu!

      Vymazat
  4. výsledek je super! Musí to být opravdu téžká a náročná práce, nicméně výsledek určitě potěší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, řekla bych, že je to práce, u které se člově musí sakra soustředit, než objeví, to co má.) Jinak děkuju, Ty si pro mě vzorem stylingu, ten módní jistě není tolik odlišný.

      Vymazat
  5. Gratuluju, to je super! Taková zkušenost by se mi taky líbila, já jsem zatím dělala jen dvě výlohy pro Hauschka, ale byla to taky zkušenost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výlohy jsou jistě taky krásná záležitost a kombinace stylistka-fotografka je hodně praktická.)

      Vymazat
  6. Nora, Nora, Nora! Nejfotogeničtější medvědice, jakou znám ;)
    (A doufám, že jsem nepopletla to jméno!)

    OdpovědětVymazat
  7. Jo, nepopletla... Nejdřív koukám na fotky, pak teprve čtu... Ale máš to krásný!

    OdpovědětVymazat
  8. Tak trochu závidím, máte kreatívnu prácu čo vás baví, čo Vás napĺňa. Veľa úspechov želám. Pozerám na toho medveďa, kde som ho videla? Viem, že to používali ako popolník, ale kde? A viem že to bolo veľmi veľmi dávno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, každá krásná pracovní příležitost mi samozřejmě přináší velkou radost. A já mám taky s Norou nějakou matnou vzpomínku z dětství, ale přesně si ji nevybavím. Vim jen, že náš táta měl skleněnou verzi a tahle porcelánová, ta asi byla u sousedky - vášnivé kuřačky, kterou jsme s mámou chodily navštěvovat.)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)