Stránky

Jak se bydlí na Vinohradech

Manželé Josefina a Petr Bakošovi z galerie Harddecore mají podobná povolání a tím pádem i hodně podobný vkus. Čistý, minimalistický a skandinávsky laděný. Ona je módní návrhářka, on se věnuje grafickému a produktovému designu. V jejich bytě kousek od Jiřího z Poděbrad žijí spolu se svými třemi dcerami a fenkou Bezinkou. Když jsem u nich před pár lety byla poprvé, bydleli v posledním patře funkcionalistického domu s velkou terasou. Měli krásný byt, kterému ale něco chybělo. Konkrétně jeden pokoj, do kterého by se pohodlně vešly tři postele pro holčičky. Rozhodli se tedy pro změnu. Ta nakonec byla blíž, než si dokázali představit - jen o pár pater níž. Rodina tak mohla zůstat v krásném domě na Vinohradech a Thea, Tonička a Františka získaly kromě pokoje na spaní také jeden na hraní. Celou reportáž najdete v aktuálním čísle časopisu Bydlení stavby reality. Autorem fotek je Tomáš Dittrich, o text jsem se postarala já.) Děkuju šéfredaktorce Radce Holubcové za důvěru a krásnou příležitost. 




Co vidíte na fotce: Vinylový koberec z obchodu Selbrekka, pytel En Kraft z Nordic Day, židli DSR od Vitry a červnové vydání BSR.)
Trocha zákulisí: Petr Bakoš instaluje vlastní světla, fotograf Tomáš využívá volné chvilky pro vyřízení smsek. 
Na "oficiálních" fotkách Bezinka není, v mém archivu ale ano.) 



Ložnici a koupelnu odděluje mléčné sklo, které vytváří krásnou hru se stíny, a dodává do přízemního bytu potřebné světlo. 

6 komentářů

  1. Moc pěkně zařízený byt! I když já osobně si nejsem jist, zda bych opustil bydlení s velkou terasou, to je totiž můj sen :3
    A na Jiřího se bydlí krásně, už jsme tady rok a nemůžeme si to vynachválit =)
    Pro časopis se zastavím cestou z práce, děkuji za tip.

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, až si koupíš ten časák, uvidíš, jak to vyřešili.) Místo terasy mají totiž rovnou malou zahrádku:) A věřím, že bydlení na Jiřáku je skvělý! Dostupná zeleň, ale zároveň kousek od centra.

      Vymazat
  2. ...no asi si ho kúpim aj ja...mimochodom, ten časák s titulnou stranou tu u teba na blogu sme nezohnali ..., tu na vidieku...:o(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že v hodně trafikách není, ale na tohle číslo snad budete mít štěstí...

      Vymazat
  3. Iri gratuluju a určitě koupím!jak tak koukám, mají stejnou opičí houpačku!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, to čtu až teď, houpačka je skvělá:) A děkuju.)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)