Stránky

Umělci a designéři z Behomm odhalují své soukromí

Projekt Behomm, přes který si komunita lidí působících v oblasti umění a designu může navzájem sdílet své byty, nově odhaluje, kdo konkrétně v těch krásných bytech a domech z celého světa opravdu bydlí. Zatímco původně se informace vztahovaly jen na lokalitu a profesi, teď si díky blogu můžete přečíst, jak "Behommers" bydlí, pracují, co mají rádi, a co je nejvíc baví na sdílení krásného bydlení. 

Luis Úrculo / Behomm

Španělský umělec Luis Úrculo žije částečně v Madridu, Mexico City a New Yorku. Jeho španělský dům je tak hodně času prázdný, a proto se rozhodl připojit do komunity Behomm, kdy ho v mezičase můžou využívat jiní umělci. Středobodem bydlení je kuchyň, kterou vnímá jako sociální prostor. Ačkoliv žije sám, často  je u něj plno přátel, se kterými vaří, diskutuje a užívá si společně strávený čas. 


Luis Úrculo / Behomm
Mladá architektka Anna pochází z Finska, její manžel, který je ze stejného oboru, se narodil ve Španělsku. Žijí v krásném starém domě v Barceloně, který citlivě zrenovovali. Jejich práce v rámci společného studia A&EB vyniká ekologickým přístupem, ve kterém ukazují, že i s malým rozpočtem a velkým ohledem k přírodě jde dosáhnout krásného výsledku. Svůj barcelonský byt na čas vyměnili s rodinou vídeňských architektů a nemohou si to vynachválit. Líbilo se jim, že jejich děti Uma a Rufus měly vlastní pokoj a díky ušetřeným penězům za ubytování mohli v Rakousku strávit delší dobu. "Byli jsme na prázdninách, ale zároveň jsme se cítili jako doma," shoduje se kreativní pár. 



Anna & Eugeni / Behomm, foto: Tiia Ettala
Abyste byli součástí Behomm, musíte mít k dispozici zajímavé bydlení, a působit v jedné z uměleckých profesí. Do komunity se dostanete na základě pozvání od jiného člena, nebo po schválení zakladatelů Augusta a Evy. Když jsem o Behomm u sebe na blogu před časem psala, oba se mi ozvali a pozvali mě, abych se do projektu zapojila. Já jsem byla nadšená, ale doma mi to bohužel neprošlo.) Takže sdílet nic nebudeme, ale rozhodně o tom pořád sním. Obzvlášt když procházím ty krásné interiéry na Behomm a představuju si, kde všude bychom mohli čerpat inspiraci. 

Co vy? Šli byste do toho?

Dánský byt fotografa /Behomm
Interiér kanadského ilustrátora / Behomm
Pařížská vila filmového producenta / Behomm
Amsterdamský byt grafika a designérky / Behomm

2 komentáře

  1. Krásné bydlení :) Inspirativní a pro nás zrovna aktuální.
    Díky za článek.

    Lukáš
    http://ajlaffesn.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)