Stránky

Hip. Running Club

V pražských Vršovicích vznikl zajímavý projekt, který spojuje zdravý pohyb s krásnými věcmi. Konkrétně běh a jógu, kterým se člověk může věnovat v obklopení designu, módy a umění. Hip. Running Club se prezentuje jako alternativní rodinný klub, jehož zakladatelé se po vzoru brazilského Ria, kde je sport přirozenou součástí každodenního života, rozhodli podobný koncept založit i v Praze. Tak aby se městský člověk věnoval sportu v příjemném prostředí, ve kterém se počítá s dobrým jídlem, hudbou, zábavou i se zmiňovaným designem a uměním.



Hip. Running Club
Za nápadem stojí malířka Lucie Jindrák Skřivánková a její muž Jan Alex Jindrák, který se spolu s Adamem Štěchem ze skupiny Okolo věnuje projektu Urban Expedition. Pamatuju si, že jsem oba dva zpovídala během prvního ročníku Korso Krymská v kreativním prostoru MU koncept. Tehdy šlo o krátkou reportáž pro ČTK, pro níž jsem ještě v roce 2013 psala. A Jindra mi při té příležitosti prodal šaty od Koko, které v MU visely na ramínku. 

Zakladatelé Hip. Running Clubu Lucie Skřivánková a Alex Jindrák. Fotka je z webu O bytech a lidech, kde se můžete podívat, jak tenhle umělecký pár bydlí. 


Lucie se kromě malby věnuje i navrhování oblečení a pořídit od ní můžete také módní i interiérové doplňky. Třeba psaníčka z malířského plátna nebo sklobetonové svícny a misky. S její tvorbou se samozřejmě můžete setkat přímo v Hip. Running Clubu, objednat se dá také online

Od Lucie Skřivánkové je v téhle koláži jen kresba. Šaty navrhla Hanka Frišonsová (od níž mám ty skvělé modré oboustranné šaty.)


Tohle všechno už ale od Lucie je. Litografie inspirovaná Prahou, psaníčko i oblečky z letošní kolekce pro jaro a léto.


Brány H.R.C. se veřejnosti otevřou v pondělí 17. srpna, kdy naplno začne zdejší program. Přihlásit se můžete třeba na lekce ranního běhu nebo Lunch Jógy. Lu s Alexem zároveň rozjeli kampaň na Hithitu s minimálním cílem vybrat 160.000 korun na nákup houpacích sítí Kammok.

3 komentáře

  1. o tom jsem nikdy neslyšela, ale zní to fakt super!

    STYLE WITHOUT LIMITS

    OdpovědětVymazat
  2. I’m glad that you shared this helpful info with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.
    buy latest womens fashion uk

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)