Stránky

Akvarelové usínání

Některých věcí je na trhu opravdu hodně, jiných je nedostatek. Povlečení patří do první skupiny. I tak jde ale o produkt, u kterého není úplně snadné si vybrat. To kvalitní bývá hodně drahé a ne vždycky zrovna hezké. Nabídka řetězců občas něco zajímavého zahrnuje, ale po pár vypráních je většinou všechna krása pryč. Najít krásné, kvalitní a zároveň cenově dostupné povlečení je zkrátka problém. Řešení našla nizozemská stylistka a výtvarnice Lara Jans, která loni založila značku Crisp Sheets. Navrhla pro ni nádherné akvarelové vzory, které nechává potisknout na kvalitní bavlnu. V jejím online obchodě zároveň se stejnými motivy najdete také plakáty, přání a pohledy.

Povlečení Weekend Lover 

Pohled On cloud 9
Plakát Ocean. Na fotce je zrároveň opět ten krásný stojan na květináč Plant Stand od ferm Living, který se objevil i v barcelonském bydlení
Povlečení The wolrd is yours s akvarelovou mapou světa

Předtím, než Lara založila vlastní značku, pracovala jako stylistka (Visual Coordinator) holandské značky džínového oblečení Denham. Zkušenosti z předchozí profese se jí jistě hodí při pořizování fotek svých produktů, naplno se teď ale věnuje jejich navrhování. Svůj styl by popsala slovy "Graphical watercolor art", která její tvorbu přesně vystihují. Talentovaná Holanďanka pracuje tak, že své ruční nákresy nahrává do počítače, kde je dále digitálně upravuje. Více si o její práci i umělecké inspiraci můžete přečíst v rozhovoru pro magazín Loft, kde najdete také krásné fotky od Myschy Oréo





Laru při práci zachytila Myscha Oréo.

9 komentářů

  1. Já po akvarelově potištěném textilu pokukuji už dlouho. Jenže je opravdu potřeba narazit na něco kvalitního, jinak to zblízka nevypadá jako akvarel ale spíš rozmazané cosi. Stejně jako s fototiskem. Díky za tip, určitě se kouknu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřila bych, že Lara si kvalitku pohlídá, když jí na ní tak záleží, ale moc ráda bych to povlečení viděla naživo:) Aspoň ale zkusím objednat nějaký ten poster nebo pohled, jsou tak krásný!

      Vymazat
  2. Ahoj, nevím jestli znáš, ale Hana Kroa v Praze dělá něco podobného. Mohu doporučit: http://hanakroa.firemni-web.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju za odkaz, přiznám se, že z webu toho není moc vidět, ale zkusím se někdy stavit do ateliéru.

      Vymazat
  3. Jejda, to mě k ulehnutí neláká...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic se neděje, zcela repsektuji styl i vkus ostatních.)) Já bych si lehla hned:)

      Vymazat
  4. Ahoj,podĺa mňa je úžasné!!! idem s a pozrieť na ceny :D ďakujem za tip ,čau e.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mám radost, že se líbí. Ceny problém nejsou, spíš je většina vyprodaná...ale můžeš si předobjednat novou várku.

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)