Stránky

Jak se bydlí v Barceloně

Představte si krásný secesní dům v barcelonské čtvrti Eixample z počátku 20. století, ve kterém se nachází vzdušný interiér laděný do pastelových tónů. Zní to hezky a stejně tak to vypadá také na fotkách. Dokonalé současnosti ale předcházela poněkud smutná minulost. Umělé materiály, malé místnosti a nevyužité prostory. Při rekonstrukci bylo potřeba změnit dispozici bytu, přiznat původní strukturu a nové vybavení vybrat tak, aby ladilo s původní krásou domu a zároveň vytvořilo příjemnou středomořskou atmosféru. Autorem projektu je španělské studio CaSA, které k renovaci přizvalo architektku Margheritu Serboli. A kdo v tomhle krásném prostředí bydlí? Italská rodina, která do Barcelony jezdí na prázdniny. 

Odstranění sádrokartonu odhalilo krásu terracotového stropu. Lampu Bell od Normann Copenhagen můžete koupit na Designville
Zrcadlo a komoda se zabudovaným magentofonem patří k původnímu vybavení bytu. Židle jsou od holandské značky Woood, autorem obrazu nad stolem je Piero Serboli.
Na obývák navazuje krásná kuchyň, která je v místě, kde byla dřív jedna z ložnic. Vysoké židle AAS 38 jsou od Hay, stylová lednička od Smeg (typ FAB28LB1) a deska je z kolekce Ringhult od značky Ikea. 
Celému prostoru dominuje bílá barva a pastelové odstíny. Výrazným prvkem je také dřevo, které za chvilku uvidíte i v ložnicích.
Drátěné koše od Ferm living pořídíte na Nordic Day
A od Ferm living jsou také tyhle skvělé stojany kytky. 
Žlutá koupelná vůbec není špatný nápad.) Věšáky jsou od Muuto, koupit je můžete na DesignVille


V ložnicích se mi líbí použití dřeva i dostatek úložných prostor. 
Studio CaSA se účastní druhé edice české virtuální přehlídky Fashion&Design Festival, jejíž téma je Krása každý den. 

A já jen dodám, že takovouhle každodenní krásu bych si určitě nechala líbit. Klidně i v Praze.)

10 komentářů

  1. Parádní! Moc se mi líbí ty kombinace materiálů, tvarů a barev v obývacím pokoji a taky ta "nedodělaná" podlaha. Taky moc ráda trochu sebestředně vidím naši pohovku v jiných, stylových interiérech :D Sice máme černou, ale stále se ujišťuju, že to byla dobrá volba! Jediné, co mi nějak nejede, je ta koupelna. Nevím proč, zdá se mi to už asi moc, i když chápu, jak to autoři zamýšleli. Mně osobně by se asi více líbilo možná více prvků dřeva a třeba více akcentů žluté, ale tohle je na mě moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak je tam aspoň dřevěnej háček Muuto.) A jako jo, no, je krapet výrazná, ale majitelé asi mají rádi žlutou (vidím ty tenisky, lampičku, knížku :)) a ty pastely spíš prosadili architekti... což je za mě tedy jedině dobře. A s výběrem pohovky jste určitě udělali moc dobře:) I když bych si trošku tipla, že ta tyrkysová barva jí asi trošku přidává ... vypadá pak jako z BoConcept.)

      Vymazat
  2. Achjoj, tam by se bydlelo..to je prostě snový. A navíc v Barceloně!!!
    Totálně jsem si zamiloval podlahu, ta mozaika je krásná..a celé barevné ladění interiéru.. Nádhera..

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano ta podlaha je nádherná. Dělala ji na míru firma Zelart, kdybys někdy potřeboval:) http://www.zelart.com/hexagonos%20baldosas%20hidraulicas.html A celkově je to snový, naprostý souhlas, italské rodině fakt hodně závidím.)

      Vymazat
  3. Je to podľa môjho gusta aj surovšie, aj strohejšie aj farby a fun ! A tá dlažba so stropom, tradičné :-)
    A veľmi dobre ladili.... ružová a zelená....a nakoniec dosť žltej, radosť !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, je to krásná paleta... všechny ty jemné odstíny. Je tam znát dotek ruky ženy architektky.)

      Vymazat
  4. Podlaha je skvělá a pastely jsou tady v takovém hezky mírném pojetí, řekla bych, takže se nedivím, že se líbí i těm, kteří nepatří k jejich velkým zastáncům.)

    OdpovědětVymazat
  5. To je nádherný byt! Najviac ma zaujala komoda/skrinka na prvej fotografii a mintová sedačka. Tam by sa nám krásne bývalo :)

    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)