Stránky

Kdo si leze, nezlobí.

Až v dospělosti jsem se dozvěděla šokující informaci o mém dětství, které jsem málem strávila v Kutné hoře. Po rozchodu našich rodičů se totiž plánovalo, že tady budeme nějakou dobu bydlet. Nakonec jsme zůstali v Praze, kdybych ale byla dítětem teď, žila bych tu docela ráda. Funguje tady totiž Gask - Galerie Středočeského kraje, jejíž součástí je také Lektorské centrum, které je od loňska vybaveno čalouněnou lezeckou stěnou ve stylu Pieta Mondriana. Kdyby holandský malíř viděl, jak jeho abstraktní dílo slouží k dětské zábavě, měl by určitě velkou radost. 



Lektorské centrum v GASK 
Autorkou nápadu i realizace je grafička a ilustrátorka Bára Zachovalová, která spolu s designérkou Dariou Podboj stojí za značkou Fluo. Určitě znáte jejich repasovaná křesílka potažená látkou s autorskou grafikou nebo textilem od značky Designers Guild. V Bářině portfoliu najdete také koberce či tapetu na míru a další krásné projekty. 

Koberec na míru
Tapeta na míru


Křesílka Fluo

9 komentářů

  1. Iri, máte hrozně fajn příspěvky, často pro mě objevíte něco, co vůbec neznám a baví mě to! Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Lucie, to je moje poslání - objevovat to, co ostatní může bavit.)

      Vymazat
  2. iri, to je krásný. Hned bych děti na takovou stěnu vyhnala :-) a užívala si pravidelné střídání záchvatů úzkosti a euforie, jako to na podobných vyvýšených místech mívám :-).

    A strašně se mi líbí ta křesílka, zvlášť to růžové, srstnaté, v tom by se mi líbilo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To růžové křesílko je pro nás s Domi vysněnou záležitostí:)) A už tady lámu muže, jestli bychom si o víkendu mohli udělat výlet do Kutné Hory.)

      Vymazat
  3. Tohle je taková paráda!! Vždycky mi udělá radost, že někdo dokáže takhle přemýšlet a nevadí mu investovat trošku víc za cenu geniálního výsledku! Víc takový :/ A tam by se líbilo i mně! Mně se moc líbí křeslo se psem, nějak si teď ujíždím na všem zeleném, tak asi proto :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, to je taky fajn.) A já jsem z celkové Bářiny práce hrozně nadšená, moc jí držím palce, ať má stále hlavou plnou skvělých nápadů.

      Vymazat
  4. Keď som mala tieto farby : oranžovú v kuchyni, pink v obývačke, ešte červenú...marsala aj tyrkys........našli sa asi traja ľudia, ktorým sa to páčilo :o(....naozaj sa interiér dnes utvára len na pozadí bielej...farby nie...
    Aj mne sa páči výtvarno aj punk...u čalúneného nábytku som ale musela dať prednosť zvliekaciemu...ale aspoň som si dala do interiéru fotky od BG a ikony (tie sa moc nedajú ladiť, lebo majú vo farebnom stvárnení obsah :-) ).....
    P.S.:...mali ste aj pozvanie ku mne, v tom čase, keď to bolo dosť farebné .-)..., domov som utvárala hlavne s ohľadom na autizmus, ktorý žijeme a ešte v etape, keď sú deti už veľké...ináč to u nás vyzeralo v paneláku, keď boli deti malé, vždy chceli farby, ja som vtedy išla v prírodných tónoch a dnes sa k tomu vraciam...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás chtějí barvy oba. Dítě i muž:) Jeden modrou, druhý zelenou. Co na to říct.) Já zase všude prosazuju bílou a snažím se teď o nenápadný křídově modrý vliv, ale jde to ztuha:)

      Vymazat
  5. Tie kresla, taka krasa, pomaly predychavam. Zelene so psom,to ruzove, ale to by mi asi doma nepreslo, ale kludne aj ostatne, tvar kresiel. Urcite sa budem inspirovat.

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)