Stránky

Perníčkoví jednorožci

Minulý týden byl pro mě celkem hektický, protože jsem ho věnovala organizování blogerského eventu s Dejmidarek.cz. Organizace zahrnovala i pečení perníčků, protože jsem si vymyslela, že je blogeři budou na párty zdobit. Úmysl asi dobrý, leč provedení lehce neprofesionální.) Měla jsem hodně velké oči, a když milá Barb v jednom komentáři k postu o Snídani s jednorožcem napsala, jak skvělé by bylo mít "unicorn" formičky, napadlo mě, že je zkusím sama vytvořit. Ha, ha, ha. K jednorožcům měl výsledek daleko, ale zase jsme si při pečení užily s Domi hodně zábavy.) 



Na začátku byla pečlivá příprava doprovázená pocitem, že se všechno povede.)



Velkou inspirací mi byla knížka po naší babičce Dobroty z medu z roku 1957. Je plná krásných obrázků a já jsem si říkala, stačí obkresli/nakreslit, vystřihnout, oříznout a je to.)


Ha, ha, tak není.) Ještě, že jsem měla v zásobě i klasickou variantu - ZOO formičky a srdíčka z Tescomy a Hello Kitty z H&M.
No a tady je ten náš hodně legrační výsledek.) Dokonce i Domi, pro kterou jsem v jejích dětských očích šikovná bytost, mi říkala: "No, maminko, to se Ti moc nepovedlo" :D

Do Vánoc ale času dost, tak můžeme trénovat. Perníčky pečeme jako sváču do školy, což znamená často, a jak se říká, když člověk něco dělá často, začne v tom být dobrý, tak uvidíme.)

8 komentářů

  1. Nádherné fotky :) Líbí se mi ta stará kuchařka, mám jednu podobnou :) ale ne tak atraktivní :) a to nádobí :) krása :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, za kuchařku vděčíme naší stylové babičce, která si domů nepořizovala jen tak něco.) a ndobí, to je zas moje vášeň:)

      Vymazat
    2. dnes jsem si vzpomněla na tebe a šla kolem jednoho bazárku, kam se mi nikdy moc nechtělo, bo jsem o něm měla špatné mínění. Úplně zbytečně! Měli tam neskutečně čisto, útulno, staré nádobí na mne volalo ze všech stran :)) odnesla jsem si tři kousky za pár kaček a mám takový skvělý pocit na duši :)

      Vymazat
    3. No, to je ale skvělý.)) Mám radost, že jsem tomu trošku pomohla.)

      Vymazat
  2. Náhodou, není to zase tak špatné! já zásadně perníčky nezdobím, říkám, že mi ta poleva nechutná, což je fakt, ale jsem taky nešika a takto to pěkně zkryji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, dobrá taktika.) To já polevu miluju, obzvlášť domácí citrónovou, ale ta z kupovaných zdobítek je na chuť nic moc, ale zas je to nejpraktičtější forma zdobení.

      Vymazat
  3. Nádherné fotky! :) Už dlouho sháním podobnou starou kuchařku s duší, ale zjistila jsem, že to není vůbec lehké. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, kdybych neměla domácí zásoby, taky bych asi sháněla. Já mám ráda antikvariát na Újezdě.

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)