Stránky

Jak se bydlí na Smíchově

Často se stává, že domy a byty designérů odráží známé pořekadlo o kovářově kobyle, která chodí bosa. Přes samotnou práci, kdy něco navrhují pro ostatní, jim nezbývá čas na zařízení vlastního bydlení. Designérka Daria Podboj do téhle kategorie tvůrců ale nepatří. Její prostorný byt v historickém domě ve vilové čtvrti pražského Smíchova je minimálně tak krásný jako její portfolio. Vzdušný interiér je plný jejích vlastních kousků, bazarových pokladů a uměleckých děl. Celou návštěvu u ní doma najdete v aktuálním čísle časopisu BYDLENÍ stavby reality, tady je zatím malá ukázka. 





Report z návštěvy jsem pro Bydlení stavby reality sepsala já, o fotky se postaral Tomáš Dittrich.
Když jsem do designérčina bytu vcházela, byla jsem nadšená už ze secesní chodby. A pak jsem vstoupila dovnitř a následujících pár hodin byla v totální designové extázi.) Nikdy předtím jsem totiž nebyla v bytě, ve kterém to vypadá jako na zámku. Elegantní aristokracie je zároveň vyvážená moderním designem a současným uměním od českých tvůrců jako je třeba ilustrátorka Barbora Zachovalová nebo malíř Petr Horák. Byt je navíc krásnou ukázkou soužití dvou lidí, kteří pracují v kreativních oborech. Daria v něm žije s manželem, který je v hudbením světě známý jako Boris Carloff. Jsem vážně ráda, že jsem si s sebou vzala foťák a při povídání s designérkou jsem tak celý byt mohla sama pro sebe (a pro vás.) zdokumentovat. 

Začneme hezky tajemně. Dveřmi ke krásnému balkónu, jehož jedinou nevýhodou je fakt, že je situován na sever. 
Do obrazu od Petra Horáka jsem se beznadějně zamilovala. 
Designérka Daria Podboj ve své kuchyni...

... ve které je plno skleněných a porcelánových skvostů. (A taky nemalá sbírka kávovarů:) 
Pracovna a balkón. Obrazy jsou od Báry Zachovalové
Obývák a průhled do ložnice. Nad zrenovovaným stolkem jsou dva obrazy od super talentovaného Jana Gemrota. Zlatá ilustrace na stěně je od Báry Zachovalové. 
Polštáře i pohovka jsou od značky Designers Guild z showroomu Dreamhouse. Bílým ovladačem se v místnosti mění barva světla.)
Zákulisní foto: Šéfredaktorka Radka aranžuje, Tomáš fotí. 
A tady máte i kousek ložnice. Velká postel Leirvik/Ikea je jediným kouskem, který v bytě po nastěhování byl. 
Daria má v bytě krásné křišťálové lustry české výroby. Jeden z nich je po dědečkovi, ale tenhle to myslím není.)
A na závěr konečně ukázka z designérčiny práce: Dóza Maca a lampa pro značku Lucis

2 komentáře

  1. chichi taky bydlíme na smíchově:)ale o tom, co je na chodníkách, se asi nepíše:)ale určitě si sr koupím!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásne farby, pekný učesaný dizajn. Do toho modrého kresla som sa zamilovala, ale ani ružové nie je na zahodenie. V obýváku tá biela skrinka s čiernym sklom. Má to veĽmi pekné. O priestoroch, byte, vysoké stropy.... naozaj pekné.

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)