Stránky

Děti táhnou

Když chci pobavit moji malou Domi, vyprávím jí, jak "těžké" jsem měla dětství. Respektive co všechno jsem jako malá neměla. Tolik hraček a pozornosti, co má dnes ona a její vrstevníci, byl pro děti v 80. letech nesplnitelný sen. No, možná to trochu přeháním, ale zdá se mi, že cílení na nejmenší rok od roku roste. A já sama k tomu s radostí přispívám. Teď naposledy třeba přípravou článku pro listopadové vydání časopisu Marianne bydlení, které se věnuje ekologii. Dostala jsem za úkol zpracovat téma udržitelného pokojíčku, což pro mě, jak jistě chápete, bylo učiněné potěšení.) A tady je výsledek.



Listopadové vydání Marianne bydlení
A o čem všem jsem psala a co všechno jsem v článku zmínila? Třeba české věci pro děti z hračkářství Hugo chodí bos, Dokreslovánky od Lindy Retterové nebo super věci z kartónu od Studia Roof. Zároveň jsem vyzpovídala Petra Portu z Devoto, který v článků radí, jak dětem vybrat kvalitní nábytek, nebo designérku Andreu Beranovou. Ta zase přichází s tipy a nápady, jak dětem zařídit hezký a praktický pokojíček nepřehlcený věcmi. Objevila jsem i zajímavé novinky na trhu - třeba barvu Scripto, na kterou se dá psát, nebo Marmoleum Forbo s různými vzory a motivy. Třeba králíčka nebo mořského koníka.) 

Kartónová skládačka od Studia Roof - Lidé z celého světa
Hravá recyklace s koši Sortera od značky Ikea
Pokojíček Devoto
Tahle fotka se do článku nevešla, ale já ten pokojíček od španělské značky Lagrama miluju.) Liščí indiánka je na spodní části výklopné postele, která šetří místo.
Nebudu říkat, že příprava takhle velkého článku se obešla bez práce a stresu, ale pozitiva rozhodně převažují. Skvělému týmu Marianne bydlení děkuju za příležitost i příjemnou spolupráci. Bavilo mě to a zároveň jsem si takhle zpětně mohla užít dětství, které je plné krásných věcí. To ale samozřejmě zažívám i jako maminka holčičky, která se narodila v roce 2009.)

7 komentářů

  1. Super článek! Já si pamatuji svojí oblíbenou hru z dětství a tou bylo "Kloboučku,hop!" Měla jsem jí hrozně moc ráda! :-)

    Pája

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky:) A právě Kloboučku hop maji v Hugovi.)

      Vymazat
  2. vypada to skvele!da se jeste koupit tohle cislo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem si jistá...myslím, že teď už je na stáncích prosincové, ale třeba ještě někde jo.

      Vymazat
  3. Ten indiánský pokojíček je úžasný! A dodatečně gratuluju k článku v MB!
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Veru a ten pokojíček, to je prostě sen.)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)