Stránky

Kam pro české dárky? Na Lemarket!

Moderní tržiště plné krásných věcí vyrobených u nás nebo na Slovensku. Taková je akce Lemarket, jejíž třetí ročník se uskuteční 19. až 20. prosince v pražské Galerii Mánes. V krásných prostorách se tentokrát představí 80 značek. Těšit se můžete třeba na interiérové doplňky Durch Duo, kvalitní deky z české Tkalcovny nebo přírodní kosmetiku z Havlíkovy apotéky. Chybět ale nebudou ani krásné šperky, dětské knížky nebo originální plakáty


Plakát od značky TerryEmi, pod kterou tvoří ilustrátorka Tereza Emingrová.

Lemarket organizují dvě nejlepší kamarádky Lucka a Elena, které skrz akci chtějí mimo jiné dát vědět světu o skvělé tvorbě zajímavých značek. "Nabízíme zkrátka výběr krásných věcí na jednom místě v podobě moderního trhu,” říká Lucka. Při výběru prodejců je pro holky důležitá kvalita, originalita a fakt, že jde o českou nebo slovenskou značku, která své věci vyrábí lokálně. "Vybíráme malé značky o kterých možná návštěvníci nikdy neslyšeli, ale byla by škoda je neznat,” doplňuje Elena. 

Dřevěné pero od Kayu

Kromě krásných věcí, které si na Lemarketu můžete pořídit, akce nabídne také zajímavý doprovodný program - koncerty, taneční vystoupení a DJe. A hitem letos určitě bude oblíbená zmrzlina Angelato s vánoční příchutí nebo zimní terasa ozdobená světýlky. "Otevřená terasa je naší letošní novinkou. Lidé sem můžou zajít s horkým punčem v ruce, osvěžit se na čerstvém vzduchu a vychutnávat si sváteční atmosféru,” doplňuje Lucka. A těšit se můžete také na vánoční hostinu, během které se mimo jiné bude podávat luxusní cukroví z Bistra proti proudu.
Cukroví z Bistra proti proudu
A na závěr jedno malé tajemství, o kterém zatím nikdo neví. (Ani novináři, kteří už mají k dispozici tiskovou zprávu.) Na Lemarketu se představí i Bára z HNST.LY, která tady odhalí čerstvou poctivou novinku. Je křehká a svůdná zároveň a já osobně se na ni nesmírně těším...
Pozvánka na vánoční Lemarket
A jak to vlastně celé začalo?

S nápadem na organizaci moderního tržiště s nabídkou krásných věcí od lokálních značek přišly Elena Šulcová a Lucie Vaňková. Kamarádky z dětství uspořádaly první Lemarket v roce 2013 v originálních prostorách pražského hotelu Fusion. Letos na jaře se akce přesunula do Galerie Mánes (report najdete tady), kde se pořádá i letos. Lidé na Lemarketu můžou nejen nakoupit krásné české dárky, ale také se osobně poznat s tvůrci, užít si kulturní program, příjemné občerstvení a vychutnat si předvánoční atmosféru. Vstupné na akci je 50 Kč. 

Žádné komentáře

Okomentovat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)