Stránky

České posvícení

Tak zní jeden z podnadpisů v článku o lampách, lustrech a lampičkách, který jsem napsala pro lednové číslo časopisu Marianne bydlení. Redakce mi tentokrát dala volnou ruku a já jsem si přípravu textu i fotek maximálně užila. V článku se dozvíte, který národ to se světly umí nejlépe (hádejete tříkrát, ha, ha.), jaké v téhle oblasti panují trendy i proč se designéři světel řídí Sullivanovým heslem o formě a funkci.


Do produktové stránky jsem zařadila moji oblíbenou lampu Favourite Things, organizovanou lampičku z Nordic Day i barevný skvost od Memphis. V čerstvém vydání najdete také zajímavé proměny (koupelny i záchodu.), design studio se sídlem na zámku nebo třeba originální hodinový styling od Andrey Katonové. Redakci opět děkuju za skvělou příležitost a těším se na další spolupráci.

Foceno v kavárně Bistro 8
Stolek s lampou Ikea PS 2014 a lampa Table Crane z Popout
Písmenový lustr z nové kolekce Lavmi, Svítidlo Favourite Things, závěsné žárovky claro., lampa Memphis a stolní lampička Illuming Hand z Kare.


Reportáž ze zámku Gleuel kousek od Kolína nad Rýnem, kde se svou rodinou žije designérka Nina Ruthe-Klein a zároveň tady s kolegou Davidem Antoninem provozuje jejich společné studio Niruk.

Prkénko a mobilní dětská židlička od studia Niruk. Obojí můžete koupit v jejich eshopu.

6 komentářů

  1. Parádní Iruš, článek vypadá skvěle! Škoda, že si ho nemůžu přečíst :( Nemáš v plánu ho vydat na blogu, až bude aktuální vydání za zenitem? :D Já se vsadím, že mistři osvětlení jsou skandinávci, co, co? ;) Ono tady to ani jinak nejde. Tady je totiž taková tma, že se to prostě tak nějak přirozeně hodně rychle naučíš. Co na nich ale miluju je, že málokdy najde centrální osvětlení. Prostě to nemají. Mají za to spoustu lamp a lapmiček, které dohromady to centrální osvětlení vytvoří. A je to mnohem měkkčí, příjemnějsí světlo než jeden hnusnej lustr uprostřed a temný kouty! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poptám se pak v redakci, jestli to tu můžu sdílet:) A máš samozřejmě pravdu, jsou to Skandinávci.) Dokonce jsem plánovala, že Tě poprosím o nějakou citaci, ale pak jsem to už nestíhala. A s těmi zdroji světla je to asi inspirativní a myslím, že i u nás už to začíná být docela trend. Díky za koment Barb, ty Tvoje mám moc ráda:)

      Vymazat
  2. Nádherné fotky, milujem tvoje články! ♥

    sydneysleek

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je super, článek vypadá velmi zajímavě :) Takovéhle mě v časopisech baví nejvíce. :)

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)