Stránky

Začíná designSUPERMARKET

Dneska v poledne vypukne velká designová nádhera. (Ehm, taky máte rádi ten film?.) V příjemných prostorách Kafkova domu začíná letošní ročník festivalu designSUPERMARKET. Těším se na něj vždycky o něco víc, než na Designblok, i když se v mnoha ohledech akce hodně podobá openstudiu. Často tady vystavují stejné designéři, ale zároveň je vždycky prostor pro představení nových tváří i projektů. A navíc v příjemnější a komornější atmosféře. A na co se těším úplně nejvíc? Tady je můj letošní výběr: 

Ema Mamisu

K téhle keramice a porcelánu mám osobní vztah, který navíc vzroste na intenzitě. Bára Diduchová a Petra Mašková totiž dnes představí kolekci, která vznikla ve spolupráci s výtvarnicí Markétou Jinochovou, k níž mám též osobní vztah.)

Ema Mamisu
Josefina Bakošová

Módní návrhářka a autorka nejgeniálnějších střihů na světě představí kolekci Blue Nostalgia, ve které se nechala inspirovat klasickým střihem pánských košil. A taky svou návštěvou Izraele, a proto: "Blue Nostalgia vzpomíná na horké letní dny, teplý vánek a středomořské podnebí."

Josefina Bakošová
PBG

Project Bags Girls je precizní, elegantní a vyrobený z kvalitní kůže. Jde o kabelky, batůžky, psaníčka i pouzdra. Ale protože autorky nechtějí s tímhle vzácným materiálem plýtvat, novou kolekci doplnily věcmi z ekologické koženky, která se vyrábí z přírodních a obnovitelných zdrojů.

Batůžek od PBG jsem si vyzkoušela při focení pro Czechdesign v Showroomu. Brzy bude report, nebojte.)
Jakoby

Miluju košilošaty. Strašně moc. A ty od návrhářky Kristýny Javůrkové nejvíc. Rozhodně se na ně půjdu podívat a možná... do nich i investovat.)

Kristýna Javůrková
Maria & Daria Makeevy 

Pro tyhle talentované sestry mám velkou slabost a moc se těším na rozpracování jejich společného projektu Dvojí cesta
Fénix, Maria Makeeva
Andrea Katonová

Do světa designu mě zasvětil jeden kluk, který v době naší lásky studoval architekturu. A předtím, než poznal mě, chodil několik let s touhle talentovanou blondýnkou, kterou jsem sice nikdy nepoznala, ale skrz jeho vyprávění jsem se zamilovala do její kreativní duše. Andrea studovala interiérový design a reklamní fotografii a dnes se věnuje hlavně stylingu a set designu. Na festivalu představí plakáty a nástěné dekorace. 

Andrea Katonová
We Move

Tyhle skvělé sportovní kousky, které jsou výsledkem spolupráce návrhářky Lucie Králové a fitness trenérky Adély Senetové, jsem objevila při psaní článku o Lokálním cvičení. Šilhám hlavně po legínách a překříženém tílku. 

We Move
Sistersconspiracy - Work

Pracovat doma a strávit tak celý den v teplákách je celkem fajn, ale občas se mi po tom ranním vybírání oblečení docela stýská. A kdybych chodila každý den do práce, rozhodně si jdu pořídit něco z téhle kolekce.), které jsem se věnovala v tomhle postu.

Work by Sistersconspiracy
Těším se i na plno dalších věcí, ale nejvíc na to, až za pár hodin vstoupím do místa dění a všechno to uvidím pěkně naživo. A pak bude report!:)

6 komentářů

  1. Posílám virtuální dík tomu klukovi, co studoval architekturu, že Vás zasvětil... a v sobotu jdu DS prozkoumat na vlastní oko. Snad tam ještě něco zbude ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Určitě jo. Jinak já už jsem se dneska obdarovala. Mám pihatý pohárek od Markéty Držmíškové a kovové ozdoby na stromeček od studia Muck.)

      Vymazat
  2. Vypadá to opravdu lákavě...škoda jen, že Praha není blíž:(. Užijte si to, kdo může:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Njn, tak spoň zprostředkovaně skrz fotky a většina věcí se dá objednat online:)

      Vymazat
  3. Iri, tak to jsem Tě asi jediným talířem zklamala. :( Nakonec jsme toho víc s Bárou nestihly. Škoda.
    Ta trička od We Move se mi už strašně dlouho líbí. Když budu hodná, nadělím si nějaké příští rok na jaře :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale ne, Bára říkala, že v černý je to ještě krásnější, tak se těším:) A to triko, já ho měla v ruce...a skoro...no ale odolala jsem. Ale na jaře už to asi nedám.)

      Vymazat

Těším se vaše názory, postřehy a připomínky, které mě motivují psát dál:)